Examentips Bedrijfseconomie

Examentraining Bedrijfseconomie | Lyceo Examencheck

Rechtsvormen, effecten, balans en activa: al deze begrippen komen voor op jouw eindexamen Bedrijfseconomie. Benieuwd hoe je een Bedrijfseconomie-examenvraag aanpakt? Wij geven je hieronder een aantal tips!

Tips

  • Bedrijfseconomie is voor een belangrijk deel begrijpend lezen, lees dus eerst goed de opdracht door voordat je aan een berekening begint.
  • Bij Bedrijfseconomie moet je vaak doorrekenen met antwoorden die je bij een vorige vraag hebt berekend. Twijfel je over je antwoord? Reken dan wel met het getal door, een fout antwoord wordt maar één keer fout gerekend. Voor niks invullen verdien je sowieso geen punten!
  • Controleer altijd of je antwoord logisch is. Als bijvoorbeeld wordt gevraagd om een quick ratio te berekenen en je komt op 1500 uit, dan is er iets niet goed gegaan.
  • Wanneer je op een examen een formule moet gebruiken, schrijf deze formule dan eerst altijd over op je antwoordenblad zonder deze in te vullen. Dit zorgt voor overzicht voor jezelf en degene die nakijkt ziet je denkproces.

Extra steuntje in de rug nodig met Bedrijfseconomie?

Tijdens een examentraining worden leerlingen in kleine groepen door jonge, enthousiaste en ervaren begeleiders klaargestoomd voor de school- en eindexamens. Een examentraining duurt, afhankelijk van het betreffende examenvak, 2 of 3 aaneengesloten dagen en verloopt volgens een vast programma. We zorgen dat je de examenstof goed in de vingers hebt, herhalen alle stof en helpen je met de onderdelen waar je moeite mee hebt. Naast de voorbereidingen op school, een extra steuntje in de rug dus.

De examentrainingen van Lyceo zijn als enige in Nederland bewezen effectief. Deelnemers behalen gemiddeld 0,9 hoger op hun eindexamen.

Boek nu een examentraining