Lyceo Bleiswijk – Melanchthon De Blesewic

Bleiswijk Melanchthon De Blesewic – De beste begeleiding gewoon bij jou om de hoek

In Bleiswijk heeft Lyceo een vestiging op het Melanchthon De Blesewic aan de Hoekeindseweg, waar wij sinds vijf jaar huiswerkbegeleiding geven. Ook leerlingen die hier niet op school zitten, zijn van harte welkom voor extra hulp. Op deze locatie kan je huiswerkbegeleiding en bijles volgen. Je kan hier ook terecht voor studiecoaching, huiswerkklas en brugklastraining. In het land organiseren wij op veel locaties examentrainingen. Benieuwd naar de locaties bij jou in de buurt? Klik dan hier.

We zijn op werkdagen en in het weekend de hele dag telefonisch bereikbaar.

Vetiging afbeelding
 • Lyceo Bleiswijk – Melanchthon De Blesewic
 • Hoekeindseweg 7
 • 2665KA Bleiswijk
 • Pien Oude Elberink
 • Vestigingsmanager

Openingstijden

 • -
 • -
 • -
 • -
 • Gesloten
 • Gesloten
 • Gesloten
 • Over deze locatie

  Ons team staat voor je klaar
  Wij helpen graag leerlingen die een extra steuntje in de rug nodig hebben. Onze vestigingsmanager en begeleiders staan vier dagen per week voor je klaar om je te helpen met je huiswerk. Wij zijn bereikbaar met de telefoon via het nummer 010 313 62 66.

  Twee lokalen op school
  Op het Melanchthon De Blesewic beschikt Lyceo over twee lokalen: lokaal 46 en 47. Hier wordt huiswerkbegeleiding, bijles en huiswerkklas gegeven. Zo kan je meteen na je laatste les aanschuiven om je huiswerk te maken.

  Het intakegesprek
  Voordat je van start gaat met huiswerkbegeleiding worden jij en je ouder(s) uitgenodigd om langs te komen voor een intakegesprek. Zo weet jij wat Lyceo voor jou kan betekenen en kan de Vestigingsmanager advies geven over de begeleiding die bij jou past.

  Pien Oude Elberink

  Vestigingsmanager

  De Vestigingsmanager op Melanchthon De Blesewic in Bleiswijk zorgt er samen met een team begeleiders voor dat iedere leerling passende begeleiding krijgt. In een fijne, rustige sfeer werken we met de leerlingen aan het verbeteren van hun leervaardigheden. Iedereen leert anders, daarom kijken we samen naar wat er bij jou past. Vanuit je sterke punten werken wij samen aan het ontwikkelen van duurzame studievaardigheden en aan het opbouwen van een stevige basis voor jouw toekomst.

   

  Heeft u vragen? Neem contact op!  Huiswerkbegeleiding

  huiswerkbegeleiding

  Minimaal 3 middagen per week werkt je kind aan het plannen en maken van huiswerk. We maken een persoonlijk ontwikkelingsplan, dat specifiek wordt samengesteld voor de doelstellingen en wensen van jouw zoon of dochter. Hij of zij maakt hiervoor de Studievaardigeden- en Motivatietest. Onze begeleiders focussen op het aanleren van studievaardigheden: plannen, structureren, herhalen en reflecteren. We helpen bij het voorbereiden en overhoren van toetsen en we leren je kind zelfstandig en gestructureerd te werken. Het streven is om tijdens de huiswerkbegeleiding het maak- en leerwerk volledig af te ronden. Dat geeft rust thuis.

  Bijles

  Bijles

  Wil jouw kind meer zekerheid over bepaalde vakken? Loopt hij of zij achter met de lesstof? Heeft jouw kind behoefte aan individuele begeleiding? Dan is bijles bij Lyceo een goed idee! Bij onze zorgvuldig geselecteerde begeleiders kan jouw kind met al zijn of haar vragen terecht. De bijlessen worden gegeven in een aparte ruimte, zonder afleiding, en in een ontspannen sfeer. Wij bieden de persoonlijke ondersteuning die jouw kind nodig heeft.

  Basisschool bijles

  Basisschoolbegeleiding

  Wil jouw kind meer zekerheid over bepaalde vakken? Loopt hij of zij achter met de lesstof? Heeft jouw kind behoefte aan individuele begeleiding? Dan is bijles bij Lyceo een goed idee! Bij onze zorgvuldig geselecteerde begeleiders kan jouw kind met al zijn of haar vragen terecht. De bijlessen worden gegeven in een aparte ruimte, zonder afleiding, en in een ontspannen sfeer. Wij bieden de persoonlijke ondersteuning die jouw kind nodig heeft. (Deze dienst is tijdelijk niet beschikbaar.)

  Studiecoaching

  Is jouw kind nog niet helemaal klaar om het zelf te doen, maar wel bijna? Wil jouw zoon of dochter extra ondersteuning om goed zelfstandig te kunnen werken? Leer plannen met studiecoaching. Dit is een persoonlijke vorm van begeleiding waarbij het draait om het aanleren van studievaardigheden in plaats van vakinhoudelijke kennis. Met slechts één uur per week heeft jouw kind precies dat extra steuntje in de rug dat hij of zij nodig heeft. Wil je graag meer informatie? Dan kun je contact opnemen met onze vestigingsmanager.

  Huiswerkklas

  Brugklastraining

  Naar de brugklas gaan is voor veel leerlingen spannend. Je krijgt nieuwe docenten en klasgenoten en je gaat met een lesrooster werken. Deze training is speciaal voor brugklassers die zich optimaal op deze nieuwe periode willen voorbereiden. Met handige tips zorgen onze ervaren coaches ervoor dat jij een goede start maakt! Meer weten? Voor meer informatie kun je met onze vestigingsmanager.

  Toetsweekopvangklas

  De toetsweek is het moment waarop jouw kind alles eruit moet halen wat erin zit. Een goede planning, rust en concentratie tijdens deze week zijn hiervoor belangrijk. Met TWOK zorgen we er samen voor dat jouw kind vol zelfvertrouwen de toetsweek doorkomt. Heb je interesse? Neem dan gerust contact op met de vestigingsmanager.

  Het Lyceo Examenjaar

  Het Lyceo Examenjaar is een compleet en persoonlijk ondersteuningspakket voor examenkandidaten tijdens het laatste schooljaar, waarin jij en jouw kind volledig worden ontzorgd. We begeleiden jouw kind met een combinatie van huiswerkbegeleiding, bijles, examentraining en coaching. Daarnaast ontvangt je kind kosteloos de Keuzegids voor wo, hbo of mbo én krijgt hij of zij toegang tot Lyceo Examen Oefenen: ons digitale platform vol extra oefenmateriaal. De begeleiding vindt volledig plaats op de eigen school of op een van onze locaties.

  Vestiging op kaart