Ezelsbruggetje nodig?

Afbeelding voor Ezelsbruggetje nodig?

Maak het jezelf makkelijker, gebruik een ezelsbruggetje!

Iedereen heeft een andere manier van leren en sommige mensen gaat het makkelijker af dan andere. Maar met een goed ezelsbruggetje kan iedereen in principe alles leren. Een ezelsbruggetje is een handigheidje om iets te onthouden. Denk aan ’t kofschip (of ’t fokschaap) als één van de bekendste voorbeelden.
Zelf een ezelsbruggetje verzinnen is leuk, maar dat lukt niet altijd. Daarom hebben we een vernieuwde website gelanceerd waar je handige ezelsbruggetjes voor elk vak kunt vinden. Zo vergeet je moeilijke lesstof nooit meer.

Zo kun je alles onthouden!

Je vindt er honderden bekende en onbekende ezelsbruggetjes. Bijvoorbeeld een zin om de volgorde van de planeten te onthouden of een handigheidje om je te helpen het verschil tussen verzadigde vetten en onverzadigde vetten te herinneren.

Benieuwd? Neem dan een kijkje via onderstaande knop en bekijk ook eens het Lyceo Instagram-kanaal.

Extra steuntje in de rug nodig?

Kan je kind wel wat extra hulp gebruiken bij het plannen en maken van het huiswerk? Wie weet dat huiswerkbegeleiding iets voor hem of haar is! Tijdens huiswerkbegeleiding leren we leerlingen leren, zodat ze uiteindelijk weer zelfstandig verder kunnen.

Meer informatie over huiswerkbegeleiding