Lyceo Deventer -
Het Vlier

Trinke van Dam

Vestigingsmanager

Leerlingen gemotiveerd op weg helpen in hun persoonlijke ontwikkeling. Dat is waar ik blij van word. Wat vinden ze belangrijk, waar lopen ze warm voor en hoe geven ze daar invulling aan? Maar ook: hoe verloopt de samenwerking tussen ouder, leerling en de school? Met aandacht naar deze verhalen luisteren, helpt er achter te komen wat het beste voor de leerling werkt. Zodat we de huiswerkwerkbegeleiding met ons gedreven team van begeleiders hierop af kunnen stemmen. Weten wat ons team voor je kan betekenen? Mail of bel voor een vrijblijvend kennismakinggesprek.

Over deze locatie

We zijn gevestigd in het Etty Hillesum Lyceum aan Het Vlier in Deventer. Onze locatie staat open voor alle leerlingen uit de omgeving, dus ook als je kind niet op het Etty Hillesum Lyceum zit, ben je van harte welkom! Onze locatie in Deventer is op 1 minuut loopafstand van bushalte Thomas Wildey, vlakbij Sportpark Borgele. Wij helpen graag leerlingen die hulp nodig hebben met het maken van hun huiswerk.

Op het Etty Hillesum Lyceum beschikt Lyceo over een eigen lokaal waar jouw kind met het huiswerk aan de slag kan. Dit is lokaal Ay, dat zich op de begane grond bevindt. Daarnaast mogen wij ook lokalen gebruiken voor het geven van bijles. Wij staan klaar om een stimulerende en ondersteunende omgeving te creëren. Samen werken we aan het versterken van vaardigheden, zelfvertrouwen en motivatie, zodat elke leerling met trots en succes zijn schoolcarrière doorloopt!

Voordat je kind met huiswerkbegeleiding kan beginnen, worden leerling en ouder(s) uitgenodigd om langs te komen voor een intakegesprek. Zo kom je te weten wat Lyceo precies inhoudt en kan de vestigingsmanager je adviseren over een bij jou passende begeleiding.

Onze diensten

  • Bijles >
  • Studiecoaching >
  • Toetsweekopvangklas >
  • Het Lyceo Examenjaar >

Bijles

Heeft jouw kind moeite met een bepaald vak en wil hij of zij daar graag beter in worden? Dat kan met bijles! Samen met een begeleider gaat jouw kind één tot twee uurtjes geconcentreerd aan de slag, zodat hij of zij het vak snel onder de knie heeft. Zo wordt dat lastige vak een stuk leuker!

Studiecoaching

Is jouw kind nog niet helemaal klaar om het zelf te doen, maar wel bijna? Wil jouw zoon of dochter extra ondersteuning om goed zelfstandig te kunnen werken? Leer plannen met studiecoaching. Dit is een persoonlijke vorm van begeleiding waarbij het draait om het aanleren van studievaardigheden in plaats van vakinhoudelijke kennis. Met slechts één uur per week heeft jouw kind precies dat extra steuntje in de rug dat hij of zij nodig heeft. Wil je graag meer informatie? Dan kun je contact opnemen met onze vestigingsmanager.

Toetsweekopvangklas

Om rustig te kunnen leren voor een toets, kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van onze toetsweekopvangklas (TWOK). Wij bieden leerlingen voorafgaand aan en tijdens de toetsweek een ruimte waarin ze rustig en zelfstandig kunnen studeren voor hun toetsen, met minimale afleiding. Het doel is om ervoor te zorgen dat je kind al flink wat leerwerk heeft verricht voordat hij of zij naar huis gaat. Onze begeleider staat klaar om eventuele vragen te beantwoorden, te helpen bij het overhoren en te assisteren bij de planning van de toetsen. Heb je interesse? Neem dan gerust contact op met de vestigingsmanager.

Het Lyceo Examenjaar

Het Lyceo Examenjaar is een compleet en persoonlijk ondersteuningspakket voor examenkandidaten tijdens het laatste schooljaar, waarin jij en jouw kind volledig worden ontzorgd. We begeleiden jouw kind met een combinatie van huiswerkbegeleiding, bijles, examentraining en coaching. Daarnaast ontvangt je kind kosteloos de Keuzegids voor wo, hbo of mbo én krijgt hij of zij toegang tot Lyceo Examen Oefenen: ons digitale platform vol extra oefenmateriaal. De begeleiding vindt volledig plaats op de eigen school of op een van onze locaties.

Vestiging op kaart