Hoe bereid je je goed voor op de examens?

Afbeelding voor Hoe bereid je je goed voor op de examens?

Tijdens een examentraining van Lyceo word je (op school of op een locatie van Lyceo bij jou in de buurt) voorbereid op je school- en eindexamens. In een klein groepje ga je aan de slag met de examenstof voor een bepaald vak. De training duurt twee of drie aaneengesloten dagen. Hoe lang precies, hangt af van het gekozen vak.

Waarom een examentraining bij Lyceo?
Lyceo werkt met zelf ontwikkeld lesmateriaal, de Lyceo Examenbundels. Die worden elk jaar helemaal vernieuwd en aangepast, gebaseerd op het CITO examenprogramma. In de bundels staat natuurlijk alle examenstof, maar ook opgaven uit eerdere examens. Verder vind je er handige hulpmiddelen, zoals een formuleoverzicht of een signaalwoordenlijst.

We geven trainingen in alle eindexamenvakken van vmbo-tl, havo en vwo. Dat doen we elk weekend en in alle schoolvakanties.

De trainingen worden gegeven door ervaren student-begeleiders die heel goed zijn in het vak dat ze geven. De trainers staan dicht bij jouw belevingswereld en weten daarom nog precies hoe het is om examen te moeten doen. Ze doen er alles aan om jou te inspireren en te motiveren. Ze geven je tips & tricks, helpen je bij het maken van de opgaven en leggen uit wat er beter kan.

Onze examentrainingen zijn als enige in Nederland bewezen effectief, zo blijkt al vijf jaar achter elkaar uit onafhankelijk onderzoek. Deelnemers aan onze trainingen scoren gemiddeld bijna een punt hoger op hun eindexamen. De moeite waard, toch?

Hoe ziet een examentraining bij Lyceo eruit?
Onze examentrainingen zijn opgebouwd uit een aantal blokken van ongeveer twee uur. In die blokken krijg je een presentatie van de theorie en maak je klassikaal en zelfstandig opdrachten, gevolgd door totaalopdrachten om alle stof te herhalen. Alle opdrachten worden uitgebreid besproken en voorzien van feedback, zodat je weet wat je eventueel anders moet aanpakken.

De training wordt afgesloten met een proefexamen, wat je maakt onder dezelfde omstandigheden als het ‘echte’ eindexamen. Je krijgt drie uur de tijd om zelfstandig het examen te maken.

Haal alles uit je examentraining
Door een examentraining te volgen, weet je beter waar je straks aan toe bent. Je oefent met stof die je lastig vindt en je krijgt alle mogelijke hulp. Maar je kunt er nog meer uithalen als je je goed voorbereidt. Zorg dat je precies weet wat de examenstof is en dat je de theorie al zo goed mogelijk kent. Besteed daarbij extra aandacht aan de onderwerpen waar je de meeste moeite mee hebt en bedenk daar twee of drie vragen bij die je aan de trainers zou willen stellen. Zo haal je nog meer uit je examentraining!

Na afloop van de training krijg je onze Lyceo Examenbundel mee naar huis, zodat je nog verder kunt oefenen.

Steuntje in de rug nodig?

Kan jij nog wel wat extra hulp gebruiken? Kijk dan eens bij onze examentrainingen. In een 2- of 3-daagse training bereiden we eindexamenkandidaten optimaal voor op de school- en eindexamens. We bieden examentrainingen op vmbo-tl-, havo- en vwo-niveau in alle vakken. En met locaties in heel Nederland zijn we bijna altijd bij jou in de buurt!

Meer informatie