voor scholen - huiswerkbegeleiding en bijles

Huiswerkbegeleiding en bijles van Lyceo

Leerlingen kennis én vertrouwen mee geven, dat doen we bij huiswerkbegeleiding en bijles van Lyceo. Iedere scholier kan tenslotte tegen struikelvakken aan lopen of nog niet zo geoefend zijn in plannen. Eén-op-één begeleiding van een ervaren en getrainde student-begeleider kan dan de oplossing zijn, of juist huiswerkbegeleiding met een klein groepje op school.

Huiswerkbegeleiding of bijles biedt net dat steuntje in de rug: een leerling kan met een klein beetje hulp toch op zijn of haar niveau meekomen. Met begeleiding op de eigen school is dit extra praktisch, omdat begeleiders snel en makkelijk op de hoogte zijn van de stof die elke leerling op dat moment nodig heeft.

Waarom kiezen ouders/verzorgers voor huiswerkbegeleiding en bijles op school? 

Wat je met plezier leert, vergeet je nooit meer. Daarom zijn we gespecialiseerd in het geven van vertrouwen aan onze leerlingen. Bij begeleiding op school blijven leerlingen in een vertrouwde omgeving  en houden we bovendien goed contact met docenten over de lesstof en het onderwijsprogramma. De school houdt controle op wat Lyceo aanbiedt, dankzij het directe contact tussen de mentor of docent op school en het team van Lyceo. Het organiseren van de huiswerkbegeleiding en bijles in de school stelt ons niet alleen in staat om gunstige tarieven te bieden, maar ook om binnen ons Lyceo Extra-programma leerlingen te begeleiden voor wie toegang tot de huiswerkbegeleiding anders niet mogelijk zou zijn.

Voor wie is huiswerkbegeleiding? 

We leren leerlingen plannen en bieden structuur: dat leidt tot betere resultaten en brengt vaak ook rust thuis. Huiswerkbegeleiding is voor leerlingen die:

 • Nog onvoldoende studievaardigheden hebben.
 • Het lastig vinden om na een hele dag school zonder afleiding huiswerk te maken.
 • Graag beter willen presteren.
 • Te weinig discipline of motivatie hebben.
 • Moeite hebben om de stof te begrijpen.

Voor wie is bijles? 

Bijles van Lyceo betekent: meer persoonlijke aandacht, zodat het zelfvertrouwen terugkomt en de leerling weer beter presteert. Moeilijke vakken worden weer leuk met bijles! Bijles is voor leerlingen die:

 • Moeite hebben met een schoolvak.
 • Achterlopen op de lesstof.
 • Opzien tegen de lesstof.

Hoe werkt huiswerkbegeleiding? 

De methode van Lyceo is erop gericht  dat de leerling uiteindelijk zelfstandig is: iets waar je de rest van je leven profijt van hebt. Samen met de Universiteit van Tilburg ontwikkelden we een methode die bewezen effectief is: gericht op een combinatie van plannen, structureren, herhalen en reflecteren.

In de praktijk komt het er op neer dat we werken aan het plannen van het huiswerk, het zelfstandig leren werken én de voorbereiding en het overho­ren van toetsen.We beginnen altijd met de Lyceo Test© : een studievaardigheden- en motivatietest die samen met een intakegesprek het startpunt is voor de begeleiding. We bespreken met de ouders en leerling waar hulp bij nodig is en komen er zo achter welke begeleiding het beste bij de leerling past.

Ouders en verzorgers zien via het online leerling­volgsysteem StudyTrack waar we aan werken. Elke drie maanden is er bovendien een evaluatie met de vaste coördinator: hét aanspreekpunt voor leerlingen, ouders en de school.. Natuurlijk is er tussentijds ook volop persoonlijk contact en ruimte voor een update.. Zo kunnen we de begeleiding indien nodig altijd bijsturen.

Huiswerkbegeleiding in het kort: 

 • Ontwikkelen van studievaardigheden.
 • Hulp bij het plannen van het huiswerk.
 • Maak- en leerwerk structureren en organiseren.
 • Inhoudelijke begeleiding bij het maak- en leerwerk.
 • Coaching op het gebied van motivatie.
 • De leerling verder op weg helpen naar meer zelfstandigheid.

Hoe werkt Bijles? 

Na een eerste kennismaking maken we een plan van aanpak met duidelijke doelstellingen. Dit plan is gebaseerd op de hulpvraag van de leerling en ons advies. Logischerwijs is het kennisniveau van de leerling hierbij altijd ons vertrekpunt. Dankzij de één-op-één begeleiding krijgt de leerling de aandacht die hij of zij nodig heeft. Onze begeleiders houden de voortgang van de leerling bij en bespreken die met ouders of verzorgers en, indien gewenst, met de school. Zo is  voor iedereen, op elk moment, inzichtelijk wat het effect van de begeleiding van Lyceo is.

Bijles in het kort: 

 • Vakinhoudelijke begeleiding in een één-op-één situatie.
 • Een vaste, ervaren begeleider.
 • Werken aan meer overzicht en structuur.
 • Het wegwerken van achterstanden en het verbeteren van de resultaten.
 • Door succeservaringen het plezier terugkrijgen in het schoolvak.

Tarieven

Vaak starten leerlingen bij ons met vier of vijf dagen begeleiding, en bouwen we af wanneer de leerling zelfstandiger wordt. Met elke school maken  wij afspraken op maat.

Kosteloze ondersteuning voor Lyceo extra leerlingen

Sommige leerlingen hebben extra aandacht nodig vanwege een lastige thuissituatie, ziekte of om financiële redenen. Per 10 leerlingen mag de school één leerling aanwijzen die  kosteloos huiswerkbegeleiding volgt. In dit Lyceo Extra-programma bepalen we in overleg met de leerling en de ouders hoeveel dagen begeleiding nodig is. Het initiatief voor het aandragen van de leerling ligt volledig bij de school. Lyceo draagt op deze manier structureel bij aan het verbeteren van de kansengelijkheid op school.

Contact

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Dan kunt u altijd terecht bij één van onze medewerkers, zij helpen u graag verder.

T: 071 – 79 000 40
E: info@lyceo.nl