Lyceo Woerden – Minkema College

Minkema College – De beste begeleiding gewoon bij jou om de hoek

Lyceo is gevestigd in lokaal 318 op het Minkema College aan de Steinhagenseweg (Locatie Stein) te Woerden. Ook als je les krijgt op de Minkemalaan (locatie Mink) kun je bij ons terecht. Je bent welkom bij ons, je kan direct aanschuiven na je lessen. We kunnen snel contact houden met docenten en mentoren om jou zo de juiste begeleiding te kunnen bieden. We zijn geopend op maandag tot en met donderdag van 14.15 tot 18.00 uur en op vrijdag tot 17.00 uur.

 

Mijn naam is Marjolijn Metz, ik ben de vestigingscoördinator op het Minkema College in Woerden. Als Kindercoach weet ik dat ieder kind anders is en zijn of haar eigen hulpvraag heeft. Ik werk samen met een team van enthousiaste begeleiders die klaar staan voor al je vragen. Wij helpen jou waar je moeite mee hebt, zodat jij zelfstandig leert je huiswerk aan te pakken.

 

Over deze locatie

Zodra je thuis komt heb je eigenlijk niet zo veel zin om nog iets te doen voor school, je bent uit de flow. Maar als je een aantal keer per week na de laatste les naar huiswerkbegeleiding komt, dan helpen we je met het opstellen van de doelen die je wilt behalen, het aanleren van studievaardigheden waar je ook in je vervolgopleiding iets aan hebt en natuurlijk ook met het huiswerk dat in je agenda staat. Aan de hand van de door jou opgestelde doelen gaan we aan de slag, de huiswerkbegeleiding bij Lyceo is dus heel persoonlijk en je ontwikkelt een aanpak die bij jou past. Mocht je met een bepaald vak wat moeite hebben, dan kan één van onze HBO of WO-studenten je een aantal bijlessen geven, waarbij je natuurlijk alles kunt vragen. We helpen je graag! En als je daarna thuis komt hoef je a niet meer zo veel te doen voor school. Je ouders/verzorgers kunnen de voortgang bijhouden in het leerlingvolgsysteem, zo zien zij ook dat jouw nieuwe aanpak werkt.

Huiswerkbegeleiding

Huiswerkklas is er om het voor jou makkelijker te maken. Zo hoef je thuis minder tijd aan school te besteden en word je gemotiveerd door de andere leerlingen om je heen. Bij ons werk je in een rustig lokaal aan je huiswerk. Het huiswerk schrijf je samen met een begeleider in een schema, zodat je weet wat je moet doen. Tijdens de huiswerkklas is er de mogelijkheid korte vragen te stellen. Ook je ouders kunnen zien waar je tijdens de huiswerkklas aan hebt gewerkt. Zo kun je zelf je schema laten zien of nemen je ouders een kijkje in het Lyceo leerlingvolgsysteem.

Bijles

Heb je moeite met een specifiek vak, dan kun je kiezen voor bijles. Deze wordt gegeven door een begeleider die alles weet van dit vak. Een uur lang kun je hem of haar al je vragen stellen en krijg je ondersteuning in het maken van de opdrachten. Je kunt hierbij een strippenkaart kopen waarbij je zelf aan kan geven wanneer je bijles wilt. Zo kun je in overleg bijlessen inplannen voor aanvang van een toetsweek om je dat laatste zetje in de rug te geven.
Het uiteindelijke doel is jouw schoolresultaten verbeteren, waardoor je met meer plezier naar school gaat en je zelfvertrouwen toeneemt.

  • Lyceo Woerden – Minkema College
  • Steinhagenseweg 3 a
  • 3446GP Woerden
  • Marjolijn Metz
  • Vestigingscoördinator
+31682480871

Cookie instellingen

Voordat je verder gaat vragen wij toestemming voor het plaatsen van cookies.
Meer informatie