Enschede – Stedelijk Lyceum Kottenpark

Stedelijk Lyceum Kottenpark – De beste begeleiding gewoon bij jou om de hoek

Op het Stedelijk Lyceum Kottenpark in Enschede verzorgt Lyceo Huiswerkbegeleiding en Bijles. Een betrokken team van begeleiders staat elke dag na je laatste les voor je klaar om je te helpen met de vakken waar je moeite mee hebt zodat je weer meer plezier en zelfvertrouwen krijgt. Ook helpen we je bijvoorbeeld om te leren plannen zodat je met een gerust hart al je toetsen kunt maken! Doordat we in de school zitten hebben we nauw contact met de docenten en mentoren zodat jij de beste begeleiding krijgt. Deze schoolvestiging is ook toegankelijk voor leerlingen die niet op het Stedelijk Lyceum Kottenpark zitten. 

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 13.30 uur tot 17.30 uur. 

Susan Wemekamp

Vestigingscoördinator

Mijn naam is Susan Wemekamp en ik ben vestigingscoördinator op het Stedelijk Lyceum Kottenpark in Enschede. Na het volgen van de Academische PABO heb ik me verder gespecialiseerd in het begeleiden van leerlingen op het gebied van leren en gedrag door middel van de Master Special Educational Needs (SEN). Door mijn ervaring als leerkracht in het (speciaal) onderwijs weet ik dat je het zelfvertrouwen en de zelfstandigheid van een leerling enorm kunt vergroten. Samen met mijn team van enthousiaste begeleiders zorgen we met een individuele en positieve begeleiding, die gericht is op de behoeften van de leerling, Hierdoor kan een leerling zich optimaal ontwikkelen, op die manier wordt school en leren weer leuk!

  • Enschede – Stedelijk Lyceum Kottenpark
  • Lyceumlaan 30
  • 7522GK Enschede
  • Susan Wemekamp
  • Vestigingscoördinator
+31651222830

Over deze locatie

Huiswerkbegeleiding in Enschede

Aan het begin van het traject worden er persoonlijke doelen opgesteld waarmee je aan de slag kunt. Deze doelen kunnen te maken hebben met studievaardigheden, motivatie of misschien dat laatste stukje zelfvertrouwen. Er staan enthousiaste en ervaren begeleiders voor je klaar die je daar goed bij begeleiden. Ook vakinhoudelijk kunnen ze je helpen omdat elke begeleider zijn eigen specialiteit heeft. Positiviteit is hierbij een belangrijk uitgangspunt! Tussentijds worden de doelen samen met jou en je ouders geëvalueerd zodat we ze eventueel kunnen bijstellen of de begeleiding kunnen aanpassen, zo kun jij je optimaal blijven ontwikkelen! Als je benieuwd bent naar ons of vragen hebt kun je altijd even langskomen. Ook ben ik telefonisch en per mail bereikbaar.

Huiswerkbegeleiding

In de huiswerkbegeleiding staan enthousiaste begeleiders op je te wachten om na je laatste les met je aan de slag te gaan met het huiswerk. We kijken samen naar je maak- en leerwerk en verdelen dit in je planner. Zo is al je werk goed verdeeld en kun je er voldoende tijd voor nemen. Als je vragen hebt over je huiswerk kan je bij onze begeleiders terecht en als je iets moet leren word je door hen overhoord. Zo ga je met een goed gevoel je toets in en ben je als je thuis bent, ook echt klaar met al je schoolwerk. In de pauze zorgen we voor iets lekkers en is er tijd voor een praatje. Ook helpen we je met het ‘leren leren’. Hoe maak je bijvoorbeeld een goede samenvatting of een mindmap? Hoe zorg je voor een goede concentratie? Hier willen onze begeleiders je graag bij helpen zodat we er samen een leuke en leerzame tijd van maken!

Bijles

Iedereen heeft andere talenten: waar de een goed is in talen, is de ander goed in vakken als natuur- en scheikunde. Het kan dus ook zijn dat je een vak hebt waar het niet zo lekker mee loopt, je hebt een achterstand of lage cijfers. Als je hier bijles voor wilt gaan volgen maak je samen met je begeleider een plan, speciaal aangepast aan jouw behoeften. We werken op jouw tempo en met de specifieke vragen die jij hebt. Daarnaast gebruiken we de Lyceo Leren Leren-methode. Dit is gebaseerd op vier kernvaardigheden: plannen, structureren, herhalen en reflecteren. De bijles is altijd één op één, met een vaste begeleider die vakspecifieke kennis heeft en die altijd voor je klaar staat. Laat die voldoendes maar komen!

Cookie instellingen

Voordat je verder gaat vragen wij toestemming voor het plaatsen van cookies.
Meer informatie