Lyceo Amersfoort – Corderius College

Amersfoort Corderius College – De beste begeleiding gewoon bij jou om de hoek

Sinds 2010 is Lyceo gevestigd in het Corderius College in Amersfoort. Heeft jouw kind extra hulp en aandacht nodig? Dan kan hij of zij bij ons terecht op deze school. Wij helpen je kind graag met zijn of haar huiswerk. Je kind is hier van harte welkom voor huiswerkbegeleiding en bijles. Hiernaast bieden wij ook studiecoaching, huiswerkklas, brugklastraining en faalangsttraining aan. Op veel locaties in het land bieden wij examentrainingen aan. Benieuwd naar een locatie bij jou in de buurt? Klik dan hier.

We zijn op werkdagen en in het weekend de hele dag telefonisch bereikbaar.

Peter Doornekamp

Vestigingsmanager

Mijn naam is Peter Doornekamp en ik heb de docentenopleiding Engels met een minor zorgleerlingen gevolgd. Ik ben sinds 2013 werkzaam bij Lyceo en sinds 2020 werk ik als vestigingsmanager op het Corderius. Ik onderhoud een korte band met ouders, mentoren en het zorgteam, zodat er veel zicht is op de voortgang van de leerling en er snel geschakeld kan worden wanneer dat nodig is. Ik woon in Amersfoort en heb zelf ook op het Corderius gezeten. In mijn vrije tijd schrijf en lees ik boeken, speel ik gitaar en geef ik stadsrondleidingen.

 • Lyceo Amersfoort – Corderius College
 • De Ganskuijl 105
 • 3817EZ Amersfoort
 • Peter Doornekamp
 • Vestigingsmanager

Over deze locatie

Ons team staat voor je klaar
Lyceo begeleidt je kind graag in het gestructureerd maken van zijn of haar huiswerk. Onze vestigingsmanager en begeleiders staan vijf dagen per week voor je kind klaar om hem of haar te helpen. Je zoon of dochter kan meteen na zijn of haar laatste les aanschuiven voor huiswerkbegeleiding in één van de twee lokalen die wij tot onze beschikking hebben. Wij zijn telefonisch bereikbaar met het nummer 033 445 16 65.

Twee lokalen op school
Op het Corderius College heeft Lyceo beschikking over twee lokalen: lokaal 020 en 021. Er is dus altijd een plek beschikbaar waar jouw kind rustig met zijn of haar huiswerk aan de slag kan gaan.

Het intakegesprek
Voordat je kind van start gaat met huiswerkbegeleiding komen jullie als ouders en je kind langs voor een intakegesprek. Zo weet je kind hoe Lyceo precies werkt en kan de vestigingsmanager een plan van aanpak maken, afgestemd op jouw kind zijn of haar wensen.

Openingstijden

 • -
 • -
 • -
 • -
 • -
 • Gesloten
 • Gesloten
 • Op deze vestiging in Amersfoort kun je terecht voor:

  Huiswerkbegeleiding

  Wil jouw kind graag weten hoe je effectief je huiswerk kunt plannen, omdat hij of zij daar moeite mee hebt? Dan kan je zoon of dochter hier terecht voor huiswerkbegeleiding. Met huiswerkbegeleiding krijgt je kind de controle terug: hij of zij leert sneller en efficiënter leren, waardoor je kind zijn of haar huiswerk op tijd af heeft. Vrije tijd is dan écht vrije tijd!

  Bijles

  Heeft jouw kind moeite met één of meerdere vakken, bijvoorbeeld Duits of wiskunde? Zou hij of zij een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken? Dan is jouw kind hier welkom voor bijles. Met één tot twee uur bijles in de week van één van onze docenten krijgt je zoon of dochter grip op dat voor jouw kind moeilijke vak.

  Studiecoaching

  Is je kind bijna klaar om het zelf te doen, maar nog niet helemaal? Dan is studiecoaching iets voor jouw zoon of dochter. Studiecoaching is een persoonlijke vorm van begeleiding waarbij het niet draait om vakinhoudelijke kennis, maar om het aanleren van studievaardigheden. Je kind leert snel hoe hij of zij het leerwerk goed aanpakt. Met één uur in de week heeft je kind die extra ondersteuning die hij of zij nodig heeft. Behoefte aan meer informatie? Dan kan je contact opnemen met onze vestigingsmanager.

  Huiswerkklas

  Kan jouw kind goed zelfstandig zijn of haar huiswerk maken, maar is het thuis te druk om zich goed te kunnen concentreren? Zoekt jouw zoon of dochter een rustige werkplek? Dan biedt huiswerkklas de uitkomst. Op een rustige plek gaat je kind 's middags gestructureerd aan de slag met zijn of haar huiswerk onder toezicht van een studiecoach. Meer weten? Neem dan contact op met onze vestigingsmanager.

  Brugklastraining

  De overgang van basisschool naar brugklas is niet altijd makkelijk. Voor leerlingen die graag een goede start willen maken, biedt brugklastraining een uitkomst. Met deze speciale training worden brugklassers goed voorbereidt op een nieuwe periode. Met handige tips van onze ervaren coaches begint jouw kind goed op zijn of haar nieuwe school! Interesse? Voor meer informatie kun je contact opnemen met onze vestigingsmanager.

  Faalangsttraining

  Bereid jouw kind zich goed voor op een presentatie of een toets, maar valt de uitslag toch tegen? Komt dit door de zenuwen en zou je kind die graag de baas willen zijn? Dan biedt faalangstreductietraining de oplossing. Bij deze training leert je zoon of dochter hoe faalangst werkt, hoe je het herkent én hoe je ermee omgaat. Zo pakt je kind voortaan iedere uitdaging vol zelfvertrouwen aan. Meer weten over deze training? Dan kun je contact opnemen met onze vestigingsmanager.