Lyceo Heerlen Bernardinus College

Huiswerkbegeleiding in Heerlen op het Bernardinus College – De beste begeleiding gewoon bij jou om de hoek

Lyceo Heerlen is gevestigd in het Bernardinus College. Als leerling van het Bernardinus College kun je na het volgen van je lessen hier terecht voor de huiswerkbegeleiding en bijles. Samen met een enthousiast team van begeleiders staan we klaar om alle hulp te bieden die jij nodig hebt om goede resultaten te behalen op school. De begeleiding is er voor leerlingen van alle niveaus en alle jaarlagen. Onze vestiging is geopend van maandag tot en met vrijdag, van 14.00 tot en met 17.30 uur.

 

Thom Hochstenbach

Vestigingscoördinator

Mijn naam is Thom Hochstenbach en ik ben vestigingscoördinator van Lyceo op het Bernardinus College in Heerlen. In 2018 ben ik afgestudeerd als Docent Geschiedenis 2e graads op Fontys in Sittard. Samen met een team begeleiders zorgen we ervoor dat leerlingen rustig en gestructureerd hun huiswerk kunnen maken en leren. In de huiswerkbegeleiding zal ook aandacht worden besteed aan het ontwikkelen van duurzame studievaardigheden. Tijdens bijlessen kan er onder persoonlijke begeleiding van een begeleider dieper op de inhoud van de leerstof worden ingegaan. Persoonlijke aandacht, maatwerk en een prettige, rustige werkomgeving vinden wij daarbij van groot belang.

  • Lyceo Heerlen Bernardinus College
  • Akerstraat 95
  • 6417BK Heerlen
  • Thom Hochstenbach
  • Vestigingscoördinator
+31657806619

Over deze locatie

Huiswerkbegeleiding in Heerlen

Heb je moeite om aan je huiswerk te beginnen? Laat je sommige vakken liever liggen omdat je niet weet hoe je deze vakken moet leren? Kom dan bij ons Leren leren! Leren leren is soms makkelijker gezegd dan gedaan, want wat is dat nu eigenlijk? En hoe moet dat dan? Het Lyceo team in Heerlen staat klaar om samen met jou te onderzoeken welke studievaardigheden jij al bezit en bij welke studievaardigheden je nog hulp kunt gebruiken. In het intakegesprek maken we samen met jou en je ouders een persoonlijk plan van aanpak om jou op weg te helpen zodat het studeren makkelijker en dus leuker wordt. Je ontwikkelingen worden bijgehouden in een persoonlijk leerlingvolgsysteem zodat je ouders ook thuis kunnen zien waar je in de huiswerkbegeleiding aan gewerkt hebt. Minimaal een keer per periode, nadat je alle cijfers voor een proefwerkweek terug hebt, stemmen we je plan van aanpak opnieuw af, samen met jou, je mentor en je ouders.

Huiswerkbegeleiding

De huiswerkbegeleiding van Lyceo biedt ondersteuning bij het leren en maken van je huiswerk en het aanleren van studievaardigheden. Zodra je bij ons start begin je, samen met je begeleider, eerst met het leren plannen van je huiswerk en je leerwerk voor toetsen. Op deze manier krijg je structuur en overzicht en dat brengt rust. Iedere dag die je bij ons aanwezig bent zal je begeleider controleren of je huiswerk af is en worden de vakken waar je voor hebt geleerd overhoord. We volgen je ontwikkeling bij het aanleren van studievaardigheden en helpen je op weg naar zelfstandigheid. Wanneer je knelpunten tegenkomt bekijken we samen hoe we jou het beste kunnen helpen, want huiswerkbegeleiding is maatwerk!

Bijles

De bijlessen van Lyceo bieden je extra inhoudelijke ondersteuning bij vak(ken) die je moeilijker vindt. Met een persoonlijke begeleider stel je een plan op om te werken aan de onderwerpen van het vak waarbij je nog wel wat hulp kunt gebruiken. Je krijgt alle aandacht en kan met al je vragen bij je begeleider terecht. Zo leer je de stof beter te begrijpen, zullen je cijfers verbeteren en krijg je weer plezier in het vak!

Cookie instellingen

Voordat je verder gaat vragen wij toestemming voor het plaatsen van cookies.
Meer informatie