Lyceo Apeldoorn -
Walterbosch College

Anne van Schaik

Vestigingsmanager

Mijn naam is Anne van Schaik. Ik heb mijn bachelor gehaald voor de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving. Tijdens deze opleiding ben ik erachter gekomen dat ik het belangrijk vind dat er persoonlijke aandacht gegeven wordt aan het individu in het onderwijs. Dit is iets wat ik als vestigingsmanager bij Lyceo perfect kan doen. Ik zet mij in om een veilige en fijne leeromgeving te creëren waarbij ik ervoor zorg dat iedere leerling zijn/haar volledige potentie kan bereiken. Samen werken we toe naar zelfstandigheid door middel van betrokkenheid, wederzijds vertrouwen en natuurlijk enthousiasme.

Heb je nog vragen, neem dan gerust contact met mij op. Ik sta je graag te woord!

Over deze locatie

Op het Walterbosch College beschikt Lyceo over een aantal vaste lokalen die ruim, rustig en licht zijn. Zo kan jouw kind geconcentreerd huiswerk maken op een vertrouwde plek. De vestiging van Lyceo zit in de school zelf, waardoor je kind gelijk na de laatste les kan aanschuiven voor huiswerkbegeleiding. Onze vestigingsmanager en begeleiders staan vier dagen per week voor de leerlingen klaar om te helpen. Let op: deze locatie is alleen toegankelijk voor leerlingen van het Walterbosch College. Als jouw kind daar niet op school zit kun je terecht bij onze vestiging aan de Nieuwstraat

Leerlingen werken tijdens onze begeleiding met oefen- en voorbeeldmateriaal van onze eigen Lyceo Leren Leren©-methode, die we hebben ontwikkeld met Tilburg University. Op deze manier bieden we alle ondersteuning voor een bloeiende schooltijd. Ook voor jouw kind staan we klaar!

Voordat een nieuwe leerling van start gaat met huiswerkbegeleiding worden de leerling en de ouder(s) uitgenodigd voor een intakegesprek met de vestigingsmanager. Zo weet iedereen precies wat Lyceo kan betekenen en kan de vestigingsmanager een plan van aanpak opstellen en advies geven over de begeleiding.

Onze diensten

  • Huiswerkbegeleiding >
  • Bijles >
  • Toetsweek Ondersteuningklas >
  • Studiecoaching >
  • Huiswerkklas >
  • Het Lyceo Examenjaar >

Huiswerkbegeleiding

Vindt je kind het moeilijk om huiswerk te plannen of heeft hij of zij moeite met het effectief leren van toetsen? Dan is huiswerkbegeleiding iets voor jullie. Huiswerkbegeleiding zorgt ervoor dat je kind goed bijblijft en de behandelde stof goed verwerkt, waardoor je kind weer controle krijgt over je huiswerk.

Bijles

Worstelt jouw kind met één of meerdere vakken? Zouden jij en je kind daar graag extra begeleiding willen? Dan is bijles erg passend. Met één tot twee uur bijles per week werkt je kind eventueel opgelopen achterstanden weg en heeft hij of zij dat moeilijke vak zo onder de knie!

Toetsweek Ondersteuningklas

De toetsweek is het moment waarop jouw kind alles eruit moet halen wat erin zit. Een goede planning, rust en concentratie tijdens deze week zijn hiervoor belangrijk. Met TWOK zorgen we er samen voor dat jouw kind vol zelfvertrouwen de toetsweek doorkomt. Heb je interesse? Neem dan gerust contact op met de vestigingsmanager.

Studiecoaching

Is jouw kind nog niet helemaal klaar om het zelf te doen, maar wel bijna? Wil jouw zoon of dochter extra ondersteuning om goed zelfstandig te kunnen werken? Leer plannen met studiecoaching. Dit is een persoonlijke vorm van begeleiding waarbij het draait om het aanleren van studievaardigheden in plaats van vakinhoudelijke kennis. Met slechts één uur in de week heeft jouw kind precies dat extra steuntje in de rug dat hij of zij nodig heeft. Wil je graag meer informatie? Dan kun je contact opnemen met onze vestigingsmanager.

Huiswerkklas

Kan jouw kind goed huiswerk plannen, maar vindt hij of zij het thuis vaak te rumoerig om zich goed te kunnen concentreren? Zoekt jouw kind een plek waar hij of zij rustig zijn of haar huiswerk kan maken? Dan biedt huiswerkklas de oplossing. In de middag maak je kind zijn of haar huiswerk onder toeziend oog van een docent, waardoor hij of zij daarna tijd over heeft voor leukere dingen! Meer weten? Neem dan contact op met onze vestigingsmanager.

Het Lyceo Examenjaar

Een compleet en persoonlijk ondersteuningspakket voor examenkandidaten tijdens het laatste schooljaar, waarmee jij en je kind volledig worden ontzorgd. Dat is het Lyceo Examenjaar. We begeleiden je kind op de eigen school of op een van onze vestigingen met een combinatie van huiswerkbegeleiding, bijles, examentraining en coaching. Daarnaast krijgt je kind een Lyceo Samenvatting en toegang tot ons digitale leerplatform Lyceo Examen Oefenen. Dit kan desgewenst worden aangevuld met StudieKeuzeAdvies en examenvreesreductietraining. Je kind krijgt kosteloos de Keuzegids voor wo, hbo of mbo én krijgt toegang tot onze digitale leeromgeving, vol extra oefenmateriaal voor alle examenvakken. Samen met een persoonlijke begeleider werken we aan het einddoel: het diploma behalen! Heb je interesse? Neem dan gerust contact op met de vestigingsmanager.

Vestiging op kaart