Lyceo Ridderkerk – Farelcollege

Ridderkerk Farelcollege– De beste begeleiding gewoon bij jou om de hoek

Huiswerkbegeleiding in Ridderkerk wordt aangeboden op het Farelcollege. Onze begeleiding is voor alle leerlingen van het Farelcollege die het LWOO-onderwijs, VMBO, mavo, havo, vwo of tweetalig vwo volgen. Direct na schooltijd kan je aanschuiven in drie vaste lokalen in het Lyceum gebouw, we zijn maandag tot en met vrijdag geopend van 14.40 tot 18.00 uur.

Mijn naam is Lizet van Alphen en ben werkzaam als vestigingscoördinator op het Farelcollege. Als historica met een achtergrond in het onderwijs ben ik erg geïnteresseerd in kennisoverdracht en studentbegeleiding. Tijdens de huiswerkbegeleiding vind ik het belangrijk dat kinderen zich veilig en vrij voelen om al hun vragen te stellen. Met mijn team van begeleiders geven we de leerlingen het vertrouwen zelf aan de slag te gaan. Door het aanbieden van leertechnieken, het leren plannen en het vieren van kleine en grote succesmomenten, zien leerlingen vaak in dat zij meer kunnen dan zij zelf hadden verwacht. Naast dat een fijn leerklimaat belangrijk is, zorgen wij er ook voor dat de leerlingen een plek hebben waar zij na school hun verhaal kwijt kunnen en nieuwe vrienden maken.

Over deze locatie

Huiswerkbegeleiding Ridderkerk

Samen werken wij naar je zelfstandigheid. Dat doen we aan de hand van jouw persoonlijke doelen, die we samen opstellen. De nadruk wordt gelegd op het aanleren van studie- en planvaardigheden. Uiteindelijk is het doel dat de cijfers verbeteren, de stress vermindert en er thuis meer tijd is voor ontspanning.

Om je te bieden wat je nodig hebt, is een goede samenwerking erg van belang. Op het Farelcollege heeft de vestigingscoördinator maandelijks een gesprek met de contactpersoon of zorgcoördinator van school. Ook is er regelmatig contact met je ouders, zodat we je vanuit verschillende kanten kunnen ondersteunen en je begeleiding hierop af kunnen stemmen.

Voor vragen over begeleiding  van Lyceo op het Farelcollege, kan je gerust telefonisch of per mail contact opnemen. Uiteraard is het mogelijk om op school langs te komen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Op deze vestiging in Ridderkerk kun je terecht voor:

Huiswerkbegeleiding

Onze huiswerkbegeleiding vindt plaats in kleine groepjes waardoor er ruimte is voor intensieve begeleiding. Wij helpen je met plannen, controleren of je maakwerk gedaan is en overhoren je leerwerk voordat je naar huis gaat. We werken in een vaste structuur waarin we kijken waar je tegenaan loopt om de nodige plannings- en studievaardigheden bij te brengen. De begeleiders bieden ook vakinhoudelijke ondersteuning. Je kan met al je vragen terecht.
Onze begeleiders noteren alles in ons leerlingvolgsysteem, onder andere wat het huiswerk is, welke cijfers er zijn behaald en hoe het leren is aangepakt. Ook wordt er wekelijks een stukje geschreven met daarin bevindingen en afspraken die zijn gemaakt. De zogenaamde logboekstukjes dienen als terugkoppeling naar je ouders. Daarnaast wordt regelmatig telefonisch geëvalueerd met hen.

Bijles

Soms kan een bepaald vak voor stress zorgen. Wij bieden bijles om je te helpen. Het doel van de bijlessen is het verbeteren van cijfers en begrip, waardoor de motivatie en zelfvertrouwen vergroot worden. In een prettige omgeving behandelt de bijlesdocent de onderwerpen waar jij moeite mee hebt. Bijlessen worden gegeven in een aparte ruimte, waarin je al je vragen kan stellen aan je bijlesdocent.
  • Lyceo Ridderkerk Farelcollege
  • Kastanjelaan 50
  • 2982CM Ridderkerk
  • Lizet van Alphen
  • Vestigingscoördinator
+31612498743