Lyceo Bleiswijk -
Melanchthon De Blesewic

Pien Oude Elberink

Vestigingsmanager

De vestigingsmanager op Melanchthon De Blesewic in Bleiswijk zorgt er samen met een team begeleiders voor dat iedere leerling passende begeleiding krijgt. In een fijne, rustige sfeer werken we met de leerlingen aan het verbeteren van hun leervaardigheden. Iedereen leert anders, daarom kijken we samen naar wat er bij jouw kind past. Vanuit de sterke punten van je kind werken wij samen aan het ontwikkelen van duurzame studievaardigheden en aan het opbouwen van een stevige basis voor de toekomst van jouw kind.

 

Heb je vragen? Neem contact op!Over deze locatie

Aan de rand van Bleiswijk heeft Lyceo een vestiging op het Melanchthon De Blesewic aan de Hoekeindseweg. Op het Melanchthon De Blesewic beschikt Lyceo over twee lokalen: lokaal 46 en 47. Hier wordt huiswerkbegeleiding, bijles en huiswerkklas gegeven. Zo kan je kind meteen na de laatste les aanschuiven om huiswerk te maken. Ook leerlingen die hier niet op school zitten, zijn van harte welkom voor extra ondersteuning. Onze locatie in Bleiswijk is gelegen op 5 minuten loopafstand van bushalte Lijsterlaan.

Wij helpen graag leerlingen die een extra steuntje in de rug nodig hebben. Onze vestigingsmanager en enthousiaste begeleiders staan vier dagen per week voor je kind klaar om te helpen met het huiswerk. We zorgen er altijd voor dat je kind met zoveel mogelijk plezier kan werken. Want wat leerlingen met plezier leren, vergeten zij niet meer. Met onze begeleiding richten we ons niet alleen op de lesstof, maar ook op de motivatie, zelfstandigheid en het zelfvertrouwen van de leerling.

Voordat een leerling van start gaat met huiswerkbegeleiding worden de leerling en de ouder(s) uitgenodigd om langs te komen voor een intakegesprek. Zo weet iedereen wat Lyceo kan betekenen en kan de vestigingsmanager advies geven over passende begeleiding.

Onze diensten

  • Huiswerkbegeleiding >
  • Bijles >
  • Basisschool bijles >
  • Studiecoaching >
  • Huiswerkklas >
  • Brugklastraining >
  • Toetsweek Ondersteuningsklas >
  • Het Lyceo Examenjaar >

Huiswerkbegeleiding

Minimaal 3 middagen per week werkt je kind aan het plannen en maken van huiswerk. We maken een persoonlijk ontwikkelingsplan, dat specifiek wordt samengesteld voor de doelstellingen en wensen van jouw zoon of dochter. Hij of zij maakt hiervoor de Studievaardigeden- en Motivatietest. Onze begeleiders focussen op het aanleren van studievaardigheden: plannen, structureren, herhalen en reflecteren. We helpen bij het voorbereiden en overhoren van toetsen en we leren je kind zelfstandig en gestructureerd te werken. Het streven is om tijdens de huiswerkbegeleiding het maak- en leerwerk volledig af te ronden. Dat geeft rust thuis.

Bijles

Wil jouw kind meer zekerheid over bepaalde vakken? Loopt hij of zij achter met de lesstof? Heeft jouw kind behoefte aan individuele begeleiding? Dan is bijles bij Lyceo een goed idee! Bij onze zorgvuldig geselecteerde begeleiders kan jouw kind met al zijn of haar vragen terecht. De bijlessen worden gegeven in een aparte ruimte, zonder afleiding, en in een ontspannen sfeer. Wij bieden de persoonlijke ondersteuning die jouw kind nodig heeft.

Basisschool bijles

Wil jouw kind meer zekerheid over bepaalde vakken? Loopt hij of zij achter met de lesstof? Heeft jouw kind behoefte aan individuele begeleiding? Dan is bijles bij Lyceo een goed idee! Bij onze zorgvuldig geselecteerde begeleiders kan jouw kind met al zijn of haar vragen terecht. De bijlessen worden gegeven in een aparte ruimte, zonder afleiding, en in een ontspannen sfeer. Wij bieden de persoonlijke ondersteuning die jouw kind nodig heeft. (Deze dienst is tijdelijk niet beschikbaar.)

Studiecoaching

Is jouw kind nog niet helemaal klaar om het zelf te doen, maar wel bijna? Wil jouw zoon of dochter extra ondersteuning om goed zelfstandig te kunnen werken? Leer plannen met studiecoaching. Dit is een persoonlijke vorm van begeleiding waarbij het draait om het aanleren van studievaardigheden in plaats van vakinhoudelijke kennis. Met slechts één uur per week heeft jouw kind precies dat extra steuntje in de rug dat hij of zij nodig heeft. Wil je graag meer informatie? Dan kun je contact opnemen met onze vestigingsmanager.

Huiswerkklas

Kan jouw kind goed huiswerk plannen, maar vindt hij of zij het thuis vaak te rumoerig om zich goed te kunnen concentreren? Zoekt jouw kind een plek waar hij of zij rustig zijn of haar huiswerk kan maken? Dan biedt huiswerkklas de oplossing. In de middag maak je kind zijn of haar huiswerk onder toeziend oog van een docent, waardoor hij of zij daarna tijd over heeft voor leukere dingen! Meer weten? Neem dan contact op met onze vestigingsmanager.

Brugklastraining

Naar de brugklas gaan is voor veel leerlingen spannend. Je krijgt nieuwe docenten en klasgenoten en je gaat met een lesrooster werken. Deze training is speciaal voor brugklassers die zich optimaal op deze nieuwe periode willen voorbereiden. Met handige tips zorgen onze ervaren coaches ervoor dat jij een goede start maakt! Meer weten? Voor meer informatie kun je met onze vestigingsmanager.

Toetsweek Ondersteuningsklas

De toetsweek is het moment waarop jouw kind alles eruit moet halen wat erin zit. Een goede planning, rust en concentratie tijdens deze week zijn hiervoor belangrijk. Met TWOK zorgen we er samen voor dat jouw kind vol zelfvertrouwen de toetsweek doorkomt. Heb je interesse? Neem dan gerust contact op met de vestigingsmanager.

Het Lyceo Examenjaar

Het Lyceo Examenjaar is een compleet en persoonlijk ondersteuningspakket voor examenkandidaten tijdens het laatste schooljaar, waarin jij en jouw kind volledig worden ontzorgd. We begeleiden jouw kind met een combinatie van huiswerkbegeleiding, bijles, examentraining en coaching. Daarnaast ontvangt je kind kosteloos de Keuzegids voor wo, hbo of mbo én krijgt hij of zij toegang tot Lyceo Examen Oefenen: ons digitale platform vol extra oefenmateriaal. De begeleiding vindt volledig plaats op de eigen school of op een van onze locaties.

Vestiging op kaart