Lyceo Zaandijk -
Het Saenredam

Monica Lauritano

Vestigingsmanager

Ik ben Monica Lauritano, vestigingsmanager op het Saenredam in Zaandijk. Momenteel houd ik me bezig met het afronden van mijn BSc in Cognitiewetenschap. Deze overkoepelende passie van gedragswetenschappen en het onderwijs hebben mij een ideale weg geboden om aan de slag te gaan bij Lyceo. Iedere leerling verdient een op maat gemaakte aanpak om zijn/haar leertraject te ondersteunen. Op deze wijze kan iedere leerling opbloeien en optimaal genieten van zijn leertraject. Onderwijs hoort kansen te bieden voor iedereen. Graag draag ik mijn steentje bij aan de ontwikkeling van de leerlingen.

Over deze locatie

Huiswerkbegeleiding in Zaandijk

In een kennismakingsgesprek met jou en je ouders kijken we wat jij nodig hebt en stellen we persoonlijke doelen vast, waar wij je bij gaan helpen. Deze doelen zullen we regelmatig evalueren. Door onze goede samenwerking met het Saenredam sluit onze begeleiding optimaal aan op het verbeteren van je schoolprestaties. Door de input van je mentor en vakdocenten, bieden we handvatten om je schoolprestaties te verbeteren. We vinden het belangrijk dat je goed in je vel zit  en besteden daarom naast structuur en je huiswerk ook aandacht aan gezonde voeding, goede nachtrust en voldoende beweging zodat jij op jouw niveau optimaal kan presteren. Daarnaast kunnen we door deze samenwerking een deel van onze diensten voor een gereduceerd tarief aanbieden.

Wil je meer informatie? Je kan contact opnemen via de telefoon of e-mail, zodat ik al je vragen kan beantwoorden. We kunnen ook een kennismakingsgesprek inplannen.

Let op: deze locatie is alleen toegankelijk voor leerlingen van Saenredam.

Onze diensten

  • Huiswerkbegeleiding >
  • Bijles >
  • Studiecoaching >
  • Toetsweek Ondersteuningsklas >
  • Het Lyceo Examenjaar >

Huiswerkbegeleiding

Belangrijke uitgangspunten in de huiswerkbegeleiding zijn structuur, rust en duidelijkheid. Dit geldt voor de leerlingen, ouders, begeleiders en natuurlijk ook voor de vestigingsmanager. We hebben een gezamenlijk doel: betere schoolresultaten. Daarnaast wordt er gewerkt aan de persoonlijke doelen van jouw zoon of dochter. Tijdens de huiswerkbegeleiding wordt de nadruk gelegd op het plannen van het huiswerk, de voorbereiding en het overhoren van proefwerken en schriftelijke overhoringen én het leren zelfstandig te werken. Je kind kan altijd terecht met vragen bij het team van begeleiders en de vestigingsmanager.

Bijles

Wil jouw kind meer zekerheid over bepaalde vakken? Loopt hij of zij achter met de lesstof? Heeft jouw kind behoefte aan individuele begeleiding? Dan is bijles bij Lyceo een goed idee! Bij onze zorgvuldig geselecteerde begeleiders kan jouw kind met al zijn of haar vragen terecht. De bijlessen worden gegeven in een aparte ruimte, zonder afleiding, en in een ontspannen sfeer. Wij bieden de persoonlijke ondersteuning die jouw kind nodig heeft.

Studiecoaching

Wil jouw zoon of dochter extra ondersteuning om goed zelfstandig te kunnen werken? Studiecoaching bij Lyceo is een persoonlijke vorm van begeleiding waarbij de nadruk niet ligt op vakinhoudelijke kennis, maar op het ontwikkelen van studievaardigheden. We focussen hierbij op het plannen, herhalen en structureren van het huiswerk. En daar heeft jouw zoon of dochter voor de rest van hun leven plezier van. Interesse? Neem dan contact op met onze vestigingsmanager.

Toetsweek Ondersteuningsklas

Om rustig te kunnen leren voor een toets, kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van onze Toetsweek Ondersteuningsklas (TWOK). Wij bieden leerlingen voorafgaand aan en tijdens de toetsweek een ruimte waarin ze rustig en zelfstandig kunnen studeren voor hun toetsen, met minimale afleiding. Het doel is om ervoor te zorgen dat je kind al flink wat leerwerk heeft verricht voordat hij of zij naar huis gaat. Onze begeleider staat klaar om eventuele vragen te beantwoorden, te helpen bij het overhoren en te assisteren bij de planning van de toetsen. Heb je interesse? Neem dan gerust contact op met de vestigingsmanager.

Het Lyceo Examenjaar

Het Lyceo Examenjaar is een compleet en persoonlijk ondersteuningspakket voor examenkandidaten tijdens het laatste schooljaar, waarin jij en jouw kind volledig worden ontzorgd. We begeleiden jouw kind met een combinatie van huiswerkbegeleiding, bijles, examentraining en coaching. Daarnaast ontvangt je kind kosteloos de Keuzegids voor wo, hbo of mbo én krijgt hij of zij toegang tot Lyceo Examen Oefenen: ons digitale platform vol extra oefenmateriaal. De begeleiding vindt volledig plaats op de eigen school of op een van onze locaties.

Vestiging op kaart