Lyceo Amersfoort -
Corderius College

Peter Doornekamp

Vestigingsmanager

Mijn naam is Peter Doornekamp en ik heb de docentenopleiding Engels met een minor zorgleerlingen gevolgd. Ik ben sinds 2013 werkzaam bij Lyceo en sinds 2020 werk ik als vestigingsmanager op het Corderius. Ik onderhoud een korte band met ouders, mentoren en het zorgteam, zodat er veel zicht is op de voortgang van de leerling en er snel geschakeld kan worden wanneer dat nodig is. Ik woon in Amersfoort en heb zelf ook op het Corderius gezeten. In mijn vrije tijd schrijf en lees ik boeken, speel ik gitaar en geef ik stadsrondleidingen.

Over deze locatie

Sinds 2010 is Lyceo gevestigd in het Corderius College in het zuiden van Amersfoort. Vlakbij het groen en de rust van Het Beekdal bieden wij persoonlijke aandacht in een vertrouwde omgeving. Wij begeleiden je kind graag in het gestructureerd maken van zijn of haar huiswerk. Onze vestigingsmanager en begeleiders staan vijf dagen per week voor je kind klaar om hem of haar te helpen. Je zoon of dochter kan meteen na zijn of haar laatste les aanschuiven voor huiswerkbegeleiding.

Op het Corderius College heeft Lyceo beschikking over twee lokalen: lokaal 020 en 021. Er is dus altijd een plek beschikbaar waar jouw kind rustig met zijn of haar huiswerk aan de slag kan gaan. Let op: op deze locatie kunnen enkel leerlingen van het Corderius College terecht. Leerlingen van andere scholen kunnen op onze eigen vestiging terecht.

Voordat een leerling bij ons begint met huiswerkbegeleiding worden de ouder(s) en de leerling uitgenodigd voor een intakegesprek. Zo weten jullie precies wat Lyceo kan betekenen en kan de vestigingsmanager een plan van aanpak maken, afgestemd op de behoeften van jouw kind.

Onze diensten

  • Huiswerkbegeleiding >
  • Bijles >
  • Het Lyceo Examenjaar >
  • Studiecoaching >
  • Huiswerkklas >
  • Faalangsttraining >
  • StudieKeuzeAdvies >

Huiswerkbegeleiding

Heeft jouw kind moeite met het plannen en maken van huiswerk? Krijgt je kind het vaak niet op tijd af en is hij of zij het overzicht kwijt? Goed je huiswerk maken is niet voor iedereen makkelijk. Gelukkig kunnen wij jouw kind helpen. Met huiswerkbegeleiding bij Lyceo krijgt jouw kind de controle terug.

Bijles

Heeft jouw kind moeite met een bepaald vak en wil hij of zij daar graag beter in worden? Dat kan met bijles! Samen met een begeleider gaat jouw kind één tot twee uurtjes geconcentreerd aan de slag, zodat hij of zij het vak snel onder de knie heeft. Zo wordt dat lastige vak een stuk leuker!

Het Lyceo Examenjaar

Met zelfvertrouwen, goede resultaten en de juiste studievaardigheden het examenjaar doorkomen? Geef jouw kind een steuntje in de rug met Het Lyceo Examenjaar. Samen met een persoonlijke Lyceo-begeleider stellen we een op maat gemaakt programma op, afgestemd op de behoeften en wensen van jouw kind. Heb je interesse? Neem dan gerust contact op met de vestigingsmanager.

Studiecoaching

Is je kind bijna klaar om het zelf te doen, maar nog niet helemaal? Dan is studiecoaching iets voor jouw zoon of dochter. Studiecoaching is een persoonlijke vorm van begeleiding waarbij het niet draait om vakinhoudelijke kennis, maar om het aanleren van studievaardigheden. Je kind leert snel hoe hij of zij het leerwerk goed aanpakt. Met één uur in de week heeft je kind die extra ondersteuning die hij of zij nodig heeft. Behoefte aan meer informatie? Dan kan je contact opnemen met onze vestigingsmanager.

Huiswerkklas

Kan jouw kind goed huiswerk plannen, maar vindt hij of zij het thuis vaak te rumoerig om zich goed te kunnen concentreren? Zoekt jouw kind een plek waar hij of zij rustig zijn of haar huiswerk kan maken? Dan biedt huiswerkklas de oplossing. In de middag maak je kind zijn of haar huiswerk onder toeziend oog van een docent, waardoor hij of zij daarna tijd over heeft voor leukere dingen! Meer weten? Neem dan contact op met onze vestigingsmanager.

Faalangsttraining

Vind jouw kind het eng om te presenteren? Is jouw kind altijd erg zenuwachtig voor een aankomende toets? Of blijft jouw zoon of dochter, ondanks uitgebreide voorbereidingen, niet goed presteren? Dan kan je kind bij ons terecht voor faalangstreductietraining. In zes bijeenkomsten van drie kwartier zorgen we ervoor dat hij of zij grip op zijn of haar faalangst krijgt. Leerlingen leren wat faalangst is, hoe het werkt en hoe ze ermee om moeten gaan, waarbij we werken aan een helder doel: vol zelfvertrouwen aan een toets, presentatie of opdracht beginnen. Meer weten over deze training? Dan kun je contact opnemen met onze vestigingsmanager.

StudieKeuzeAdvies

Is jouw kind nog niet helemaal klaar om het zelf te doen, maar wel bijna? Wil jouw zoon of dochter extra ondersteuning om goed zelfstandig te kunnen werken? Leer plannen met studiecoaching. Dit is een persoonlijke vorm van begeleiding waarbij het draait om het aanleren van studievaardigheden in plaats van vakinhoudelijke kennis. Met slechts één uur in de week heeft jouw kind precies dat extra steuntje in de rug dat hij of zij nodig heeft. Wil je graag meer informatie? Dan kun je contact opnemen met onze vestigingsmanager.

Vestiging op kaart