Lyceo LOB - Op de hoogte

Lyceo LOB is altijd in ontwikkeling. Via deze pagina blijft u op de hoogte van de nieuwste updates en ziet u welke uitbreidingen er binnenkort aankomen.

Productvisie

“Eén toegankelijk platform voor alle loopbaanoriëntatiebegeleiding, dat jongeren helpt bij het maken van autonome keuzes over hun toekomst.”

Eén toegankelijk platform

Decanen en mentoren hebben toegang tot één dynamisch en gebruiksvriendelijk dashboard. Dit dashboard geeft niet alleen inzicht in de voortgang van leerlingen, maar er is ook belangrijk LOB-nieuws op te vinden. Leerlingen hebben toegang tot een speciale app, de StudiekeuzeApp, zodat ze de LOB-opdrachten altijd bij de hand hebben.

Autonome keuze

Door de focus the leggen op hóe je een keuze maakt, geven we de leerling een goede basis om een zelfstandige (studie)keuze te maken en te onderbouwen. Door het aanbieden van onafhankelijke studie-informatie, bieden we de leerling ook de handvatten om een keuze te maken.

Voor alle LOB

Omdat Lyceo LOB samenwerkt met haar kennispartners, maken Keuzegids, de reguliere tests van TalentFocus en LOB-monitors tevens deel uit van het pakket. Daarnaast is er de optie om StudiekeuzeAdvies en Studiekeuzedagen toe te voegen, waarbij wij uw leerlingen onafhankelijke en praktijkgerichte studievoorlichting bieden.

Op de planning (update 13-12-2023)

De afgelopen maand hebben we hard gewerkt aan de profielkeuzeopdracht en een verbeterd inlog systeem. Ook staan de 2024 keuzegidsen voor HBO en WO inmiddels live. Het komende kwartaal gaan we aan de slag met de volgende projecten:

Livegang vernieuwd inlog systeem
Door gebruik te maken van de single sign-on service Keycloak is het voor alle scholen vanaf uiterlijk eind januari 2024 mogelijk om gebruik te maken van Entree. Hiervoor hoeft dan geen informatie meer te worden verstrekt. Tijdens de kerstvakantie zetten we het nieuwe login systeem live. Voor reeds geregistreerde leerlingen verandert dit niets. Nieuwe leerlingen zullen zich met een eenmalige code moeten registreren. Op 19 december delen we via e-mail een uitgebreide beschrijving delen van het inschrijfproces voor nieuwe leerlingen.

Profielkeuzeopdracht
We ontwikkelen momenteel een profielkeuzeopdracht, zodat leerlingen hun profielkeuze in de app kunnen invullen. Halverwege januari verwachten we de functionaliteit voor decanen live te hebben om de profielkeuzeformulieren te maken. Eind februari verwachten we de daaraan gekoppelde opdracht voor leerlingen live te kunnen zetten. We zijn op zoek naar decanen die de profielkeuzeformulieren functionaliteit willen testen. Om u hiervoor aan te melden, kunt u mailen naar lob@lyceo.nl onder vermelding van “Profielkeuzeformulieren testen”.

Snelheid van de app
We zijn bezig met de snelheid van de app. Door het ophogen van de servercapaciteit en het efficiënter maken van de database verwachten we grote stappen te kunnen zetten in de snelheid van het systeem.

Portfolio’s downloadbaar maken voor leerlingen
Op het moment zijn Lyceo-LOB portfolio’s in te zien door leerlingen, maar alleen te downloaden door mentoren en decanen. Komend kwartaal maken we deze functie ook voor leerlingen beschikbaar.

Bibliotheekopdrachten uit lijst met onvoltooide opdrachten
Om de voortgang van een leerling overzichtelijker te maken gaan we bibliotheekopdrachten verwijderen uit de lijst met onvoltooide opdrachten per leerling. Bibliotheekopdrachten die de fase in zijn gesleept, blijven uiteraard wel staan.

Handleidingen downloaden in systemen
Om de handleidingen makkelijker te kunnen raadplegen, maken we deze beschikbaar maken om te downloaden in de app en via het dashboard.

Meedenken? Stuur hier een idee in!
Heb je zelf een goed idee, grote wens of ben je het niet helemaal eens met het huidige wensenlijstje? Laat het ons hier weten!
Naam(Vereist)
E-mailadres(Vereist)

Gepland voor dit kwartaal

Profielkeuzeopdracht voor leerlingen
Bibliotheekopdrachten uit lijst met onvoltooide opdrachten
Portfolio’s downloadbaar maken voor leerlingen
Handleidingen downloaden in systemen

Mee bezig

Nieuw inlogsysteem
Profielkeuzeformulieren functionaliteit voor decanen
Snelheid van de app

Opgeleverd

Portfolio’s Yubu + Dedecaan.net
Toegang fases zelf verwijderen
Berichten sturen naar medewerkers
Keuzegids hbo 2024
Keuzegids universiteiten 2024