Lyceo Assen – Dr. Nassau College Quintus

De beste begeleiding gewoon bij jou om de hoek!

In Assen is Lyceo gevestigd op het Dr. Nassau College, locatie Quintus. Uiteraard zijn de leerlingen van andere locaties (Penta, Beilen, Norg, Aa en Hunze, ISK) ook van harte welkom! In overleg kunnen leerlingen van andere scholen ook bij ons terecht. Op deze moderne en ruime locatie in Assen kan je kind in een vertrouwde omgeving begeleiding op maat krijgen. We staan in nauw contact met de docenten en mentoren van de school. Wij bieden huiswerkbegeleiding, bijles, Toetsweek Ondersteuningsklas, Het Lyceo Examenjaar en studiecoaching aan. Deze locatie in Assen is gelegen op 6 minuten loopafstand van bushalte A.H.G. Fokkerstraat.

Op veel locaties in het land organiseert Lyceo examentrainingen. Benieuwd naar locaties bij jou in de buurt? Klik dan hier.

We zijn op werkdagen en in het weekend de hele dag telefonisch bereikbaar. 

 

Vetiging afbeelding
 • Lyceo Assen – Dr. Nassau College Quintus
 • Mr. Groen van Prinstererlaan 98
 • 9402KG Assen
 • Lena Meijer
 • Vestigingsmanager

Openingstijden

 • -
 • -
 • -
 • -
 • -
 • Gesloten
 • Gesloten
 • Over deze locatie

  Huiswerkbegeleiding in Assen

  Ons belangrijkste uitgangspunt is dat iedere leerling uniek is. Het doel van Lyceo is het vergroten van de zelfstandigheid en het zelfvertrouwen van iedere leerling. Onze ervaren begeleiders zorgen voor een ontspannen sfeer, zodat je kind rustig met het huiswerk aan de slag gaat. Wij zijn gevestigd binnen de school en hebben een eigen lokaal tot onze beschikking. Dit betekent dat wij nauw contact hebben met de docenten, mentoren en andere contactpersonen op school. Zo houden we de lijntjes kort. Wij vinden het belangrijk om in samenwerking met de school, de leerlingen en ouders te zorgen voor betere studieresultaten en persoonlijke ontwikkeling.

  Elke dag kan jouw kind bij ons na schooltijd met het huiswerk aan de slag. Doordat de leerlingen bij ons al flink met hun huiswerk bezig zijn, hebben zij thuis meer rust. Ben je benieuwd? Loop eens langs! Voor vragen zijn we ook bereikbaar via e-mail en telefoon.

  Lena Meijer

  Vestigingsmanager

  Ik ben Lena en ik coördineer met veel plezier de onderwijsondersteunende trajecten van Lyceo op het Dr. Nassaucollege Quintus in Assen. Ik heb een achtergrond in het sociaal (jeugdmaatschappelijk) werk en kijk ernaar uit om mijn sociale vaardigheden in te zetten tijdens mijn werkzaamheden op Quintus. Bij Lyceo staat de leerling altijd voorop en samen met mijn professionele en gezellige team van begeleiders zorg ik voor een vertrouwde omgeving voor jouw kind, de derde plek tussen school en thuis.

  Heb je vragen? Neem gerust contact op!

  Huiswerkbegeleiding

  huiswerkbegeleiding

  Als je jouw kind hebt aangemeld voor Lyceo huiswerkbegeleiding, voeren we samen met jou en je kind een intakegesprek. Aan de hand hiervan wordt een plan van aanpak gemaakt waarin we de doelstellingen en wensen van hem of haar op een rij zetten. Elke drie maanden is er een evaluatiemoment en stellen we, als dat nodig is, het plan bij. Doordat jouw kind wekelijks op locatie is, kunnen de begeleiders en de vestigingsmanager de voortgang goed monitoren en bijsturen waar dat nodig is. Zowel ouders als leerlingen hebben hier baat bij. Tijdens de huiswerkbegeleiding krijgt jouw zoon of dochter actieve en persoonlijke begeleiding en wordt hij of zij gestimuleerd het beste uit zichzelf te halen.

  Bijles

  Bijles

  Werkt jouw kind heel hard, maar blijft hij of zij steken bij één bepaald vak? Heeft je kind meer oefening nodig? Komen jullie er samen ook niet uit? Dan kunnen bijlessen hem of haar helpen! Tijdens de bijles (van een uur) krijgt je kind een-op-een begeleiding voor een vak waar hij of zij moeite mee heeft. Je zoon of dochter krijgt extra uitleg en oefent met het toepassen van de stof. Dit kan net het duwtje in de rug geven en meer zekerheid en zelfvertrouwen tot gevolg hebben. De bijlessen kunnen wekelijks plaatsvinden of gepland worden vlak voor een toets.

  Studiecoaching

  Is jouw kind nog niet helemaal klaar om het zelf te doen, maar wel bijna? Wil jouw zoon of dochter extra ondersteuning om goed zelfstandig te kunnen werken? Leer plannen met studiecoaching. Dit is een persoonlijke vorm van begeleiding waarbij het draait om het aanleren van studievaardigheden in plaats van vakinhoudelijke kennis. Met slechts één uur per week heeft jouw kind precies dat extra steuntje in de rug dat hij of zij nodig heeft. Wil je graag meer informatie? Dan kun je contact opnemen met onze vestigingsmanager.

  Toetsweek Ondersteuningsklas

  De toetsweek is het moment waarop jouw kind alles eruit moet halen wat erin zit. Een goede planning, rust en concentratie tijdens deze week zijn hiervoor belangrijk. Met TWOK zorgen we er samen voor dat jouw kind vol zelfvertrouwen de toetsweek doorkomt. Heb je interesse? Neem dan gerust contact op met de vestigingsmanager.

  Het Lyceo Examenjaar

  Het Lyceo Examenjaar is een compleet en persoonlijk ondersteuningspakket voor examenkandidaten tijdens het laatste schooljaar, waarin jij en jouw kind volledig worden ontzorgd. We begeleiden jouw kind met een combinatie van huiswerkbegeleiding, bijles, examentraining en coaching. Daarnaast ontvangt je kind kosteloos de Keuzegids voor wo, hbo of mbo én krijgt hij of zij toegang tot Lyceo Examen Oefenen: ons digitale platform vol extra oefenmateriaal. De begeleiding vindt volledig plaats op de eigen school of op een van onze locaties.

  Vestiging op kaart