Lyceo Amersfoort – Corderius College

Amersfoort Corderius College – De beste begeleiding gewoon bij jou om de hoek

Sinds 2010 is Lyceo gevestigd in het Corderius College in Amersfoort. Heb jij extra hulp en aandacht nodig? Dan kan je bij ons terecht op deze school. Wij helpen je graag met je huiswerk. Je bent hier van harte welkom voor huiswerkbegeleiding en bijles. Hiernaast bieden wij ook studiecoaching, huiswerkklas, brugklastraining en faalangsttraining aan. Op veel locaties in het land bieden wij examentrainingen aan. Benieuwd naar een locatie bij jou in de buurt? Klik dan hier.

Onze openingstijden vindt u in het blok rechts. Telefonisch is de Vestigingsmanager op werkdagen de hele dag bereikbaar.

Peter Doornekamp

Vestigingsmanager

Mijn naam is Peter Doornekamp en ik heb de docentenopleiding Engels met een minor zorgleerlingen gevolgd. Ik ben sinds 2013 werkzaam bij Lyceo en sinds 2020 werk ik als vestigingsmanager op het Corderius. Ik onderhoud een korte band met ouders, mentoren en het zorgteam, zodat er veel zicht is op de voortgang van de leerling en er snel geschakeld kan worden wanneer dat nodig is. Ik woon in Amersfoort en heb zelf ook op het Corderius gezeten. In mijn vrije tijd schrijf en lees ik boeken, speel ik gitaar en geef ik stadsrondleidingen.

 • Lyceo Amersfoort – Corderius College
 • De Ganskuijl 105
 • 3817EZ Amersfoort
 • Peter Doornekamp
 • Vestigingsmanager
+31653858985

Over deze locatie

Ons team staat voor je klaar
Lyceo begeleidt je graag in het gestructureerd maken van je huiswerk. Onze vestigingsmanager en begeleiders staan vijf dagen per week voor je klaar om je te helpen. Je kunt meteen na je laatste les aanschuiven voor huiswerkbegeleiding in één van de twee lokalen die wij tot onze beschikking hebben. Wij zijn telefonisch bereikbaar met het nummer 033 445 16 65.

Twee lokalen op school
Op het Corderius College heeft Lyceo beschikking over twee lokalen: lokaal 020 en 021. Er is dus altijd een plek beschikbaar waar jij rustig met je huiswerk aan de slag kan gaan.

Het intakegesprek
Voordat je van start gaat met huiswerkbegeleiding komen jij en je ouder(s) langs voor een intakegesprek. Zo weet je hoe Lyceo precies werkt en kan de vestigingsmanager een plan van aanpak maken, afgestemd op jouw wensen.

Openingstijden

 • 14:00 - 18:00
 • 15:15 - 17:15
 • 14:00 - 18:00
 • 14:00 - 18:00
 • 14:00 - 18:00
 • Gesloten
 • Gesloten
 • Op deze vestiging in Amersfoort kun je terecht voor:

  Huiswerkbegeleiding

  Wil jij graag weten hoe je effectief je huiswerk kunt plannen, omdat je daar moeite mee hebt? Dan kan je hier terecht voor huiswerkbegeleiding. Met huiswerkbegeleiding krijg je de controle terug: je leer sneller en efficiënter leren, waardoor je je huiswerk op tijd af hebt. Je vrije tijd is dan écht vrije tijd!

  Bijles

  Heb jij moeite met één of meerdere vakken, bijvoorbeeld Duits of wiskunde? Zou jij een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken? Dan ben je hier welkom voor bijles. Met één tot twee uur bijles in de week van één van onze docenten krijg je grip op dat voor jou moeilijke vak.

  Studiecoaching

  Ben jij bijna klaar om het zelf te doen, maar nog niet helemaal? Dan is studiecoaching iets voor jou. Studiecoaching is een persoonlijke vorm van begeleiding waarbij het niet draait om vakinhoudelijke kennis, maar om het aanleren van studievaardigheden. Je leert snel hoe je je leerwerk goed aanpakt. Met één uur in de week heb je die extra ondersteuning die je nodig hebt. Behoefte aan meer informatie? Dan kun je contact opnemen met onze vestigingsmanager.

  Huiswerkklas

  Kan jij goed zelfstandig je huiswerk maken, maar is het thuis te druk om je goed te kunnen concentreren? Zoek je een rustige werkplek? Dan biedt huiswerkklas de uitkomst. Op een rustige plek ga je 's middags gestructureerd aan de slag met je huiswerk onder toezicht van een studiecoach. Meer weten? Neem dan contact op met onze vestigingsmanager.

  Brugklastraining

  De overgang van basisschool naar brugklas is niet altijd makkelijk. Voor leerlingen die graag een goede start willen maken, biedt brugklastraining een uitkomst. Met deze speciale training worden brugklassers goed voorbereidt op een nieuwe periode. Met handige tips van onze ervaren coaches begin jij goed op je nieuwe school! Interesse? Voor meer informatie kun je contact opnemen met onze vestigingsmanager.

  Faalangsttraining

  Bereid jij je goed voor op een presentatie of een toets, maar valt de uitslag toch tegen? Komt dit door de zenuwen en zou je die graag de baas willen zijn? Dan biedt faalangstreductietraining de oplossing. Bij deze training leer je hoe je faalangst werkt, hoe je het herkent én hoe je ermee omgaat. Zo pak je voortaan iedere uitdaging vol zelfvertrouwen aan. Meer weten over deze training? Dan kun je contact opnemen met onze vestigingsmanager.