Lyceo Almere – Het Baken Park Lyceum

Het Baken Park Lyceum – De beste begeleiding gewoon bij jou om de hoek

Lyceo huiswerkbegeleiding in Almere is sinds januari 2015 verbonden aan het Baken Park Lyceum. Elke maandag tot en met vrijdag, van 14.00 tot 17.30 uur, staat een vast team van begeleiders klaar om je te ondersteunen in het leren plannen, je studievaardigheden aan te leren en je inhoudelijk te helpen met bepaalde vakken die je lastig vindt. We bieden daarbij een grote diversiteit aan diensten: huiswerkbegeleiding, bijles, coaching en het Lyceo Examenjaar; een op maat gemaakt pakket waarbij je de optimale ondersteuning krijgt in aanloop naar je examens.

Mijn naam is Wouter-Jan Meijer en ik ben de vestigingscoördinator op Het Baken Park Lyceum. Naast mijn studie Bedrijfseconomie en Strategic Management heb ik jarenlang hockeytraining, bijlessen en examentrainingen gegeven aan jongeren. Hier is mijn fascinatie ontstaan om de ontwikkeling van deze jongeren zo goed mogelijk te faciliteren. Met mijn enthousiaste team van begeleiders staat de kwaliteit voorop en de leerling centraal. Daarnaast wordt er samengewerkt met mentoren en leraren om meer inzicht in de leerlingen te krijgen en hierdoor de leerling zo optimaal mogelijk te begeleiden. Door deze persoonlijke aanpak kunnen wij deze leerlingen, ieder met zijn eigen knelpunten, ondersteunen om hun zelfvertrouwen en resultaten te laten verbeteren.

Over deze locatie

Huiswerkbegeleiding in Almere

Onze vaste lokalen bevinden zich op een rustige plek waar je jouw huiswerk kan maken en je je kan voorbereiden op toetsen, maar waar ook ruimte is voor gezelligheid en ontspanning tijdens de pauzes. We bieden ruimte voor een luisterend oor en benaderen je vanuit positiviteit. Begeleiders hebben allen hun eigen expertise en beschikken over ruime ervaring. Ze zijn vakinhoudelijk sterk en staan dichtbij de belevingswereld van de leerlingen.

De samenwerking met de school is constructief en prettig. Mentoren en vakdocenten denken graag mee over oplossingen zodat wij onze begeleiding hierop kunnen aanpassen. We zijn een brug tussen ouders en school. De ondersteuning door Lyceo zorgt vaak voor meer rust thuis en betere cijfers op school. Je leert je huiswerk- en leerwerk meteen aan te pakken en niet uit te stellen. Dit zorgt voor minder stress, hogere cijfers maar ook meer vrije tijd. We werken aan je zelfstandigheid en geven je vaardigheden mee waar je je hele schoolperiode profijt van hebt.

Voor meer informatie kan je contact opnemen via de telefoon of e-mail. Er kan een kennismakingsgesprek ingepland worden.

Let op: deze locatie is alleen toegankelijk voor leerlingen van de Baken groep. Als je daar niet op school zit, is de dichtstbijzijnde locatie waar je terecht kunt de Meergronden in Almere.

Op deze vestiging in Almere kun je terecht voor:

Huiswerkbegeleiding

Heb je behoefte aan een rustige plek waar je onder begeleiding huiswerk kan maken en je kan voorbereiden op toetsen? Dan bent je bij ons aan het juiste adres. We stellen samen met je ouders persoonlijke doelen vast waar je mee aan de slag gaat. Onze groepen zijn klein: één begeleider ondersteunt maximaal zeven leerlingen. Dit geeft ons een bijzondere positie waarbij we de tijd en ruimte hebben om de leerlingen zo optimaal mogelijk te begeleiden. Onze ervaren begeleiders staan klaar om je te ondersteunen met plannen en aanreiken van studievaardigheden, ook zijn ze vakinhoudelijk erg sterk. Ze kijken daarnaast je maakwerk na en overhoren je leerwerk.
Wij bieden je structuur en een vertrouwde omgeving waarin je wordt gestimuleerd het beste uit jezelf te halen. Het einddoel is dat je dit na verloop van tijd zelfstandig kan en vaardigheden hebt geleerd die de rest van je schoolloopbaan ten goede komen.

Bijles

Heb je ondersteuning nodig voor één bepaald vak? Dan zijn bijlessen een goed idee! Heb je bijvoorbeeld grote moeite met een bepaald onderwerp binnen de wiskunde, dan kan je hierover uitgebreid vragen stellen tijdens een bijles aan een begeleider met de juiste kennis. Een bijles vindt plaats in een een-op-een setting in een apart lokaal. Er is meer tijd om de diepte in te gaan en de begeleider kan samen met jou toewerken naar een beter begrip van het vak.

  • Lyceo Almere – Het Baken Park Lyceum
  • Buñuellaan 4
  • 1325PL Almere
  • Wouter-Jan Meijer
  • Vestigingscoördinator
+31630409713

Cookie instellingen

Voordat je verder gaat vragen wij toestemming voor het plaatsen van cookies.
Meer informatie