Lyceo Oss – Het Hooghuis, locatie Titus Brandsma Lyceum

Oss – De beste begeleiding gewoon bij jou om de hoek

Aan alle leerlingen van het Titus Brandsma Lyceum biedt Lyceo huiswerkbegeleiding en bijles. Wij helpen leerlingen duurzame studievaardigheden aan te leren en bieden een rustige werkplek waar zij optimaal aan hun huiswerk kunnen werken.

We zijn op werkdagen en in het weekend de hele dag telefonisch bereikbaar.

Annabel Brans

Vestigingsmanager

Ik ben Annabel Brans. Door mijn achtergrond in de psychologie en jaren ervaring in het aanvullend onderwijs bezit ik veel kennis over verschillende leerprocessen en heb ik ervaring opgedaan met het leren van verschillende leerstrategieën. Hierdoor weet ik snel wat een leerling nodig heeft en verzorg ik altijd maatwerk om een leerling snel de weg naar zelfstandigheid te laten vinden. Samen met mijn team van begeleiders sta ik vijf dagen per week klaar om leerlingen vanuit een positieve aanpak te coachen en motiveren bij het effectiever en efficiënter leren.

 • Lyceo Oss – Het Hooghuis, locatie Titus Brandsma Lyceum
 • Molenstraat 30
 • 5341GD Oss
 • Annabel Brans
 • Vestigingsmanager
+31610605268

Over deze locatie

Huiswerkbegeleiding in Oss

Bij Lyceo nemen we uitgebreid de tijd om je te leren kennen. Tijdens het kennismakingsgesprek zullen we kijken naar wat JIJ wil leren en hoe wij daarbij kunnen ondersteunen. Bij de start van de huiswerkbegeleiding maak je een Studievaardigheden- en motivatietest zodat we kunnen achterhalen wat jou motiveert en hoe jij op school werkt aan je huiswerk. Op basis van het persoonlijke gesprek en de testuitslag stellen we leerdoelen op waar tijdens de begeleiding aan wordt gewerkt. 
Onze begeleiders helpen jou met plannen en het huiswerk. Ook overhoren de begeleiders leerwerk en kun je jouw studievragen aan ze stellen. We werken vanuit een positieve mindset en helpen jou het beste uit jezelf te halen. Jouw zelfvertrouwen groeit en de studievaardigheden worden vergroot.

Openingstijden

 • 14:00 - 17:00
 • 14:00 - 17:00
 • 14:00 - 17:00
 • 14:00 - 17:00
 • 14:00 - 17:00
 • Gesloten
 • Gesloten
 • Huiswerkbegeleiding

  Op het Titus Brandsma Lyceum wordt er gewerkt in kleine groepen zodat er ruimte is voor persoonlijke aandacht. Het aanleren van duurzame studievaardigheden en het vergroten van de motivatie staat centraal. We helpen structuur te brengen in de lesstof en ondersteunen bij het verbeteren van planvaardigheden. We zorgen ervoor dat je efficiënter aan je huiswerk werkt met meer effect, zodat jouw schoolprestaties vooruit gaan. Hierbij maken we gebruik van de Lyceo Leren Leren methode, waarbij aandacht wordt besteed aan de meest effectieve leerstrategieën. Door een digitaal leerlingvolgsysteem en tussentijdse evaluaties, houdt de Vestigingsmanager ouders op de hoogte van de voortgang. Ook zijn de lijntjes tussen school en Lyceo kort, de mentor van de leerling en de coördinator van Lyceo vinden elkaar snel.

  Bijles

  Voor leerlingen die graag inhoudelijk worden geholpen bij een specifiek vak is er bijles. Tijdens de bijles werk je aan wat JIJ lastig vindt en ben je zelf sturend in de wijze waarop je wordt geholpen. Bij de bijles is er ruimte voor het verkennen van de juiste leerstrategieën, extra uitleg en het gezamenlijk maken van opdrachten. Voor een toets kan ook de opgedane kennis worden overhoord.
  De bijlessen vinden plaats in jouw eigen school door ervaren begeleiders. Deze begeleiders hebben veel kennis van het vak en bieden jou persoonlijke aandacht, zo kom je sneller tot inzichten.