Examenroosters 2024

De examens komen steeds dichterbij! Tijdens je voorbereiding op het eindexamen is het belangrijk het examenrooster van dit jaar in het achterhoofd te houden en hier jouw planning op af te stemmen. Hieronder vind je de examenroosters voor 2024 voor vmbo-gl en tl, havo en vwo.

Examenrooster voor vmbo-gl en vmbo-tl

Ben je benieuwd naar het examenrooster voor 2024 voor vmbo-gl en vmbo-tl?

Klik hier

Examenrooster voor havo

Ben je benieuwd naar het examenrooster voor 2024 voor havo?

Klik hier

Examenrooster voor vwo

Ben je benieuwd naar het examenrooster voor 2024 voor vwo?

Klik hier

Wanneer wordt de examenuitslag bekend gemaakt?

De examenuitslag van 2023-2024 wordt, voor de meeste leerlingen, op woensdag 12 juni bekend gemaakt. Dit is de dag waarop de normering voor de examens gemaakt in mei wordt gepubliceerd. Op dat moment rekenen jouw docenten de cijfers uit, waarna zij weten of je wel of niet geslaagd bent.

Wanneer de normering van het tweede tijdvak gepubliceerd wordt is nog niet bekend.

Hoe wordt het eindcijfer voor je diploma berekend?

Al voordat de normering bekend is, kan jij berekenen welk eindcijfer je nodig hebt om te slagen. Om jouw diploma te krijgen, moeten je eindcijfers aan bepaalde eisen voldoen. Jouw eindcijfer bestaat uit het gemiddelde cijfer voor je schoolexamens en het cijfer dat je hebt behaald met jouw centraal examen. Deze cijfers worden afgerond op een geheel getal.

 

Lyceo zorgt ervoor dat jij goed op de hoogte bent van het examenrooster 2024! Kun je bij de voorbereiding op je eindexamens nog wel wat hulp gebruiken? Neem dan eens een kijkje bij onze examentrainingen.

En wist je dat we ook samenvattingen verkopen? Erg handig om te gebruiken tijdens het leren zodat je vol vertrouwen je examens in gaat.