Lyceo Heerlen Bernardinus College

Huiswerkbegeleiding in Heerlen op het Bernardinus College – De beste begeleiding gewoon bij jou om de hoek

Lyceo Heerlen is gevestigd in het Bernardinus College. Als leerling van het Bernardinus College kun je na het volgen van je lessen hier terecht voor de huiswerkbegeleiding en bijles. Samen met een enthousiast team van begeleiders staan we klaar om alle hulp te bieden die jij nodig hebt om goede resultaten te behalen op school. De begeleiding is er voor leerlingen van alle niveaus en alle jaarlagen. 

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 14.00 uur tot 17.30 uur. 

Debby Dam

Vestigingscoördinator

Ik ben Debby Dam, vestigingscoördinator van Lyceo. Mijn werkervaring ligt op de afdeling Personeelszaken. Daarnaast heb ik schilderlessen gegeven, jongeren begeleidt voor het NSGK en ben recent Yin Yogadocente.
Lyceo is biedt leerlingen persoonlijke ondersteuning op het gebied van Huiswerkbegeleiding, bijles, examentraining en nog meer. Tijdens de begeleiding willen wij handvatten aanreiken aan de leerling om zo goed mogelijk te leren leren, zodat ze uiteindelijk zelfstandig aan de slag kunnen. Samen met mijn team begeleiders helpen wij de leerlingen graag.

  • Lyceo Heerlen Bernardinus College
  • Akerstraat 95
  • 6417BK Heerlen
  • Debby Dam
  • Vestigingscoördinator
+31657806619

Over deze locatie

Huiswerkbegeleiding in Heerlen

Heb je moeite om aan je huiswerk te beginnen? Laat je sommige vakken liever liggen omdat je niet weet hoe je deze vakken moet leren? Kom dan bij ons Leren leren! Leren leren is soms makkelijker gezegd dan gedaan, want wat is dat nu eigenlijk? En hoe moet dat dan? Het Lyceo team in Heerlen staat klaar om samen met jou te onderzoeken welke studievaardigheden jij al bezit en bij welke studievaardigheden je nog hulp kunt gebruiken. In het intakegesprek maken we samen met jou en je ouders een persoonlijk plan van aanpak om jou op weg te helpen zodat het studeren makkelijker en dus leuker wordt. Je ontwikkelingen worden bijgehouden in een persoonlijk leerlingvolgsysteem zodat je ouders ook thuis kunnen zien waar je in de huiswerkbegeleiding aan gewerkt hebt. Minimaal een keer per periode, nadat je alle cijfers voor een proefwerkweek terug hebt, stemmen we je plan van aanpak opnieuw af, samen met jou, je mentor en je ouders.

Huiswerkbegeleiding

De huiswerkbegeleiding van Lyceo biedt ondersteuning bij het leren en maken van je huiswerk en het aanleren van studievaardigheden. Zodra je bij ons start begin je, samen met je begeleider, eerst met het leren plannen van je huiswerk en je leerwerk voor toetsen. Op deze manier krijg je structuur en overzicht en dat brengt rust. Iedere dag die je bij ons aanwezig bent zal je begeleider controleren of je huiswerk af is en worden de vakken waar je voor hebt geleerd overhoord. We volgen je ontwikkeling bij het aanleren van studievaardigheden en helpen je op weg naar zelfstandigheid. Wanneer je knelpunten tegenkomt bekijken we samen hoe we jou het beste kunnen helpen, want huiswerkbegeleiding is maatwerk!

Bijles

De bijlessen van Lyceo bieden je extra inhoudelijke ondersteuning bij vak(ken) die je moeilijker vindt. Met een persoonlijke begeleider stel je een plan op om te werken aan de onderwerpen van het vak waarbij je nog wel wat hulp kunt gebruiken. Je krijgt alle aandacht en kan met al je vragen bij je begeleider terecht. Zo leer je de stof beter te begrijpen, zullen je cijfers verbeteren en krijg je weer plezier in het vak!

Cookie instellingen

Voordat je verder gaat vragen wij toestemming voor het plaatsen van cookies.
Meer informatie