Sterre Hoek

Vestigingsmanager

Mijn naam is Sterre Hoek en ik ben de vestigingsmanager van Lyceo Claus Sluterweg in Haarlem. Persoonlijke aandacht vind ik een van de belangrijkste dingen binnen het onderwijs. Samen met mijn team van begeleiders probeer ik dit ook te bieden aan al mijn leerlingen. Samen zullen we kijken hoe we de leerlingen het beste kunnen helpen en welke begeleiding het best bij hen past. Op de locatie hangt een rustige en fijne sfeer. Tijdens de huiswerkbegeleiding kunnen de leerlingen rustig werken aan hun huis- en studiewerk waarbij we focussen op de leervaardigheden. Tijdens de bijlessen gaan we dieper in op de stof van een specifiek vak.

Over deze locatie

Onze studiebegeleiders geven dagelijks huiswerkbegeleiding en bijles op de Claus Sluterweg in Haarlem. Hierbij kijken we naar de leerling als geheel. Hoe we dit doen? Door niet alleen te focussen op school en de bijbehorende taken, maar ook op zelfvertrouwen, zelfontwikkeling en mentale balans van de leerling. We begeleiden onze leerlingen met aandacht en begeleiden ze graag met warmte naar de volgende stap. Dit doen we altijd op een manier die bij hen past.

We bevinden ons op de eerste verdieping van een prachtig pand (De Houtwachters) in het Haarlemmerhoutkwartier aan de rand van Heemstede. Hier werken we in grote, sfeervolle ruimtes waar veel licht naar binnen komt. Wij verzorgen dagelijks huiswerkbegeleiding, bijlessen, remedial teaching en trainingen. Leerlingen van alle scholen en niveaus zijn welkom bij ons voor warme, positieve en professionele ondersteuning. Scholen in de buurt van onze vestiging zijn onder andere: het Coornhert Lyceum, Lyceum Sancta Maria, Haemstede-Barger Mavo, het Eerste Christelijk Lyceum en Atheneum College Hageveld.

Voor meer informatie over de Claus Sluterweg of inschrijving kunt u contact met ons opnemen.

Onze diensten

  • Huiswerkbegeleiding >
  • Bijles >
  • Studiecoaching >

Huiswerkbegeleiding

Minimaal 3 middagen per week werkt je kind aan het plannen en maken van huiswerk. We maken een persoonlijk ontwikkelingsplan, dat specifiek wordt samengesteld voor de doelstellingen en wensen van jouw zoon of dochter. Hij of zij maakt hiervoor de Studievaardigeden- en Motivatietest. Onze begeleiders focussen op het aanleren van studievaardigheden: plannen, structureren, herhalen en reflecteren. We helpen bij het voorbereiden en overhoren van toetsen en we leren je kind zelfstandig en gestructureerd te werken. Het streven is om tijdens de huiswerkbegeleiding het maak- en leerwerk volledig af te ronden. Dat geeft rust thuis.

Bijles

Werkt jouw kind heel hard, maar blijft hij of zij steken bij één bepaald vak? Heeft je kind meer oefening nodig? Komen jullie er samen ook niet uit? Dan kunnen bijlessen hem of haar helpen! Tijdens de bijles (van een uur) krijgt je kind een-op-een begeleiding voor een vak waar hij of zij moeite mee heeft. Je zoon of dochter krijgt extra uitleg en oefent met het toepassen van de stof. Dit kan net het duwtje in de rug geven en meer zekerheid en zelfvertrouwen tot gevolg hebben. De bijlessen kunnen wekelijks plaatsvinden of gepland worden vlak voor een toets.

Studiecoaching

Is jouw kind nog niet helemaal klaar om het zelf te doen, maar wel bijna? Wil jouw zoon of dochter extra ondersteuning om goed zelfstandig te kunnen werken? Leer plannen met studiecoaching. Dit is een persoonlijke vorm van begeleiding waarbij het draait om het aanleren van studievaardigheden in plaats van vakinhoudelijke kennis. Met slechts één uur per week heeft jouw kind precies dat extra steuntje in de rug dat hij of zij nodig heeft. Wil je graag meer informatie? Dan kun je contact opnemen met onze vestigingsmanager.

Vestiging op kaart