Examentips voor leerlingen deel 3

Afbeelding voor Examentips voor leerlingen deel 3

Je weet natuurlijk best hoe je moet leren en wat voor jou werkt. Toch? Maar leren voor een eindexamen is wel nét even anders. Daarom geven we je in elke nieuwsbrief drie tips over hoe je je kunt voorbereiden op je examens. Doe er je voordeel mee!

Tip 1: Werk per thema

Alles in één keer in je hoofd krijgen is helaas onmogelijk. Verdeel de stof daarom in hapklare brokken, per thema. Zo houd je overzicht over de stof en kun je alles in stukjes leren. Onderdelen die je nog niet zo goed beheerst, herhaal je tot je het wel weet. Maak zelf samenvattingen van de stof of gebruik bestaande samenvattingen. Download hier de gratis Lyceo Planner ter ondersteuning.

Tip 2: Maak gebruik van andere bronnen

Natuurlijk kun je proberen je lesboek uit je hoofd te leren. Maar het kan ook anders! Op YouTube staan ontelbare video’s, ook van docenten, waarin de lesstof nog eens op een andere manier wordt uitgelegd. Met ondersteunend beeldmateriaal. En je weet wat ze zeggen: één beeld zegt meer dan duizend woorden. Daarmee willen we niet zeggen dat je je lesboek links kunt laten liggen, combineer gewoon verschillende manieren van uitleg!

Tip 3: Blijf niet in je eentje tobben

Soms kom je er gewoon niet zelf uit. Dat ene vak waar je maar niet doorheen lijkt te komen, die som die je maar niet begrijpt. Probeer dan niet zelf het wiel opnieuw uit te vinden, maar vraag gewoon om hulp. Vraag een leraar om extra uitleg of vraag je ouders of je een examentraining of bijles mag volgen.

Extra steuntje in de rug nodig?

Kan jij nog wel wat extra hulp gebruiken? Kijk dan eens bij onze examentrainingen. In een 2- of 3-daagse training bereiden we eindexamenkandidaten optimaal voor op de school- en eindexamens. We bieden examentrainingen op vmbo-tl-, havo- en vwo-niveau in alle vakken. En met locaties in heel Nederland zijn we bijna altijd bij jou in de buurt!

Bekijk hier alle informatie