Lyceo Oss – Het Hooghuis, locatie Titus Brandsma Lyceum

Oss – De beste begeleiding gewoon bij jou om de hoek

Aan alle leerlingen van het Titus Brandsma Lyceum biedt Lyceo huiswerkbegeleiding en bijles. Wij helpen leerlingen duurzame studievaardigheden aan te leren en bieden een rustige werkplek waar zij optimaal aan hun huiswerk kunnen werken. De huiswerkbegeleiding is dagelijks geopend van 14.00 tot 17.00 uur.

Anne Segeren

Vestigingscoördinator

Mijn naam is Anne Segeren en ik ben werkzaam als vestigingscoördinator van huiswerkbegeleiding Lyceo op het Titus Brandsma Lyceum. Mijn oprechte interesse gaat uit naar leerlingen inzicht geven in eigen talenten. Als orthopedagoog en voormalig huiswerkbegeleider heb ik veel inzicht in leerprocessen en ervaring met het aanleren van leerstrategieën. Samen met mijn begeleidersteam help ik leerlingen efficiënter te studeren en effectiever problemen op te lossen. De betekenis van mijn werk is dat kinderen meer zelfvertrouwen krijgen in studeren waardoor ook de motivatie groeit om zelfstandig met huiswerk aan de slag te gaan. Met veel persoonlijke aandacht en enthousiasme sta ik klaar om alle leerlingen van passende hulp te voorzien!

 

  • Lyceo Oss – Het Hooghuis, locatie Titus Brandsma Lyceum
  • Molenstraat 30
  • 5341GD Oss
  • Anne Segeren
  • Vestigingscoördinator
+31613473733

Over deze locatie

Huiswerkbegeleiding in Oss

Bij Lyceo nemen we uitgebreid de tijd om je te leren kennen. Tijdens het kennismakingsgesprek zullen we kijken naar wat JIJ wil leren en hoe wij daarbij kunnen ondersteunen. Bij de start van de huiswerkbegeleiding maak je een Studievaardigheden- en motivatietest zodat we kunnen achterhalen wat jou motiveert en hoe jij op school werkt aan je huiswerk. Op basis van het persoonlijke gesprek en de testuitslag stellen we leerdoelen op waar tijdens de begeleiding aan wordt gewerkt. 
Onze begeleiders helpen jou met plannen en het huiswerk. Ook overhoren de begeleiders leerwerk en kun je jouw studievragen aan ze stellen. We werken vanuit een positieve mindset en helpen jou het beste uit jezelf te halen. Jouw zelfvertrouwen groeit en de studievaardigheden worden vergroot.

Huiswerkbegeleiding

Op het Titus Brandsma Lyceum wordt er gewerkt in kleine groepen zodat er ruimte is voor persoonlijke aandacht. Het aanleren van duurzame studievaardigheden en het vergroten van de motivatie staat centraal. We helpen structuur te brengen in de lesstof en ondersteunen bij het verbeteren van planvaardigheden. We zorgen ervoor dat je efficiënter aan je huiswerk werkt met meer effect, zodat jouw schoolprestaties vooruit gaan. Hierbij maken we gebruik van de Lyceo Leren Leren methode, waarbij aandacht wordt besteed aan de meest effectieve leerstrategieën. Door een digitaal leerlingvolgsysteem en tussentijdse evaluaties, houdt de vestigingscoördinator ouders op de hoogte van de voortgang. Ook zijn de lijntjes tussen school en Lyceo kort, de mentor van de leerling en de coördinator van Lyceo vinden elkaar snel.

Bijles

Voor leerlingen die graag inhoudelijk worden geholpen bij een specifiek vak is er bijles. Tijdens de bijles werk je aan wat JIJ lastig vindt en ben je zelf sturend in de wijze waarop je wordt geholpen. Bij de bijles is er ruimte voor het verkennen van de juiste leerstrategieën, extra uitleg en het gezamenlijk maken van opdrachten. Voor een toets kan ook de opgedane kennis worden overhoord.
De bijlessen vinden plaats in jouw eigen school door ervaren begeleiders. Deze begeleiders hebben veel kennis van het vak en bieden jou persoonlijke aandacht, zo kom je sneller tot inzichten.

Cookie instellingen

Voordat je verder gaat vragen wij toestemming voor het plaatsen van cookies.
Meer informatie