De voordelen van online bijles

Afbeelding voor De voordelen van online bijles

De laatste jaren doen we steeds meer dingen online. Zo werken veel mensen regelmatig online vanuit huis, spelen we samen online games en is er zelfs een periode online onderwijs geweest. Voor sommigen van ons is dit een fijne uitkomst, om verschillende redenen. Ook bijlessen worden tegenwoordig steeds vaker online gegeven. Meestal vond bijles alleen plaats op een locatie of aan huis, tegenwoordig dus ook steeds meer online. Maar wat zijn nou de voordelen van online bijles en waarom zou je voor online bijles kiezen?

Wat is bijles?

Sommige leerlingen kunnen wel een steuntje in de rug gebruiken bij bepaalde vakken op school. Gelukkig is daar bijles voor! Tijdens een bijles krijg je een-op-een begeleiding voor één of meerdere vak(ken) waar je moeite mee hebt. Hierdoor krijg je het vak weer onder de knie, stijgen jouw cijfers en daarmee ook je zelfvertrouwen!

Waarom online bijles?

Online bijles is misschien niet voor iedereen de beste uitkomst. Maar er zijn genoeg redenen waardoor dit voor veel leerlingen wel het geval is. We zetten er een aantal voor je op een rijtje:

 • Je voelt je thuis meer op je gemak, waardoor het leren makkelijker gaat.
 • Vervoer naar een bijleslocatie is voor jou lastig.
 • Je hebt een strak schema met sporten, hobby’s en afspraken.
 • Online bijles geeft je meer motivatie dan wanneer je verplicht na school nog naar een andere locatie moet.

En zo zijn er nog veel meer redenen waardoor online bijles voor jou de perfecte oplossing kan zijn. Uiteraard heb je er ook helemaal geen één nodig, om te kiezen voor online bijles in plaats van bijles op locatie. De keuze is volledig aan jou!

Voordelen van online Bijles

Naast dat het voor sommige leerlingen praktischer of fijner kan zijn om online bijles te volgen, heeft online bijles voor iedere leerlingen een aantal voordelen:

 • Online bijlessen zijn flexibel in te plannen naast eigen lessen, ook in de avonduren.
 • Je kunt direct aan de slag met online bijles en behaald daardoor snel resultaat.
 • Ook in de schoolvakanties is online bijles mogelijk!
 • Online bijles is gemakkelijk vanuit huis te volgen.
 • Doordat je kind niet hoeft te reizen bespaar je tijd en geld!
 • Last-minute afspraken zijn makkelijker te regelen met je begeleider.
 • Je hebt geen afleiding van andere leerlingen op een locatie of in een klaslokaal.
 • Jij en je bijlesbegeleider hoeven niet bij elkaar in de buurt te wonen, om toch bijles te kunnen volgen.

Het volgen van online bijles heeft dus flink wat voordelen en kan voor veel leerlingen (en ouders) een fijne uitkomst zijn. Zo misschien ook voor jou! Na de bijles klap jij je laptop dicht en ga je lekker wat voor jezelf doen. Uiteraard is het hiervoor wel handig dat je thuis een fijne plek hebt om te werken en je te concentreren. Als dat zo is, dan is online bijles een hele goede manier om ervoor te zorgen dat je dat ene vak weer onder de knie krijgt en hopelijk ook weer met plezier volgt.

Hulp nodig bij een specifiek schoolvak?

Kan jouw kind wel wat hulp gebruiken bij een specifiek vak? Dan is online bijles misschien de oplossing! Tijdens onze online bijles krijgt je kind één-op-één begeleiding van een ervaren begeleider, gericht op zijn of haar specifieke vragen.

Lees meer over online bijles