Hoe oefen je je talen op vakantie?

Afbeelding voor Hoe oefen je je talen op vakantie?

In de klas op school vind je het waarschijnlijk vreselijk als je in het Frans, Duits of Engels antwoord moet geven op een vraag. Toch is het wel erg handig als je je een beetje kunt redden in een vreemde taal. En wat is nou een betere gelegenheid om te oefenen dan op vakantie? Daar kennen ze je toch niet.

Oefen je talenskills
Bestel bijvoorbeeld eens je eigen eten en drinken in een restaurant, begin een praatje met iemand op de camping of (veilige optie) kijk tv in de taal van het land waar je bent. Je steekt er vast wat van op en je zult zien dat het niet zo eng is als je dacht.

Ook leuk: koop een tijdschrift of een puzzelboekje in de lokale supermarkt en kijk wat je ervan begrijpt. Blijf je in Nederland deze vakantie? Knoop dan eens een gesprekje aan met buitenlandse toeristen, dat vinden ze vast heel leuk!

Deze tips gelden natuurlijk vooral voor de talen die je op school krijgt, maar je kunt het ook eens proberen als je naar bijvoorbeeld Scandinavië of Kroatië gaat. Zie het als een extra uitdaging…

Extra steuntje in de rug nodig?

Kan je kind wel wat extra hulp gebruiken bij het plannen en maken van het huiswerk? Wie weet dat huiswerkbegeleiding iets voor hem of haar is! Tijdens huiswerkbegeleiding leren we leerlingen leren, zodat ze uiteindelijk weer zelfstandig verder kunnen.

Meer informatie over huiswerkbegeleiding