Examenroosters 2023

De examens komen steeds dichterbij! Tijdens je voorbereiding op het eindexamen is het belangrijk het examenrooster van 2023 in het achterhoofd te houden en hier jouw planning op af te stemmen. Hieronder vind je de examenroosters voor 2023 voor vmbo-gl en tl, havo en vwo.

Wanneer wordt de examenuitslag bekend gemaakt?

De examenuitslag van 2022-2023 wordt, voor de meeste leerlingen, op woensdag 14 juni bekend gemaakt. Dit de dag waarop de normering voor de examens gemaakt in mei worden gepubliceerd. Op dat moment rekenen jouw docenten de cijfers uit, waarna zij weten of je wel of niet geslaagd bent.

De normering van het tweede tijdvak wordt op vrijdag 30 juni gepubliceerd. Heb jij dus een examen gemaakt in het tweede tijdvak? Dan weet jij op 30 juni of je geslaagd bent of niet.

Hoe wordt het eindcijfer voor je diploma berekend?

Al voordat de normering bekend is, kan jij berekenen welk eindcijfer je nodig hebt om te slagen. Om jouw diploma te krijgen, moeten je eindcijfers aan bepaalde eisen voldoen. Jouw eindcijfer bestaat uit het gemiddelde cijfer voor je schoolexamens en het cijfer dat je hebt behaald met jouw centraal examen. Deze cijfers worden afgerond op een geheel getal.

Lyceo  zorgt ervoor dat jij goed op de hoogte bent van het examenrooster 2023! Kun je bij de voorbereiding op je eindexamens nog wel wat hulp gebruiken? Neem dan eens een kijkje bij onze examentrainingen.

En wist je dat we ook samenvattingen verkopen? Erg handig om te gebruiken tijdens het leren zodat je vol vertrouwen je examens in gaat.