Lyceo Amsterdam – Van Baerlestraat

Lyceo aan de Van Baerlestraat – de beste begeleiding gewoon bij jou om de hoek

Huiswerkbegeleiding volg je bij Lyceo aan de van Baerlestraat 13-A in Amsterdam. Met het Rijksmuseum en het Vondelpark op een steenworp afstand bevinden wij ons op een unieke locatie. In onze vestiging vind je verschillende rustige werkplekken, zodat je je goed kunt concentreren. De sfeer is gezellig en huiselijk – je bent hier welkom! Onze begeleiders staan altijd voor je klaar om je te helpen. Je kunt bij ze terecht voor vakinhoudelijke vragen en ze helpen je ook met het maken van planningen. Ook voor bijles kan je bij ons terecht. 

Je kunt direct een intakegesprek aanvragen voor bijles of huiswerkbegeleiding op de Van Baerlestraat.

We zijn op werkdagen en in het weekend de hele dag telefonisch bereikbaar.

Alle locaties voor huiswerkbegeleiding in Amsterdam
Alle locaties voor bijles in Amsterdam

Vetiging afbeelding
 • Lyceo Amsterdam – Van Baerlestraat
 • Van Baerlestraat 13 A
 • 1071AM Amsterdam
 • Siem van Osnabrugge
 • Vestigingsmanager

Openingstijden

 • -
 • -
 • -
 • -
 • -
 • Gesloten
 • -
 • Over deze locatie

  Huiswerkbegeleiding in Amsterdam

  Als je huiswerkbegeleiding volgt bij Lyceo in Amsterdam gaan we samen aan de slag om je studievaardigheden te verbeteren. Hierbij kun je denken aan tips hoe je een tekst goed kunt lezen, hoe je stof beter tot je kan nemen en hoe je hoofd- en bijzaken kunt scheiden. In de pauze is er, naast een gezond tussendoortje, ruimte voor gesprekken en grapjes.

  We zitten op een centrale plek in Amsterdam waardoor we in de buurt zitten van vele scholen. Zit je bijvoorbeeld op het Barlaeus Gymnasium, Sweelinck College, Cartesius Lyceum, Nieuwe Internationale school Esprit, Montessori Lyceum Amsterdam, Fons Vitae Lyceum, St. Ignatiusgymnasium, Gerrit van der Veen College, Het Amsterdams Lyceum, Vossius Gymnasium of Marcanti College, dan ben je binnen 15 minuten fietsen bij ons op de vestiging.

  We bieden diverse diensten aan zoals huiswerkbegeleiding, studiecoaching, bijles, examentraining, basisschoolbegeleiding en voor de examenleerlingen een speciaal op maat gemaakt pakket: Lyceo Examenjaar. Heb je interesse? Neem gerust contact op via de telefoon of e-mail. Het algemene nummer van de vestiging is 020-7900100.

  Kom eens langs!
  Langskomen kan natuurlijk ook! Kom gerust eens een kopje koffie drinken en een kijkje nemen. Graag van te voren even bellen om een (vrijblijvende) afspraak te maken voor een kennismakingsgesprek. Het is ook mogelijk voor leerlingen om een middag mee te kijken in de huiswerkbegeleiding. Doordeweeks zijn wij bereikbaar op +31623655917 en in het weekend kunt u ons bereiken via 071-7900040.

  Siem van Osnabrugge

  Vestigingsmanager

  Mijn naam is Siem van Osnabrugge en ik ben de vestigingsmanager van de van Baerlestraat. Ik heb de studie, Sport, Management en Ondernemen gedaan aan de Hogeschool van Amsterdam. Tijdens en na mijn studie ben ik actief geweest als pedagogisch medewerker en als freelance accountmanager. Het afgelopen jaar was ik druk met ondernemen. Ondernemen is hetgeen wat ik het leukste vind op werkgebied. Daarnaast kan je me wakker maken voor alles wat te maken heeft met sport. Bij Lyceo hoop ik de ondernemingsdrang en wil om progressie te boeken terug te zien bij de leerlingen. School moet naar mijn mening een leuke en fijne tijd zijn. Goede cijfers helpen daarbij, maar het is nog fijner als je weet hoe je je tijd goed moet inplannen en je weet wat de juiste studievaardigheden zijn.

  De leerlingen kunnen daarnaast altijd bij mij terecht voor een praatje. Wanneer er iets dwars zit, maar ook juist wanneer het goed gaat en daar enthousiast over zijn hoor ik het graag!

   

  Huiswerkbegeleiding

  huiswerkbegeleiding

  Heeft jouw kind moeite met het plannen en maken van huiswerk? Krijgt je kind het vaak niet op tijd af en is hij of zij het overzicht kwijt? Goed je huiswerk maken is niet voor iedereen makkelijk. Gelukkig kunnen wij jouw kind helpen. Met huiswerkbegeleiding bij Lyceo krijgt jouw kind de controle terug.

  Bijles

  Bijles

  Iedere leerling is verschillend. De één is goed in talen, de ander weer beter in wiskunde. Soms kan het erg fijn zijn om bij de vakken waar je wat meer moeite mee hebt extra hulp te krijgen. Bijles kan hiervoor een uitkomst bieden. Samen met een ervaren begeleider gaat jouw kind in op al zijn of haar vragen en struikelblokken waardoor je kind meer grip krijgt op de stof. Tevens kun je kind aan de slag met achterstanden of onvoldoendes. Op deze manier kan hij of zij werken aan het zelfvertrouwen en met een goed gevoel de toetsen ingaan. De bijlessen vinden één-op-één plaats in een aparte ruimte waardoor er in alle rust gewerkt kan worden.

  Examentraining

  examentraining
  Op onze locatie verzorgen wij in de weekenden en vakanties ook examentrainingen. Welke trainingen er worden gegeven verschilt per keer; kijk op onze website wanneer jouw kind zijn of haar vak in de buurt wordt gegeven.

  Basisschool bijles

  Basisschoolbegeleiding

  Heeft jouw kind moeite met begrijpend lezen, breuken of zinsontleding? Dan is Lyceo basisschool bijles vast iets voor hem of haar! Met ons unieke Lyceo junior materiaal leren we kinderen op speelse wijze de vaardigheden die ze nodig hebben om te groeien op school. Zo krijgen ze het zelfvertrouwen en de kennis die ze verdienen!

  Lyceo basisschool bijles is bedoeld voor leerlingen uit groep 3 t/m groep 8. Verschillende vormen van begeleiding zijn denkbaar; zo kunnen leerlingen zich optimaal willen voorbereiden op de Cito-toets of kunnen ze wel wat hulp gebruiken bij onderdelen van taal zoals de overtreffende trap. Tijdens deze één-op-één begeleiding kan worden ingegaan op lees, schrijf en rekenstrategieën. Via het Lyceo junior materiaal wordt spelenderwijs ieder onderwerp uitvoerig behandeld. Tijdens een vrijblijvend intakegesprek kijken we waar het meest behoefte aan is en verzorgen we begeleiding op maat.

  Het Lyceo Examenjaar

  Met zelfvertrouwen, goede resultaten en de juiste studievaardigheden het examenjaar doorkomen? Geef jouw kind een steuntje in de rug met Het Lyceo Examenjaar. Samen met een persoonlijke Lyceo-begeleider stellen we een op maat gemaakt programma op, afgestemd op de behoeften en wensen van jouw kind. Heb je interesse? Neem dan gerust contact op met de vestigingsmanager.

  StudieKeuzeAdvies

  Is jouw kind van plan om volgend schooljaar te starten met een opleiding in Nederland? Wanneer je kind nog niet weet wat hij of zij wil gaan studeren, is het mogelijk om professionele hulp in te schakelen. Bij StudieKeuzeAdvies wordt je kind in vier bijeenkomsten begeleid bij het maken van een passende studiekeuze. Dit begint bij een vrijblijvend intakegesprek waarna besloten kan worden om het traject te starten. Samen met een deskundige studiekeuzecoach gaat je kind aan de slag om te ontdekken wie hij of zij is en welke studiemogelijkheden er zijn door middel van een persoonlijkheidstest en een studieinteresssetest. Aan het einde van het traject is er een weloverwogen studiekeuze gemaakt voor een opleiding die écht bij je kind past. Heb je interesse? Neem dan gerust contact op met de vestigingsmanager of plan het intakegesprek via onderstaande knop!

  Studiecoaching

  Is jouw kind nog niet helemaal klaar om het zelf te doen, maar wel bijna? Wil jouw zoon of dochter extra ondersteuning om goed zelfstandig te kunnen werken? Leer plannen met studiecoaching. Dit is een persoonlijke vorm van begeleiding waarbij het draait om het aanleren van studievaardigheden in plaats van vakinhoudelijke kennis. Met slechts één uur in de week heeft jouw kind precies dat extra steuntje in de rug dat hij of zij nodig heeft. Wil je graag meer informatie? Dan kun je contact opnemen met onze vestigingsmanager.

  Faalangsttraining

  Vindt jouw kind het eng om te presenteren? Is jouw kind altijd erg zenuwachtig voor een aankomende toets? Of blijft jouw zoon of dochter, ondanks uitgebreide voorbereidingen, niet goed presteren? Dan kan je kind bij ons terecht voor faalangsttraining. In zes bijeenkomsten van drie kwartier zorgen we ervoor dat hij of zij grip op zijn of haar faalangst krijgt. Leerlingen leren wat faalangst is, hoe het werkt en hoe ze ermee om moeten gaan, waarbij we werken aan een helder doel: vol zelfvertrouwen aan een toets, presentatie of opdracht beginnen. Meer weten over deze training? Dan kun je contact opnemen met onze vestigingsmanager.

  Vestiging op kaart