Lyceo Hoorn -
Tabor College Werenfridus

Noortje Kapitein

Vestigingsmanager

Mijn naam is Noortje Kapitein en ik ben vestigingsmanager van Lyceo op het Tabor College Werenfridus in Hoorn. Dankzij de studie Toegepaste Psychologie heb ik veel geleerd over de ontwikkeling van jongeren en waar zij tegenaan kunnen lopen in hun schoolperiode. Tijdens de begeleiding leg ik de focus op het motiveren van leerlingen met hierbij een positieve en persoonlijke aanpak. Samen met mijn team wil ik de leerlingen handvatten aanbieden, zodat ze een bloeiende schooltijd hebben.

Over deze locatie

Ons team staat voor je klaar
Wij helpen graag leerlingen die extra hulp en aandacht nodig hebben bij het maken van hun huiswerk. Onze Vestigingsmanager en haar docententeam staan vijf dagen per week voor je klaar om je te helpen. Wij zijn doordeweeks van maandag t/m vrijdag geopend van 14.15 tot 18.00 uur. In het weekend zijn wij gesloten. Wij zijn met de telefoon te bereiken via het nummer 022 974 53 95

Lokaal op school
In het Tabor College, afdeling Werenfridus heeft Lyceo beschikking over een eigen ruimte waar je in alle rust je huiswerk kunt maken.

Het intakegesprek
Voordat je met huiswerkbegeleiding begint, kom je samen met je ouder(s) op intakegesprek. Zo weet je wat Lyceo voor jou an betekenen en kan Alice een persoonlijke plan van aanpak voor je samenstellen.

Onze diensten

  • Huiswerkbegeleiding >
  • Bijles >
  • Studiecoaching >
  • Huiswerkklas >
  • Brugklastraining >
  • Faalangsttraining >
  • Het Lyceo Examenjaar >

Huiswerkbegeleiding

Minimaal 3 middagen per week werkt je kind aan het plannen en maken van huiswerk. We maken een persoonlijk ontwikkelingsplan, dat specifiek wordt samengesteld voor de doelstellingen en wensen van jouw zoon of dochter. Hij of zij maakt hiervoor de Studievaardigeden- en Motivatietest. Onze begeleiders focussen op het aanleren van studievaardigheden: plannen, structureren, herhalen en reflecteren. We helpen bij het voorbereiden en overhoren van toetsen en we leren je kind zelfstandig en gestructureerd te werken. Het streven is om tijdens de huiswerkbegeleiding het maak- en leerwerk volledig af te ronden. Dat geeft rust thuis.

Bijles

Een vaste begeleider geeft je kind extra uitleg bij een specifiek vak en helpt bij het voorbereiden en overhoren van toetsen. Je zoon of dochter leert zelfstandig en gestructureerd te werken. Hierdoor groeit het zelfvertrouwen, verbeteren de resultaten en verdwijnt de leerachterstand. Onze bijlessen zijn op locatie en online te volgen en zijn flexibel in te plannen wanneer het jouw kind het beste uitkomt.

Studiecoaching

Vind jij het lastig om al je schoolwerk goed te plannen en organiseren? Zou je daar extra hulp en aandacht bij kunnen gebruiken? Leer plannen met studiecoaching. Studiecoaching is een persoonlijke vorm van begeleiding, waarbij de focus ligt op het aanleren van studievaardigheden in plaats van vakinhoudelijke kennis. Hierbij ligt de nadruk vooral op het plannen, herhalen en structureren van het huiswerk. Dit zijn vaardigheden waar je de rest van je leven wat aan hebt! Behoefte aan meer informatie? Daarvoor kun je contact opnemen met onze vestigingsmanager.

Huiswerkklas

Kan jouw kind goed huiswerk plannen, maar vindt hij of zij het thuis vaak te rumoerig om zich goed te kunnen concentreren? Zoekt jouw kind een plek waar hij of zij rustig zijn of haar huiswerk kan maken? Dan biedt huiswerkklas de oplossing. In de middag maak je kind zijn of haar huiswerk onder toeziend oog van een docent, waardoor hij of zij daarna tijd over heeft voor leukere dingen! Meer weten? Neem dan contact op met onze vestigingsmanager.

Brugklastraining

De overgang van basisschool naar brugklas is voor veel leerlingen erg spannend: alles is opeens anders dan ze gewend zijn. Brugklastraining bereidt leerlingen, die naar de middelbare school gaan, voor op een nieuwe periode. Daarbij zorgen handige tips van ervaren coaches voor een goede start. Interesse? Neem dan contact op met onze vestigingsmanager.r.

Faalangsttraining

Vindt jouw kind het eng om te presenteren? Is jouw kind altijd erg zenuwachtig voor een aankomende toets? Of blijft jouw zoon of dochter, ondanks uitgebreide voorbereidingen, niet goed presteren? Dan kan je kind bij ons terecht voor faalangsttraining. In zes bijeenkomsten van drie kwartier zorgen we ervoor dat hij of zij grip op zijn of haar faalangst krijgt. Leerlingen leren wat faalangst is, hoe het werkt en hoe ze ermee om moeten gaan, waarbij we werken aan een helder doel: vol zelfvertrouwen aan een toets, presentatie of opdracht beginnen. Meer weten over deze training? Dan kun je contact opnemen met onze vestigingsmanager.

Het Lyceo Examenjaar

Een compleet en persoonlijk ondersteuningspakket voor examenkandidaten tijdens het laatste schooljaar, waarmee jij en je kind volledig worden ontzorgd. Dat is het Lyceo Examenjaar. We begeleiden je kind op de eigen school of op een van onze vestigingen met een combinatie van huiswerkbegeleiding, bijles, examentraining en coaching. Daarnaast krijgt je kind een Lyceo Samenvatting en toegang tot ons digitale leerplatform Lyceo Examen Oefenen. Dit kan desgewenst worden aangevuld met StudieKeuzeAdvies en examenvreesreductietraining. Je kind krijgt kosteloos de Keuzegids voor wo, hbo of mbo én krijgt toegang tot onze digitale leeromgeving, vol extra oefenmateriaal voor alle examenvakken. Samen met een persoonlijke begeleider werken we aan het einddoel: het diploma behalen! Heb je interesse? Neem dan gerust contact op met de vestigingsmanager.

Vestiging op kaart