Lyceo Woerden – Minkema College

Minkema College – De beste begeleiding gewoon bij jou om de hoek

Lyceo is gevestigd in het Minkema College Stein te Woerden. Hier ben je welkom in ons lokaal, waar je direct aan kunt schuiven na je lessen. We kunnen snel contact houden met docenten en mentoren om jou zo de juiste begeleiding te kunnen bieden. We zijn geopend op maandag tot en met donderdag van 14.15 tot 18.00 uur en op vrijdag tot 17.00 uur.

 

Mijn naam is Kya de Ruiter en ben als vestigingscoördinator verantwoordelijk voor de Lyceo vestiging op het Minkema College Stein. Ik ben afgestudeerd dramatherapeut en beschik daardoor over veel kennis op het gebied van de verschillende levensfases van jong tot oud. Ook ben ik creatief in het begeleiden en motiveren van leerlingen. In mijn jaren werkervaring is mijn doel geweest mensen zo zelfstandig mogelijk te laten werken. Bij Lyceo wordt passende ondersteuning geboden. Zo krijgt de leerling handvatten om zijn eigen leerontwikkeling en manier van leren vorm te geven, waar de leerling trots op kan zijn!

Over deze locatie

Iedere leerling is anders en heeft zijn of haar eigen hulpvraag. Wij sluiten aan bij jou! Zo wordt er onder andere huiswerkklas aangeboden waarbij jij in een prikkelarme ruimte je huiswerk kunt maken. Hierbij ligt het initiatief meer bij jou. Ook kun je kiezen voor bijles, hierbij kun je gericht 1 op 1 met een begeleider werken aan het specifieke vak waar jij moeite mee hebt.

Huiswerkbegeleiding

Huiswerkklas is er om het voor jou makkelijker te maken. Zo hoef je thuis minder tijd aan school te besteden en word je gemotiveerd door de andere leerlingen om je heen. Bij ons werk je in een rustig lokaal aan je huiswerk. Het huiswerk schrijf je samen met een begeleider in een schema, zodat je weet wat je moet doen. Tijdens de huiswerkklas is er de mogelijkheid korte vragen te stellen. Ook je ouders kunnen zien waar je tijdens de huiswerkklas aan hebt gewerkt. Zo kun je zelf je schema laten zien of nemen je ouders een kijkje in het Lyceo leerlingvolgsysteem.

Bijles

Heb je moeite met een specifiek vak, dan kun je kiezen voor bijles. Deze wordt gegeven door een begeleider die alles weet van dit vak. Een uur lang kun je hem of haar al je vragen stellen en krijg je ondersteuning in het maken van de opdrachten. Je kunt hierbij een strippenkaart kopen waarbij je zelf aan kan geven wanneer je bijles wilt. Zo kun je in overleg bijlessen inplannen voor aanvang van een toetsweek om je dat laatste zetje in de rug te geven.
Het uiteindelijke doel is jouw schoolresultaten verbeteren, waardoor je met meer plezier naar school gaat en je zelfvertrouwen toeneemt.

  • Lyceo Woerden – Minkema College
  • Steinhagenseweg 3 a
  • 3446GP Woerden
  • Kya de Ruiter
  • Vestigingscoördinator
+31682480871

Cookie instellingen

Voordat je verder gaat vragen wij toestemming voor het plaatsen van cookies.
Meer informatie