Lyceo Almere -
Brouwerstraat

Esmeralda Knaap

Vestigingsmanager

Mijn naam is Esmeralda Knaap. Ik ben de vestigingsmanager van onze gezellige Almeerse vestiging. Verder studeer ik voor mijn bachelor Informatica in Amsterdam. Ik heb minors gevolgd in pedagogiek en jeugdzorg/recht. Mijn kennis kan ik mooi inzetten bij de werkzaamheden van Lyceo. Samen met mijn team van enthousiaste begeleiders staan wij altijd voor iedereen klaar. We geven doelgestelde begeleiding die bij ieder uniek kind past. Een goede sfeer is hierbij natuurlijk ook van groot belang. Een keertje komen kijken? Stuur vooral een mailtje en misschien tot binnenkort!

Over deze locatie

Lyceo Almere ligt midden in het centrum in de Brouwerstraat, tegenover de Mediamarkt. Hierdoor zitten wij op een centrale plek in de buurt van verschillende scholen, zoals het Echnaton, Helen Parkhurst en het Baken Almere. Deze vestiging is goed bereikbaar met de bus, en op loopafstand van treinstation Almere Centrum. De ruimte op onze vestiging is groot en licht, waardoor leerlingen gefocust aan hun huiswerk kunnen werken.

Een succesvolle schooltijd begint met vertrouwen, in wie je bent en wat je kunt. Hier werken we samen aan met iedere leerling! We helpen jouw kind daarom heel graag met het maken van huiswerk, het leren voor toetsen of het leren plannen van al het schoolwerk. Onze vestigingsmanager en begeleiders staan vijf dagen per week klaar voor jouw kind en al zijn of haar vragen.

Voordat een leerling begint met huiswerkbegeleiding worden de ouder(s) en de leerling uitgenodigd voor een intakegesprek. Zo weten jullie precies wat Lyceo kan betekenen en kan de vestigingsmanager een plan van aanpak maken, afgestemd op de behoeften van jouw kind.

Onze diensten

  • Huiswerkbegeleiding >
  • Bijles >
  • StudieKeuzeAdvies >
  • Studiecoaching >
  • Huiswerkklas >
  • Faalangsttraining >

Huiswerkbegeleiding

Heeft jouw kind moeite met het plannen en maken van huiswerk? Krijgt je kind het vaak niet op tijd af en is hij of zij het overzicht kwijt? Goed je huiswerk maken is niet voor iedereen makkelijk. Gelukkig kunnen wij jouw kind helpen. Met huiswerkbegeleiding bij Lyceo krijgt jouw kind de controle terug.

Bijles

Heeft jouw kind moeite met een bepaald vak en wil hij of zij daar graag beter in worden? Dat kan met bijles! Samen met een begeleider gaat jouw kind één tot twee uurtjes geconcentreerd aan de slag, zodat hij of zij het vak snel onder de knie heeft. Zo wordt dat lastige vak een stuk leuker!

StudieKeuzeAdvies

Is jouw kind van plan om volgend schooljaar te starten met een opleiding in Nederland? Wanneer je kind nog niet weet wat hij of zij wil gaan studeren, is het mogelijk om professionele hulp in te schakelen. Bij StudieKeuzeAdvies wordt je kind in vier bijeenkomsten begeleid bij het maken van een passende studiekeuze. Dit begint bij een vrijblijvend intakegesprek waarna besloten kan worden om het traject te starten. Samen met een deskundige studiekeuzecoach gaat je kind aan de slag om te ontdekken wie hij of zij is en welke studiemogelijkheden er zijn door middel van een persoonlijkheidstest en een studieinteresssetest. Aan het einde van het traject is er een weloverwogen studiekeuze gemaakt voor een opleiding die écht bij je kind past. Heb je interesse? Neem dan gerust contact op met de vestigingsmanager of plan het intakegesprek via onderstaande knop!

Studiecoaching

Is jouw kind nog niet helemaal klaar om het zelf te doen, maar wel bijna? Wil jouw zoon of dochter extra ondersteuning om goed zelfstandig te kunnen werken? Leer plannen met studiecoaching. Dit is een persoonlijke vorm van begeleiding waarbij het draait om het aanleren van studievaardigheden in plaats van vakinhoudelijke kennis. Met slechts één uur in de week heeft jouw kind precies dat extra steuntje in de rug dat hij of zij nodig heeft. Wil je graag meer informatie? Dan kun je contact opnemen met onze vestigingsmanager.

Huiswerkklas

Kan jouw kind goed huiswerk plannen, maar vindt hij of zij het thuis vaak te rumoerig om zich goed te kunnen concentreren? Zoekt jouw kind een plek waar hij of zij rustig zijn of haar huiswerk kan maken? Dan biedt huiswerkklas de oplossing. In de middag maak je kind zijn of haar huiswerk onder toeziend oog van een docent, waardoor hij of zij daarna tijd over heeft voor leukere dingen! Meer weten? Neem dan contact op met onze vestigingsmanager.

Faalangsttraining

Vindt jouw kind het eng om te presenteren? Is jouw kind altijd erg zenuwachtig voor een aankomende toets? Of blijft jouw zoon of dochter, ondanks uitgebreide voorbereidingen, niet goed presteren? Dan kan je kind bij ons terecht voor faalangsttraining. In zes bijeenkomsten van drie kwartier zorgen we ervoor dat hij of zij grip op zijn of haar faalangst krijgt. Leerlingen leren wat faalangst is, hoe het werkt en hoe ze ermee om moeten gaan, waarbij we werken aan een helder doel: vol zelfvertrouwen aan een toets, presentatie of opdracht beginnen. Meer weten over deze training? Dan kun je contact opnemen met onze vestigingsmanager.

Vestiging op kaart