Lyceo Meppel – Dingstede

Dingstede- De beste begeleiding gewoon bij jou om de hoek

Op het CSG Dingstede in Meppel verzorgen wij de studiebegeleiding en huiswerkbegeleiding in een ruim en licht klaslokaal. De ideale omgeving om je goed te kunnen concentreren op je huiswerk! Je wordt begeleid door een team van enthousiaste begeleiders en dat zorgt voor een ontspannen sfeer waarin je kunt werken en leren op een manier die bij jou past. Alle begeleiders hebben een training gevolgd, zodat ze jou alle hulp kunnen bieden die jij nodig hebt. Doordat wij samenwerken met het CSG Dingstede zijn de communicatielijnen tussen de docenten, mentoren en ons erg kort. Dit heeft als groot voordeel dat wij op de hoogte zijn van wat er speelt bij jou op school en dat wij daar onze begeleiding op kunnen aanpassen.

Mijn naam is Karin Pruijssers en ik ben werkzaam als vestigingscoördinator bij Lyceo op het CSG Dingstede in Meppel. Ik heb de opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening afgerond en ervaring in het jongerenwerk opgedaan. Elk individu is anders waardoor het belangrijk is om maatwerk te leveren door aan te sluiten bij de behoeften van de leerling. Ik vind het onmisbaar om de jongeren te motiveren om het beste uit zichzelf te halen. Samen met het team van ervaren huiswerkbegeleiders streven wij hiernaar zodat we zien dat de leerlingen elke dag een stap dichter bij het persoonlijke doel komen.

Over deze locatie

Huiswerkbegeleiding in Meppel

Als je bij Lyceo huiswerkbegeleiding volgt hoef je na schooltijd niet eerst ergens anders naar toe, maar kun je gewoon in de school blijven en daar je huiswerk maken. Als je dan klaar bent, kun je naar huis en hoef je je thuis in meeste gevallen niet meer bezig te houden met je huiswerk. Je ouders kunnen  zien wat je bij Lyceo gedaan hebt in ons leerlingvolgsysteem en iedere week wordt er een kort verslag geschreven over jouw prestaties.

Je huiswerk maken, plannen en leren is niet altijd vanzelfsprekend. Veel leerlingen kunnen hierbij wel een steuntje in de rug gebruiken. Op onze vestiging bieden we naast huiswerkbegeleiding ook studiebegeleiding aan. Bij studiebegeleiding krijg je het complete pakket aangeboden: individuele coaching, ondersteuning bij het plannen van je huiswerk zodat je overzicht hebt over wat je moet doen, begeleiders die jouw huiswerk overhoren en het huiswerk samen met jou nakijken én 1-op-1 vakinhoudelijke begeleiding om achterstanden op vakken bij te kunnen werken. Zo groei je in studievaardigheden en in vakinhoudelijke kennis! We gaan er van uit dat het aanleren van studievaardigheden tijd, inzet en motivatie vereist. We werken aan je zelfstandigheid, dus op een gegeven moment zal je weer thuis aan de slag kunnen met je huiswerk. Je ouders kunnen je ontwikkelingen bij Lyceo volgens in ons eigen leerlingvolgsysteem.

Mocht meer willen weten over Lyceo dan kun je natuurlijk altijd contact met mij opnemen via de e-mail of telefonisch. Wij kunnen ook een afspraak maken, zodat je al je vragen kunt stellen.

Let op: deze locatie is alleen toegankelijk voor leerlingen van het Dingstede.

Op deze vestiging in Meppel kun je terecht voor:

Huiswerkbegeleiding

Tijdens de huiswerkbegeleiding word je geholpen met plannen, kun je in alle rust werken en leren en kun je vragen stellen over de leerstof. Naast drinken en koekjes, staat er altijd een begeleider voor jou klaar die jou de hulp biedt die jij nodig hebt. Je bent een aantal dagen per week op onze vestiging in Meppel aanwezig om tot goede resultaten te komen, waardoor jij je doelen kunt waarmaken. We kijken samen met jou naar jouw planning en zorgen ervoor dat je zelf leert hoe je je huiswerk het beste kan verdelen.

  • Lyceo Meppel – Dingstede
  • Gerard Doustraat 13
  • 7944HD Meppel
  • Karin Pruijssers
  • Vestigingscoördinator
+31630371267
Banner

Cookie instellingen

Voordat je verder gaat vragen wij toestemming voor het plaatsen van cookies.
Meer informatie