Lyceo Amsterdam – Van Baerlestraat

Lyceo aan de Van Baerlestraat – de beste begeleiding gewoon bij jou om de hoek

Huiswerkbegeleiding volg je bij Lyceo aan de van Baerlestraat 13-A in Amsterdam. Met het Rijksmuseum en het Vondelpark op een steenworp afstand bevinden wij ons op een unieke locatie. In onze vestiging vind je verschillende rustige werkplekken, zodat je je goed kunt concentreren. De sfeer is gezellig en huiselijk – je bent hier welkom! Onze begeleiders staan altijd voor je klaar om je te helpen. Je kunt bij ze terecht voor vakinhoudelijke vragen en ze helpen je ook met het maken van planningen. Ook voor bijles kan je bij ons terecht. 

Je kunt direct een intakegesprek aanvragen voor bijles of huiswerkbegeleiding op de Van Baerlestraat.

We zijn op werkdagen en in het weekend de hele dag telefonisch bereikbaar.

Alle locaties voor huiswerkbegeleiding in Amsterdam
Alle locaties voor bijles in Amsterdam

Sanne Flaman

Vestigingsmanager

Hoi! Mijn naam is Sanne Flaman, vestigingsmanager op de van Baerlestraat in Amsterdam. Samen met Loedi (assistent-vestigingsmanager) en ons team begeleiders bieden wij huiswerkbegeleiding, bijlessen, studie coaching en basisschool begeleiding aan. Het team bestaat uit ervaren studenten, die dicht bij de belevingswereld van leerlingen staan. In een veilige en stabiele omgeving zorgen wij met een individuele aanpak ervoor dat jouw kinderen de geleerdevaardigheden in praktijk kunnen brengen. Zo werken wij naast de leerstof ook aan de studievaardigheden om het zelfvertrouwen te vergroten. Voor vragen kun je altijd contact opnemen, en hopelijk tot snel!

 • Lyceo Amsterdam – Van Baerlestraat
 • Van Baerlestraat 13 A
 • 1071AM Amsterdam
 • Sanne Flaman
 • Vestigingsmanager

Over deze locatie

Huiswerkbegeleiding in Amsterdam

Als je huiswerkbegeleiding volgt bij Lyceo in Amsterdam gaan we samen aan de slag om je studievaardigheden te verbeteren. Hierbij kun je denken aan tips hoe je een tekst goed kunt lezen, hoe je stof beter tot je kan nemen en hoe je hoofd- en bijzaken kunt scheiden. In de pauze is er, naast een gezond tussendoortje, ruimte voor gesprekken en grapjes.

We zitten op een centrale plek in Amsterdam waardoor we in de buurt zitten van vele scholen. Zit je bijvoorbeeld op het Barlaeus Gymnasium, Sweelinck College, Cartesius Lyceum, Nieuwe Internationale school Esprit, Montessori Lyceum Amsterdam, Fons Vitae Lyceum, St. Ignatiusgymnasium, Gerrit van der Veen College, Het Amsterdams Lyceum, Vossius Gymnasium of Marcanti College, dan ben je binnen 15 minuten fietsen bij ons op de vestiging.

We bieden diverse diensten aan zoals huiswerkbegeleiding, studiecoaching, bijles, examentraining, basisschoolbegeleiding en voor de examenleerlingen een speciaal op maat gemaakt pakket: Lyceo Examenjaar. Heb je interesse? Neem gerust contact op via de telefoon of e-mail. Het algemene nummer van de vestiging is 020-7900100.

Kom eens langs!
Langskomen kan natuurlijk ook! Kom gerust eens een kopje koffie drinken en een kijkje nemen. Graag van te voren even bellen om een (vrijblijvende) afspraak te maken voor een kennismakingsgesprek. Het is ook mogelijk voor leerlingen om een middag mee te kijken in de huiswerkbegeleiding. Doordeweeks zijn wij bereikbaar op +31623655917 en in het weekend kunt u ons bereiken via 071-7900040.

Openingstijden

 • -
 • -
 • -
 • -
 • -
 • Gesloten
 • -
 • Op deze vestiging in Amsterdam kun je terecht voor:

  Huiswerkbegeleiding

  Tijdens de huiswerkbegeleiding is er aandacht voor planning, overzicht en structuur. Je krijgt bij ons de mogelijkheid om op een rustige plek je huiswerk te maken en vragen te stellen. Tijdens de huiswerkbegeleiding wordt de nadruk gelegd op het plannen van het huiswerk, de voorbereiding en het overhoren van toetsen en het leren zelfstandig te werken.
  Als je je hebt aangemeld voor Lyceo huiswerkbegeleiding, voer je eerst, als het kan samen met (een van) je ouders, een intakegesprek. Aan de hand hiervan wordt er een plan van aanpak gemaakt waarin we jouw doelstellingen en wensen op een rij zetten. Elke drie maanden is er een evaluatiemoment en stellen we als dat nodig is het plan bij.
  Doordat leerlingen wekelijks op de locatie zijn, kunnen de begeleiders en de vestigingsmanager de voortgang goed monitoren en bijsturen waar dat nodig is. Zowel ouders als leerlingen hebben hier baat bij. Tijdens de huiswerkbegeleiding krijg je actieve en persoonlijke begeleiding en word je gestimuleerd het beste uit jezelf te halen.

  Bijles

  Iedere leerling is verschillend. De één is goed is talen, de ander weer beter in wiskunde. Soms kan het erg fijn zijn om bij de vakken waar je wat meer moeite mee hebt extra hulp te krijgen. Bijles kan hiervoor een uitkomst bieden. Samen met een ervaren begeleider ga je in op al jouw vragen en struikelblokken waardoor je meer grip krijgt op de stof. Tevens kun je aan de slag met achterstanden of onvoldoendes. Op deze manier kun je werken aan je zelfvertrouwen en met een goed gevoel je toetsen ingaan. De bijlessen vinden één-op-één plaats in een aparte ruimte waardoor er in alle rust gewerkt kan worden.

  Examentraining

  Op onze locatie verzorgen wij in de weekenden en vakanties ook examentrainingen. Welke trainingen er worden gegeven verschilt per keer; kijk op onze website wanneer jouw vak bij jou in de buurt wordt gegeven.

  Basisschoolbegeleiding

  Heeft jouw kind moeite met begrijpend lezen, breuken of zinsontleding? Dan is Lyceo basisschoolbegeleiding vast iets voor hem of haar! Met ons unieke Lyceo junior materiaal leren we kinderen op speelse wijze de vaardigheden die ze nodig hebben om te groeien op school. Zo krijgen ze het zelfvertrouwen en de kennis die ze verdienen!

  Lyceo basisschoolbegeleiding is bedoeld voor leerlingen uit groep 3 t/m groep 8. Verschillende vormen van begeleiding zijn denkbaar; zo kunnen leerlingen zich optimaal willen voorbereiden op de Cito-toets of kunnen ze wel wat hulp gebruiken bij onderdelen van taal zoals de overtreffende trap. Tijdens deze één-op-één begeleiding kan worden ingegaan op lees, schrijf en rekenstrategieën. Via het Lyceo junior materiaal wordt spelenderwijs ieder onderwerp uitvoerig behandeld. Tijdens een vrijblijvend intakegesprek kijken we waar het meest behoefte aan is en verzorgen we begeleiding op maat.

  Het Lyceo Examenjaar

  Wil je er zeker van zijn dat je het maximale uit het examenjaar haalt? Dan is het Lyceo Examenjaar echt iets voor jou! Het doel is om op een fijne manier het examenjaar door te komen. Mét mooi resultaat, zelfvertrouwen en goede cijfers. Tijdens het Lyceo Examenjaar helpen we jou met een combinatie van bijvoorbeeld huiswerkbegeleiding, studiecoaching, bijlessen en examentrainingen. Dit is een op maat gemaakt programma, afgestemd op jouw behoeften en wensen. Samen met een persoonlijke Lyceo-begeleider wordt gewerkt aan het einddoel: het behalen van je diploma. En het mooie is dat je hiervoor niet naar een andere school hoeft maar de begeleiding aansluit bij het programma van jouw eigen school.

  StudieKeuzeAdvies

  Ben jij van plan om volgend schooljaar te starten met een opleiding aan een hogeschool of universiteit in Nederland? Wanneer je nog niet weet wat je wil gaan studeren, is het mogelijk om professionele hulp in te schakelen. Bij StudieKeuzeAdvies word je in vier bijeenkomsten begeleid bij het maken van een passende studiekeuze. Samen met een deskundige studiekeuzecoach ga je aan de slag om te ontdekken wie je bent en welke studiemogelijkheden er zijn. Aan het einde van het traject heb je een weloverwogen studiekeuze gemaakt voor een opleiding die écht bij je past.