Bijbaan bij Lyceo

Wie werkt bij Lyceo, blijft leren

Wil jij maatschappelijke impact maken en op een flexibele manier kunnen werken? Dan is een bijbaan bij Lyceo de perfecte match. Je gaat aan de slag met leerlingen uit het basis- of middelbaar onderwijs. Of het nu gaat om een leerachterstand wegwerken of bijspijkeren in specifieke vakken. En het mooie: je leert jezelf ook iedere dag nieuwe vaardigheden aan, zoals kennis overdragen en werken met kinderen.

Bijlesdocent

Als bijlesdocent werk je één-op-één samen met een leerling aan een specifiek vak. Door uitleg te geven en samen toetsen voor te bereiden, zorgen jullie er samen voor dat de achterstand kleiner wordt.

Huiswerkbegeleider

Huiswerkbegeleiders staan minimaal twee middagen per week in de klas. Samen met de leerlingen zorg je ervoor dat ze het beste uit zichzelf halen. Je helpt met het plannen én maken van huiswerk.

Examentrainer

Ben jij een uitblinker in bepaalde examenvakken? En ben je goed in het overbrengen van de examenstof op examenkandidaten? Dan ben jij de perfecte examentrainer. In een training van meerdere dagen bereid je de leerlingen perfect voor op de examens in vakken waar ze moeite mee hebben.

Basisschoolbegeleider

Door middel van persoonlijke begeleiding help je leerlingen uit groep 3 tot en met 8 met taal en rekenen. Basisvaardigheden zoals begrijpend lezen, breuken, spelling en redactiesommen komen aan bod. Je draagt bij aan een sterke basis, en zo groeit het zelfvertrouwen van ieder kind.

Begeleider lente- en zomerschool

Samen blokken en zorgen dat opgelopen achterstanden verdwijnen. In een korte en intensieve periode tijdens de vakanties ga je samen met leerlingen aan de slag. Zo kunnen ze aan het einde van het schooljaar toch overgaan!

Onderwijshelden

Voor langere tijd het docententeam ontzorgen: dat doen we met onze samenwerkingspartner Onderwijshelden. Je kunt bijvoorbeeld surveilleren, lesopvang verzorgen of andere onderwijsondersteunende taken uitvoeren.

Studievoorlichter

Als studievoorlichter deel je je enthousiasme over je studie met jongeren. Je helpt ze een studie te kiezen die bij ze past, door eerlijk te vertellen over jouw gekozen opleiding.

Begeleider CodeLab

Als begeleider bij CodeLab leer je middelbare scholieren programmeren. Samen werken jullie aan uitdagende en creatieve opdrachten. Je deelt jouw ervaring en enthousiasme om zo te laten zien hoe leuk programmeren kan zijn.

Surveillant

Een bijbaan die we allemaal kennen van vroeger. De surveillant zorgt voor rust in de lokalen tijdens toetsen en houdt in de gaten dat alles goed verloopt. Een onmisbare bijdrage aan de spannende toetsperiode.