Lyceo Almere – Brouwerstraat

Huiswerkbegeleiding in Almere in de Brouwerstraat – De beste begeleiding gewoon bij jou om de hoek

In het centrum van Almere zit Lyceo Almere Stad, in de buurt van verschillende middelbare scholen. Hierdoor zijn wij goed bereikbaar voor leerlingen die in Almere of omgeving wonen. Wil jouw kind graag huiswerkbegeleiding of bijles volgen in Almere? Dan is jouw kind bij ons van harte welkom! Hiernaast bieden wij ook studiecoaching, huiswerkklas, brugklastraining en faalangsttraining aan. Op veel locaties in het land organiseren wij examentrainingen. Benieuwd welke locaties bij jou in de buurt zijn? Klik dan hier.

We zijn op werkdagen en in het weekend de hele dag telefonisch bereikbaar.

Charissa Pestman

Vestigingsmanager

De vestigingscoördinator op de Brouwerstraat in Almere zorgt er samen met een team begeleiders voor dat iedere leerling passende begeleiding krijgt. In een fijne, rustige sfeer werken we met de leerlingen aan het verbeteren van hun leervaardigheden. Iedereen leert anders, daarom kijken we samen naar wat er bij jouw kind past. Vanuit zijn of haar sterke punten werken wij samen aan het ontwikkelen van duurzame studievaardigheden en aan het opbouwen van een stevige basis voor jouw kind zijn of haar toekomst.

Heb jij vragen? Neem contact op!

 • Lyceo Almere – Brouwerstraat
 • Brouwerstraat 6
 • 1315BP Almere
 • Charissa Pestman
 • Vestigingsmanager

Over deze locatie

Ons team staat voor je klaar
Bij Lyceo Almere helpen we je kind graag met het maken van huiswerk. Onze Vestigingsmanager en begeleiders staan vijf dagen per week voor jouw kind klaar voor al zijn of haar vragen.

Centrale locatie
Lyceo Almere ligt midden in het centrum in de Brouwerstraat, tegenover de Mediamarkt. Hierdoor zitten wij op een centrale plek in de buurt van verschillende scholen, zoals het Echnaton, Helen Parkhurst en het Baken Almere. De ruimte is groot en licht, waardoor leerlingen gefocust aan hun huiswerk kunnen werken.

Het intakegesprek
Voordat je kind begint met huiswerkbegeleiding worden jullie of jij als ouder(s) en je kind uitgenodigd voor een intakegesprek. Zo weet je kind precies wat Lyceo voor hem of haar kan betekenen en kan de Vestigingsmanager een plan van aanpak voor je kind maken, afgestemd op zijn of haar behoeften.

Openingstijden

 • -
 • -
 • -
 • -
 • -
 • Gesloten
 • Gesloten
 • Op deze vestiging in Almere kun je terecht voor:

  Huiswerkbegeleiding

  Heeft jouw kind moeite met het plannen en maken van huiswerk? Krijgt je kind het vaak niet op tijd af en is hij of zij het overzicht kwijt? Goed je huiswerk maken is niet voor iedereen makkelijk. Gelukkig kunnen wij jouw kind helpen. Met huiswerkbegeleiding bij Lyceo krijgt jouw kind de controle terug.

  Bijles

  Heeft jouw kind moeite met een bepaald vak en wil hij of zij daar graag beter in worden? Dat kan met bijles! Samen met een begeleider gaat jouw kind één tot twee uurtjes geconcentreerd aan de slag, zodat hij of zij het vak snel onder de knie heeft. Zo wordt dat lastige vak een stuk leuker!

  Basisschoolbegeleiding

  Niet ieder kind is hetzelfde, de een blinkt uit in rekenen en de ander is goed in begrijpend lezen. Soms kan een leerling wel een steuntje in de rug gebruiken bij een bepaald vak. Daarom is er basisschoolbegeleiding. Hier werken we samen aan de vakken die jouw kind lastig vindt, zodat jouw zoon of dochter meer zelfvertrouwen krijgt.

  Studiecoaching

  Is jouw kind nog niet helemaal klaar om het zelf te doen, maar wel bijna? Wil jouw zoon of dochter extra ondersteuning om goed zelfstandig te kunnen werken? Leer plannen met studiecoaching. Dit is een persoonlijke vorm van begeleiding waarbij het draait om het aanleren van studievaardigheden in plaats van vakinhoudelijke kennis. Met slechts één uur in de week heeft jouw kind precies dat extra steuntje in de rug dat hij of zij nodig heeft. Wil je graag meer informatie? Dan kun je contact opnemen met onze Vestigingsmanager.

  Huiswerkklas

  Kan jouw kind goed huiswerk plannen, maar vindt hij of zij het thuis vaak te rumoerig om zich goed te kunnen concentreren? Zoekt jouw kind een plek waar hij of zij rustig zijn of haar huiswerk kan maken? Dan biedt huiswerkklas de oplossing. In de middag maak je kind zijn of haar huiswerk onder toeziend oog van een docent, waardoor hij of zij daarna tijd over heeft voor leukere dingen! Meer weten? Neem dan contact op met onze Vestigingsmanager.

  Brugklastraining

  De overgang van basisschool naar brugklas is voor veel leerlingen erg spannend: alles is opeens anders dan je gewend bent. Brugklastraining bereidt leerlingen die naar de middelbare school gaan voor op een nieuwe periode. Daarbij zorgen handige tips van ervaren coaches voor een goede start. Interesse? Neem dan contact op met onze Vestigingsmanager.

  Faalangsttraining

  Vind jouw kind het eng om te presenteren? Is jouw kind altijd erg zenuwachtig voor een aankomende toets? Of blijft jouw zoon of dochter, ondanks uitgebreide voorbereidingen, niet goed presteren? Dan kan je kind bij ons terecht voor faalangstreductietraining. In zes bijeenkomsten van drie kwartier zorgen we ervoor dat hij of zij grip op zijn of haar faalangst krijgt. Leerlingen leren wat faalangst is, hoe het werkt en hoe ze ermee om moeten gaan, waarbij we werken aan een helder doel: vol zelfvertrouwen aan een toets, presentatie of opdracht beginnen. Meer weten over deze training? Dan kun je contact opnemen met onze Vestigingsmanager.