Lyceo Velsen-Zuid – Gymnasium Felisenum

Gymnasium Felisenum – De beste begeleiding gewoon bij u om de hoek

Leerlingen op het Gymnasium Felisenum kunnen vanaf dit schooljaar huiswerkbegeleiding en bijles van Lyceo volgen op de eigen school. Na de reguliere lessen kunnen leerlingen op een rustige plek in school aan de slag met ondersteuning van begeleiders. Voor een kleine vraag over de stof tot de zoektocht naar de meest efficiënte manier van leren helpen ze graag iedere leerling op weg. De huiswerkbegeleiding is geopend van maandag t/m donderdag tussen 14.00 en 17.30 uur en op vrijdag tot 16.30 uur.

Over deze locatie

Huiswerkbegeleiding in Velsen-Zuid

Het Gymnasium Felisenum is een school waarmee Lyceo al een aantal jaar samenwerkt. Zo hebben er de afgelopen jaren verschillende Lyceo examentrainingen en lentescholen plaats gevonden op de school. Door de goede samenwerking met de school krijgen leerlingen optimale kansen in de huiswerkbegeleiding en bijles om maximaal te presteren. De lijnen met de school zijn kort waardoor een compleet pakket van ondersteuning indien noodzakelijk mogelijk is.

Een ander uniek feit aan deze locatie is dat we werken met veel oud-leerlingen van de school. Zij zijn inmiddels bij ons aangesloten als begeleider en willen graag iets terug doen voor de school waarop ze zelf het onderwijs gevolgd hebben. Zij snappen als geen ander welke vaardigheden noodzakelijk zijn om de schoolcarrière goed voort te kunnen zetten of af te sluiten.

Let op: Deze vestiging van Lyceo is alleen toegankelijk voor leerlingen van het Gymnasium Felisenum. De dichtstbijzijnde vestiging vanaf het Gymnasium Felisenum waarbij leerlingen van andere scholen welkom zijn, is Het Schoter in Haarlem.

Huiswerkbegeleiding

Net het kleine zetje, of juist een intensieve ondersteuning bij het leren kunnen in heel veel gevallen een verschil betekenen in de uiteindelijke schoolprestaties. Met de ondersteuning in de huiswerkbegeleiding willen we hier graag bij helpen. Door het aanleren of verscherpen van verschillende studievaardigheden worden leerlingen zelfstandiger in het leerproces en krijgen ze meer zelfvertrouwen in het leren.

Bijles

Dat ene vak waar de voldoende maar niet bij wilt vallen. Daarvoor is vooral de bijles raadzaam. In de bijles gaat de leerling één-op-één in op de stof met een gespecialiseerde begeleider in dat vak. In de bijles wordt op het gewenste tempo van de leerling gewerkt en worden ook nog tips mee gegeven wat een effectieve manier is om de stof te leren voor een toets. Moeilijke vakken worden hierdoor weer leuk.

  • Lyceo Velsen-Zuid – Gymnasium Felisenum
  • Van Hogendorplaan 2
  • 1981EE Velsen-Zuid
  • Coördinator Gymnasium Felisenum
+31683703659

Cookie instellingen

Voordat je verder gaat vragen wij toestemming voor het plaatsen van cookies.
Meer informatie