Veelgestelde vragen

  Examentraining

 • Wanneer worden de examentrainingen van Lyceo gegeven?

  De examentrainingen worden het hele jaar door gegeven, in de weekenden en in alle schoolvakanties.

 • In welke vakken kan ik examentraining volgen?

  Voor zowel havo als vwo kun je training volgen in natuurkunde, scheikunde, wiskunde A, wiskunde B, wiskunde C, economie, Management & Organisatie, biologie, geschiedenis, aardrijkskunde, Nederlands, Engels, Duits en Frans. Voor vmbo-t kun je training volgen in Nask1 (Natuurkunde), Nask2 (Scheikunde), wiskunde, geschiedenis, aardrijkskunde, biologie, economie, Nederlands, Engels, Frans en Duits.

 • In welke steden kan ik een Examentraining volgen?

  Lyceo biedt in het hele land examentraining aan. Onder andere in Alkmaar, Amersfoort, Amsterdam, Arnhem, Breukelen, Den Bosch, Den Haag, Dordrecht, Eindhoven, Haarlem, Hilversum, Leiden, Rotterdam, Wassenaar en Zwolle. Wil je weten waar we bij jou in de buurt examentrainingen geven? Vul dan hier het vak, je niveau en je woonplaats in. Je ziet dan meteen waar en wanneer we bij jou in de buurt trainingen aanbieden.

 • Ik wil me graag inschrijven voor een Examentraining. Hoe kan ik dit doen?

  Om je in te schrijven voor een training vul je hier het vak, je niveau en je woonplaats in. Je ziet dan meteen waar en wanneer we bij jou in de buurt trainingen aanbieden. Je kunt dan meteen een of meerdere trainingen boeken. Uiteraard kun je ons ook altijd bellen op 071-79 000 40 , of een e-mail sturen naar info@lyceo.nl.

 • Wanneer duurt een training 2 of 3 dagen?

  Alfa trainingen duren altijd 2 dagen, ook in vakanties. Bèta en Gamma vakken duren in de vakanties 3 dagen en in de weekenden 2 dagen.

 • Hoelang duurt een examentraining dag?

  Bij de havo en vwo trainingen duren de 2-daagse trainingen van 9.00-18.00, de 3-daagse trainingen van 9.00-17.00 uur.

  Bij vmbo-t duurt de training van 9.00-15.30 uur

 • Worden er tijdens één training meerdere vakken behandeld?

  Nee, een examentraining is altijd vakgebonden. Zodoende kan alle examenstof behandeld worden waarbij veel ruimte is voor vragen. Mocht je je op meerdere vakken extra willen voorbereiden, dan kun je je inschrijven op de examentrainingen van andere vakken.

 • Wat zijn de kosten van een examentraining?

  De prijzen van een examentraining liggen tussen 260,- en €350,-. Hierbij zijn alle benodigdheden, zoals lesmateriaal en persoonlijke begeleiding inbegrepen.

 • Ik woon ver weg van de Examentraining. Kan er overnacht worden?

  Nee, wij verzorgen geen overnachtingen. Uiteraard kunnen wij wel meekijken voor een hotel in de buurt van de examentraining.

 • Is de lunch inbegrepen?

  Nee, je dient zelf lunch mee te nemen. Sommige locaties bevinden zich dichtbij een supermarkt of bakker waardoor je in de lunchpauze even wat kunt halen.

 • Moet ik mijn schoolboeken en overig lesmateriaal meenemen?

  Nee, het lesmateriaal is inbegrepen bij Lyceo examentrainingen. Je krijgt van ons een Lyceo examenbundel welke je na de training ook mee krijgt. Er is een duidelijke structuur aangebracht in de examenstof, zodat alle onderdelen aan de beurt komen en je je optimaal voorbereidt op je examen. Vergeet je je grafische rekenmachine niet mee te nemen?

 • Wat is een Alfa vak?

  Nederlands, Engels, Frans, Duits, Latijn.

 • Wat is een Bèta vak?

  Wiskunde, natuurkunde, scheikunde, biologie.

 • Wat is een Gamma vak?

  Algemene economie, M&O, geschiedenis, aardrijkskunde, maatschappijleer.

 • Welke diensten biedt Lyceo nog meer aan?

  Wij bieden ook Huiswerkbegeleiding, Bijles, Zomerschool, Codeweken en Basisschoolbegeleiding aan. Bel ons voor de mogelijkheden!

 • Ik zit niet in mijn Examenjaar, is een Examentraining dan geschikt?

  De Examentrainingen richten zich vooral op alle stof in het examenjaar. Je kunt deze Examentrainingen goed gebruiken ter voorbereiding op je examenjaar. Tijdens de zomervakanties organiseren we trainingen op alle niveaus en voor alle vakken.

 • In welke taal worden de Examentrainingen gegeven?

  De Examentrainingen worden in het Nederlands gegeven. Mocht je behoefte hebben aan begeleiding in een andere taal, dan kun je ons altijd bellen zodat we kunnen kijken of we je op een andere manier kunnen helpen.

 • Is het mogelijk om Examentrainingen op mijn school te organiseren?

  Ja zeker, we werken ook samen met scholen. Daar organiseren we zogeheten InSchool trainingen. Voor leerlingen is dit fijn, het is namelijk gewoon op school en dus in de vertrouwde omgeving. Mocht u hierin geïnteresseerd zijn dan kunt u ons bellen.

 • Ben je leerling en wil je weten of er in op jouw school ook trainingen zijn?

  Jouw school zal je zeker informeren als zij ook InSchool trainingen organiseren. Mocht je er niet zeker van zijn, informeer dan op school of bel ons!

  Huiswerkbegeleiding

 • Wat is huiswerkbegeleiding?

  Huiswerkbegeleiding is voor leerlingen uit alle leerjaren en van alle niveaus. Je bent in de middagen aanwezig om aan je huiswerk te werken. Onze locaties kun je omschrijven als huiselijk, een stimulerende leeromgeving en een er hangt een prettige en veilige sfeer. Je wordt begeleid met je planning, je leert “leren” en je leert structuur aan te brengen. Je wordt ook overhoord en er worden oefentoetsen gemaakt. We monitoren je voortgang en helpen je voor te bereiden op toetsen of overhoringen. Soms wordt er zelfs ook vooruitgewerkt zodat je goed voorbereid bent! Hierdoor hoef je je thuis geen zorgen te maken over huiswerk!

 • Wat is het verschil tussen bijles en huiswerkbegeleiding?


  Wil je extra hulp bij een bepaald vak? Dan kun je het beste bijles volgen. Wanneer je op zoek bent naar ondersteuning bij het maken van huiswerk, is huiswerkbegeleiding een optie. Daarnaast wordt bijles (meestal) 1-op-1 gegeven en is huiswerkbegeleiding vaak in (kleine) groepen.

 • In welke steden kan ik huiswerkbegeleiding krijgen?

  Lyceo biedt huiswerkbegeleidig aan in het hele land. Wil je weten waar we bij jou in de buurt huiswerkbegeleiding aanbieden? Vul dan hier je woonplaats en zie welke locatie het meest dichtbij is.

 • Hoe vaak kan ik huiswerkbegeleiding volgen?

  In overleg wordt bekeken hoeveel begeleiding jij nodig hebt. Het kan vanaf 2 dagen per week tot maximaal 5 dagen per week. Mocht je geïnteresseerd zijn in Huiswerkbegeleiding, bel ons dan gerust zodat we, geheel vrijblijvend, een kennismakingsgesprek kunnen plannen.

 • Ik denk dat ik Bijles en Huiswerkbegeleiding nodig heb, kan dat ook?

  Ja, zeker! Op alle locaties kunnen beide diensten gegeven worden. Zit je in het examenjaar? Dan is het het Lyceo Examenjaar misschien iets voor je! Het Lyceo Examenjaar is een op maat gemaakt pakket van coaching, individuele begeleiding, bijlessen en examentrainingen. Daarmee helpen we leerlingen die zich extra goed willen voorbereiden of die een hoge score voor een vervolgstudie nodig hebben, het jaar glansrijk af te ronden.

  Bijles

 • Wat is bijles?

  Tijdens de bijles krijg je 1-op-1 begeleiding voor een vak waar je moeite mee hebt. Onze professionele begeleiders helpen bij het begrijpen van de lesstof en jij kan allerlei vragen stellen en opdrachten doornemen. Je bent niet afhankelijk van vaste dagen of tijdstippen, jij kiest zelf een geschikt moment.

 • Wat is het verschil tussen bijles en huiswerkbegeleiding?

  Wil je extra hulp bij een bepaald vak? Dan kun je het beste bijles volgen. Wanneer je op zoek bent naar ondersteuning bij het maken van huiswerk, is huiswerkbegeleiding een optie. Daarnaast wordt bijles (meestal) 1-op-1 gegeven en is huiswerkbegeleiding vaak in (kleine) groepen.

 • In welke steden kan ik bijles krijgen?

  Lyceo biedt bijles aan in het hele land. Wil je weten waar we bij jou in de buurt bijles aanbieden? Vul dan hier je woonplaats en zie welke locatie het meest dichtbij is.

 • Ik wil graag bijles thuis, is dit mogelijk?

  Ja, dit is mogelijk in Amsterdam (centrum), Rotterdam (centrum), Leiden, Delft, Den Haag (centrum) en Haarlem.

 • Ik wil graag eenmalig bijles, kan dat?

  Nee, wij werken met strippenkaarten van minimaal 5 bijlesuren. Zodoende kunnen we je alle begeleiding bieden die je voor dat vak nodig hebt.

 • Ik denk dat ik Huiswerkbegeleiding en Bijles nodig heb, kan dat ook?

  Ja, zeker! Op alle locaties kunnen beide diensten gegeven worden. Zit je in het examenjaar? Dan is het Lyceo Examenjaar misschien iets voor je. Dit is een op maat gemaakt pakket, bestaande uit in combinatie van Bijles, Examenbegeleiding, Coaching, en zoveel Examentrainingen als jij denkt nodig te hebben om je middelbare school diploma in de wacht te slepen!

  Zomerschool

 • Wat is Lyceo Zomerschool?

  Zomerschool is in het leven geroepen om meer leerlingen over te laten gaan naar het volgende leerjaar. Er wordt in één of in twee weken hard gewerkt om het niveau te verbeteren en alsnog over te gaan naar het volgende leerjaar. Zomerschool vindt plaats aan het begin van de zomervakantie.

 • Waar kan ik Zomerschool volgen?

  Veel scholen in Nederland organiseren Zomerschool in samenwerking met Lyceo. Vraag op je school of er Zomerschool zal plaatsvinden of bel ons gerust.

 • Kan iedereen Zomerschool volgen?

  Of je Zomerschool kunt volgen hangt af van jouw school. Jouw school bepaalt of je in aanmerking komt voor deelname aan de Zomerschool.

 • Hoelang duurt Zomerschool?

  Lyceo Zomerschool duurt één week pér vak. Je kunt maximaal twee vakken repareren, waardoor je maximaal twee weken Zomerschool volgt.

 • Wie bepaalt of ik over ga?

  Als de school jou heeft uitgenodigd voor deelname aan de Zomerschool, wordt de oefenstof door school bepaald waarmee wij een week lang aan de slag gaan. De school beoordeelt uiteindelijk jouw voortgang aan de hand van een toets neemt daarna contact met je op om de resultaten te bespreken en je te informeren of je door mag stromen naar het volgende leerjaar.

  Codeweken

 • Wat zijn de Lyceo CodeWeken?

  De Lyceo CodeWeken hebben een uniek programma waarin je de basis leert van programmeren én je zelf een eigen game maakt. Wat voor verschillende programmeertalen zijn er? Wat is een variabele? Wat is een if-statement? Hoe kun je tekenen met code? En hoe kun je loops en functies gebruiken om een actie heel vaak uit te voeren? Uiteindelijk kun je antwoord geven op al deze vragen en ben je thuis in de Processing-omgeving.

 • Waar vinden de CodeWeken plaats?

  De CodeWeken vinden plaats op verschillende locaties in het land. Kijk hier voor het meest actuele overzicht.

 • Hoelang duren de Codeweken?

  De CodeWeken duren telkens 3 – 4 dagen, afhankelijk van de periode.

 • Voor wie zijn de CodeWeken geschikt?

  Alle scholieren tussen de 11 en 18 jaar kunnen meedoen met de Lyceo CodeWeken. Je kunt meedoen als je nog niks weet van programmeren, maar er is ook genoeg uitdaging voor deelnemers die zelf al websites, apps of games maken. Het programma wordt aangepast aan de deelnemers en er is veel ruimte voor persoonlijke aandacht. Zo wordt iedereen geholpen met zijn of haar eigen uitdagingen!

 • Is lunch inbegrepen?

  Ja, elke dag wordt er een lunch verzorgd.

 • Hoe kan ik mij inschrijven voor de Codeweken?

  Inschrijven voor de CodeWeken kan via www.lyceo.nl/CodeWeken