Uitleg over open vragen

Vind jij het ook lastig hoe je antwoord moet geven op open vragen? Na dit filmpje weet jij hoe je het moet aanpakken!

Je examen bestaat uit open en meerkeuze vragen. Veel leerlingen vinden open vragen moeilijker, omdat ze wat minder houvast bieden dan meerkeuzevragen.

Hoe beantwoord je open vragen het beste?

Het belangrijke bij open vragen is dat je je antwoord laat beginnen met een deel van de vraag, zodat je meer houvast hebt en richting geeft aan je antwoord. Kijk maar eens mee naar dit voorbeeld. De open vraag luidt: “Noem drie voorbeelden waarmee de bewering weerlegd kan worden.” Door jouw antwoord te laten beginnen met: “Drie voorbeelden waarmee deze bewering weerlegd kan worden…” , zorg je A, dat je antwoord een goed lopende zin zal zijn en B, dat je in gedachte houdt dat je antwoord uit drie delen moet bestaan. Op deze manier heb je dus meer en houvast en zorg je er ook voor dat je antwoord volledig is. Kijk hem wel altijd even na om te kijken of hij echt correct is en overeenkomt met de tekst.

Abonneer op ons YouTube kanaal voor meer video’s!

Nog meer video’s van onze trainers bekijken waarin ze je alles uitleggen over moeilijke vakken? Abonneer je dan op ons Lyceo YouTube kanaal!

Bekijk bovenstaande video op YouTube hier.

Examentraining Nederlands volgen?

Met de examentraining Nederlands van Lyceo bereid jij je optimaal voor op jouw (eind)examen. De examentrainingen van Lyceo zijn als enige in Nederland bewezen effectief. Dat blijkt uit onafhankelijk onderzoek van SEO Economisch Onderzoek. De examentraining aardrijkskunde wordt gegeven door onze deskundige, enthousiaste en ervaren begeleiders. De houding en kennis van onze trainers worden door hun leerlingen met een gemiddeld cijfer van een 8,3 beoordeeld: een cijfer waar we trots op zijn. 

Meld je aan!


Op de pagina Examentraining lees je meer over wat Examentraining bij Lyceo inhoudt.
Op de pagina Oefenexamens Nederlands kun je veel verschillende oefenexamens vinden.
Op de pagina Nederlands Tips & Tricks vind je allerlei tips die jouw helpen bij de voorbereiding op je examen.