Vraag een informatiepakket aan

Huiswerkbegeleiding Almere

Zoek jij huiswerkbegeleiding in Almere?

Lyceo biedt op verschillende scholen in en om Almere huiswerkbegeleiding aan. De beste begeleiding gewoon bij jou om de hoek! Tijdens onze persoonlijke studiebegeleiding dagen onze enthousiaste, ervaren begeleiders jou uit om het beste uit jezelf te halen. 

Waar vind je huiswerkbegeleiding in Almere en omgeving?

Kom jij uit de omgeving Almere Haven, Stad, Buiten, Poort, Hout of Pampus en ben je op zoek naar extra ondersteuning met je maak- of leerwerk? Lyceo biedt huiswerkbegeleiding op verschillende scholen in Almere en omgeving. Je vindt onze schoollocaties op het Montessori Lyceum Flevoland, Buitenhout College, Poort Lyceum en het Baken Park Lyceum. Daarnaast hebben we een zelfstandige vestiging in Almere, deze locatie is gevestigd op de Brouwerstraat. Op onze zelfstandige vestiging zijn leerlingen van alle scholen welkom. Zo komen onze leerlingen van de scholen Echnaton, OSG de Meergronden, Oostvaarders College, Stad College en Trinitas Gymnasium.

Studievaardigheden- en motivatietest
Aanleren duurzame studievaardigheden
In heel Nederland

Hoe werkt huiswerkbegeleiding bij Lyceo? 

Je werkt tijdens huiswerkbegeleiding bij ons op een aantal middagen aan het plannen en maken van huiswerk. Onze begeleiders focussen op het aanleren van studievaardigheden: plannen, structureren, herhalen en reflecteren. Ook helpen we je bij het voorbereiden en overhoren van toetsen. We streven ernaar om tijdens de huiswerkbegeleiding het maak- en leerwerk volledig af te ronden. Dat geeft rust thuis.

Welke voordelen heeft huiswerkbegeleiding? 

Aan het begin van de begeleiding gaan we met alle betrokkenen in gesprek om de verwachtingen te bespreken. Daarnaast maak je de Lyceo Studievaardigheden- en Motivatietest. We kijken naar de huidige studievaardigheden, naar de mate van intrinsieke en extrinsieke motivatie én naar de prestatiegerichtheid. Aan de hand van de intake en de testuitslag, stellen we een persoonlijk plan van aanpak op.

Ervaringen van ouders

Wij als ouders vinden het fijn dat hij een plek heeft waar hij in alle rust kan werken en we weten dat hij als hij vragen heeft geholpen wordt. Als ik lees wat onze zoon heeft gedaan, is het fijn dat de docenten van huiswerkbegeleiding altijd positief zijn naar hem toe en hem stimuleren. Onze zoon is iemand die nog meer gemotiveerd wordt als hij merkt dat hij het kan en goed bezig is, wat de docenten van huiswerkbegeleiding hem zeggen. Vooral de rust en regelmaat vinden wij belangrijk.

Ouders van leerling met huiswerkbegeleiding

“Onze zoon zelf geeft aan de begeleiding fijn te vinden. Hij kan goed overweg met de docenten van huiswerkbegeleiding en geeft thuis aan het fijn te vinden om een plekje te hebben waar hij aan zijn huiswerk zit en waar hij vragen kan stellen en geholpen wordt. Dan moet hij thuis enkel nog herhalen. Hij zegt dat de docenten van de huiswerkbegeleiding allemaal zeggen dat hij goed bezig is en hij wordt daar blij van. Wij zijn heel erg positief dus.

Ouders van leerling met huiswerkbegeleiding

“Wij ervaren het als zeer prettig en als stok achter de deur. De begeleiders zijn ook erg gemotiveerd om de studenten te helpen.”

Ouders van leerling met huiswerkbegeleiding