zomerkamp

Na de geslaagde pilot van het Lyceo Zomerkamp in Rotterdam Zuid afgelopen zomer, organiseren we dit jaar, naast een Rotterdams Zomerkamp ook een Haagse editie! Are you in? Lees je het goed? Ja! Dit jaar organiseren we twee vakantieweken voor leerlingen voor wie op vakantie gaan niet vanzelfsprekend is. Word jij één van de vrijwilligers die zich met hart en ziel inzet om deze leerlingen een vakantie te geven die ze zich voor altijd zullen herinneren? Lees dan snel verder!

Waar, wanneer en wat?
Het Lyceo Zomerkamp in Den Haag vindt plaats van 16 t/m 20 juli. Het Lyceo Zomerkamp in Rotterdam van 23 t/m 27 juli. Het programma bestaat uit creatieve, sportieve, leerzame en uitdagende activiteiten, om de leerlingen de ultieme zomervakantie-ervaring te geven. Ook zien ze hun stad een keer op een andere manier dan ze gewend zijn. Iedere dag wordt gestart met een gezamenlijk ontbijt en na het avondprogramma keren de leerlingen weer huiswaarts.

Voor en door wie? 
Het Lyceo Zomerkamp is een samenwerking tussen de gemeenten, lokale sponsoren, verschillende scholengroepen én natuurlijk de enthousiaste vrijwilligers van Lyceo. De leerlingen, in de leeftijd van 12-15 jaar, worden aangedragen door de school. Het gaat om leerlingen die om uiteenlopende redenen normaliter niet op vakantie kunnen en daarmee geen nieuwe ervaringen opdoen of worden uitgedaagd. In de praktijk betekent dit dat deze leerlingen in de zomer een achterstand oplopen ten opzichte van hun leeftijdsgenoten.

Doe mee!
Het Lyceo Zomerkamp wordt een succes door medewerkers die zich als vrijwilliger inzetten als begeleider tijdens het Zomerkamp. Als vrijwilliger ga je aan de slag als mentor-begeleider van een groepje leerlingen of ben je de gehele week betrokken bij één van de activiteiten (bijvoorbeeld bij koken, muziek maken, creatieve of sportieve activiteiten en clinics).

Kun jij de onderstaande vragen met ‘ja’ beantwoorden?
– Vind jij het Lyceo Zomerkamp een fantastisch initiatief waar jij onderdeel van wilt zijn?
– Ben jij in de week van 16 t/m 20 juli of 23 t/m 27 juli alle dagen beschikbaar?
– Heb je ervaring met het organiseren van jongerenkampen en/of affiniteit met de doelgroep?
– Sta je stevig in je schoenen en houd je van een uitdaging?
– Heb je een open en (pro)actieve houding en improviseer jij graag?
– Wil je deel uitmaken van een waanzinnig team van vrijwilligers? 
– Kun je niet wachten om voor deze leerlingen het verschil te maken?

Zeven keer ‘ja’? Geef je dan op via deze link! Je wordt dan uitgenodigd voor een selectiedag die georganiseerd wordt voor beide kampen. De dag vindt plaats in Leiden. Geef alsjeblieft ook aan naar welke stad je voorkeur uitgaat.

Goed om te weten…
Om leerlingen kosteloos te kunnen laten deelnemen aan het Lyceo Zomerkamp, vragen wij jouw vrijwillige inzet. Dat betekent dat er geen geldelijke vergoeding tegenover staat. Uiteraard is de week wel geheel verzorgd: je slaapt met het team op een fantastische plek in Den Haag of Rotterdam en voor al je eten en drinken wordt gezorgd. Meld je aan en je hoort z.s.m. of jij erbij bent! Wij hebben er ontzettend veel zin in. Jij ook?

Cookie instellingen

Voordat je verder gaat vragen wij toestemming voor het plaatsen van cookies.
Meer informatie