lyceo zomerkamp

 

Na de zeer geslaagde edities van het Lyceo Zomerkamp in Rotterdam en Den Haag, organiseren we in de zomer niet alleen een Rotterdamse en een Haagse editie maar voegen we ook Enschede aan dit rijtje toe. Lees je het goed? Ja! Dit jaar organiseren we dus drie vakantieweken voor kinderen voor wie op vakantie gaan om uiteenlopende redenen niet vanzelfsprekend is. Word jij één van de vrijwilligers die zich met hart en ziel inzet om deze leerlingen een onvergetelijke  vakantie te geven? Lees dan snel verder!

Waar, wanneer en wat?
Het Lyceo Zomerkamp in Enschede vindt plaats van 8 t/m 12 juli, de Rotterdamse editie van 16 t/m 20 juli en de Haagse van 22 t/m 26 juli. Het programma bestaat uit creatieve, sportieve, leerzame en uitdagende activiteiten, om de leerlingen de ultieme zomervakantie-ervaring te geven. Ook zien ze hun stad een keer op een andere manier dan ze gewend zijn. Iedere dag wordt gestart met een gezamenlijk ontbijt en na het avondeten keren de leerlingen weer huiswaarts.

Voor en door wie? 
Het Lyceo Zomerkamp is een samenwerking tussen de gemeenten, lokale sponsoren, verschillende scholengroepen én natuurlijk de enthousiaste vrijwilligers van Lyceo. De leerlingen, in de leeftijd van 11-14 jaar (klassen 1 en 2), worden aangedragen door de school. Het gaat om leerlingen die om uiteenlopende redenen normaliter niet op vakantie kunnen en daarmee geen nieuwe ervaringen opdoen of worden uitgedaagd. In de praktijk betekent dit dat deze leerlingen in de zomer een achterstand oplopen ten opzichte van hun leeftijdsgenoten.

Doe mee!
Het Lyceo Zomerkamp wordt een succes door medewerkers die zich als vrijwilliger inzetten als begeleider tijdens het Zomerkamp. Als vrijwilliger ga je aan de slag als mentor-begeleider van een groepje leerlingen of ben je de gehele week betrokken bij één van de activiteiten (bijvoorbeeld bij koken, muziek maken, creatieve of sportieve activiteiten en clinics).

Kun jij de onderstaande vragen met ‘ja’ beantwoorden?
– Vind jij het Lyceo Zomerkamp een fantastisch initiatief waar jij onderdeel van wilt zijn?
– Ben jij in bovenstaande weken (bij voorkeur) alle dagen beschikbaar?
– Heb je ervaring met het organiseren van jongerenkampen en/of affiniteit met de doelgroep?
– Sta je stevig in je schoenen en houd je van een uitdaging?
– Heb je een open en (pro)actieve houding en improviseer jij graag?
– Wil je deel uitmaken van een waanzinnig team van vrijwilligers? 
– Kun je niet wachten om voor deze leerlingen het verschil te maken?

Zeven keer ‘ja’? Geef je dan op via deze link! Je wordt dan uitgenodigd voor een selectiedag die georganiseerd wordt voor beide kampen. De dag vindt plaats in Leiden. Geef alsjeblieft ook aan naar welke stad je voorkeur uitgaat.

Goed om te weten…
Om leerlingen kosteloos te kunnen laten deelnemen aan het Lyceo Zomerkamp, vragen wij jouw vrijwillige inzet. Dat betekent dat er geen geldelijke vergoeding tegenover staat. Uiteraard is de week wel geheel verzorgd: je slaapt met het team op één plek en voor al je eten en drinken wordt gezorgd. Meld je aan en je hoort z.s.m. van ons! Wij hebben er ontzettend veel zin in. Jij ook?

Cookie instellingen

Voordat je verder gaat vragen wij toestemming voor het plaatsen van cookies.
Meer informatie