Lyceo Hilversum – A. Roland Holst College

A. Roland Holst College – De beste begeleiding gewoon bij jou om de hoek

Op deze historische schoollocatie in Hilversum biedt Lyceo begeleiding. Door het bieden van actieve en persoonlijke begeleiding stimuleren wij jouw kind het beste uit zichzelf te halen en zijn of haar ambities waar te maken. Wij verzorgen voor huiswerkbegeleiding, bijles, toetsweekopvangklas, StudieKeuzeAdvies, en Het Lyceo Examenjaar. Onze begeleiding is speciaal voor leerlingen die naar het A. Roland Holst college gaan, doordat we in de school zitten zijn er korte lijntjes met bijv. mentor, coach of zorgcoördinator. Onze locatie in Hilversum is gelegen op 7 minuten loopafstand van bushalte Koninginneweg.

Vetiging afbeelding
 • Lyceo Hilversum – A. Roland Holst College
 • Jonkerweg 31
 • 1217PM Hilversum
 • Eva Breedveld
 • Vestigingsmanager

Openingstijden

 • -
 • -
 • -
 • -
 • -
 • Gesloten
 • Gesloten
 • Over deze locatie

  Huiswerkbegeleiding in Hilversum

  Hoe moet je plannen? Hoe pak je het leerwerk aan? Elke leerling heeft zijn of haar eigen hulpvraag en doelen die hij of zij wil bereiken tijdens de begeleiding. Hoe ga ik aan de slag voor dat lastige vak? Het team van ervaren begeleiders op onze locatie in Hilversum helpen je hier graag mee! Belangrijk vinden wij dat de leerlingen na de begeleiding bij Lyceo weer zelfstandig en vol zelfvertrouwen aan de slag kunnen!

  Voor meer informatie kan je ons altijd bellen of mailen. Natuurlijk kan je ook bij ons terecht voor een vrijblijvend intake gesprek waarin we kunnen bespreken wat de mogelijkheden zijn.

  Eva Breedveld

  Vestigingsmanager

  Op het Roland Holst sta ik, Eva Breedveld, samen met een team aan enthousiaste, ervaren begeleiders voor de leerlingen klaar. Samen met de leerlingen werken we aan hun leervaardigheden, wat hun zelfvertrouwen vergroot. Hierbij staat een positieve benadering voorop. We helpen leerlingen graag om hun weg te vinden, want wat je met plezier leert vergeet je nooit meer!

  Huiswerkbegeleiding

  huiswerkbegeleiding

  Belangrijke uitgangspunten in de huiswerkbegeleiding zijn structuur, rust en duidelijkheid. Dit geldt voor de leerlingen, ouders, begeleiders en natuurlijk ook voor de vestigingsmanager. We hebben een gezamenlijk doel: betere schoolresultaten. Daarnaast wordt er gewerkt aan de persoonlijke doelen van jouw zoon of dochter. Tijdens de huiswerkbegeleiding wordt de nadruk gelegd op het plannen van het huiswerk, de voorbereiding en het overhoren van proefwerken en schriftelijke overhoringen én het leren zelfstandig te werken. Je kind kan altijd terecht met vragen bij het team van begeleiders en de vestigingsmanager.

  Bijles

  Bijles

  Heeft jouw kind moeite met één specifiek vak? Heeft hij of zij wellicht een achterstand opgelopen? Dan kan hij of zij bij ons voor bijles terecht! Wij zorgen voor een begeleider die een specialist is in dat lastige vak. Deze begeleider geeft jouw kind een uur individuele aandacht en helpt bij het doorgronden van de stof. Je zoon of dochter kan vragen stellen en samen oefenen. Doordat hij of zij de stof beter gaat begrijpen, zal ook het zelfvertrouwen van jouw zoon of dochter toenemen!

  Het Lyceo Examenjaar

  Vindt jouw kind het eng om te presenteren? Is jouw kind altijd erg zenuwachtig voor een aankomende toets? Of blijft jouw zoon of dochter, ondanks uitgebreide voorbereidingen, niet goed presteren? Dan kan je kind bij ons terecht voor faalangsttraining. In zes bijeenkomsten van drie kwartier zorgen we ervoor dat hij of zij grip op zijn of haar faalangst krijgt. Leerlingen leren wat faalangst is, hoe het werkt en hoe ze ermee om moeten gaan, waarbij we werken aan een helder doel: vol zelfvertrouwen aan een toets, presentatie of opdracht beginnen. Meer weten over deze training? Dan kun je contact opnemen met onze vestigingsmanager.

  StudieKeuzeAdvies

  Er zijn zoveel studies om uit te kiezen, maar welke past nou het beste bij jouw zoon of dochter? Bij StudieKeuzeAdvies helpen we bij het maken van deze keuze. In vier sessies met een persoonlijke studiecoach komen we erachter hoe de persoonlijkheid van jouw kind is, waar zijn of haar interesses liggen en welke studiemogelijkheden er zijn. We maken gebruik van de studiekeuzetesten van Talentfocus. Deze bestaan uit een persoonlijkheidstest en een studie-interessetest die kijkt naar de inhoud van opleidingen en hoe deze aansluit op de interesses van de studiekiezer. Ook ontvangt je kind de Keuzegids, welke een overzicht geeft van alle mogelijke opleidingen die er zijn. We maken een eindrapport met de samenvatting van het persoonlijke traject en aan het einde van het traject heeft jouw kind een weloverwogen studiekeuze gemaakt die écht bij hem of haar past.

  Toetsweekopvangklas

  Om rustig te kunnen leren voor een toets, kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van onze toetsweekopvangklas (TWOK). Wij bieden leerlingen voorafgaand aan en tijdens de toetsweek een ruimte waarin ze rustig en zelfstandig kunnen studeren voor hun toetsen, met minimale afleiding. Het doel is om ervoor te zorgen dat je kind al flink wat leerwerk heeft verricht voordat hij of zij naar huis gaat. Onze begeleider staat klaar om eventuele vragen te beantwoorden, te helpen bij het overhoren en te assisteren bij de planning van de toetsen. Heb je interesse? Neem dan gerust contact op met de vestigingsmanager.

  Vestiging op kaart