games maken
Direct aanmelden
Direct aanmelden
Maak je eigen game in de zomer!

  • Leer alle geheimen van het programmeren
  • Vier of vijf dagen in de zomervakantie
  • Of vanaf de start van het schooljaar tot de herfstvakantie
  • Boek een CodeLab in Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Den Bosch, Haarlem, Breukelen, Zutphen & Nijmegen
  • Wil jij graag een CodeLab volgen op een andere locatie? Meld je dan aan voor het Online CodeLab !
BOEK NU

Cursus zelf games maken

Kan jij geen genoeg krijgen van jouw favoriete game? En vraag jij je weleens af hoe zo’n game gebouwd wordt? Je leert het tijdens het Lyceo CodeLab. In plaats van dat je in je vrije tijd thuis gaat gamen, leer je tijdens het Lyceo CodeLab hoe je zelf een game kunt bouwen. Hoe gaaf is dat! Heb je nooit eerder geprogrammeerd? Geen probleem, want dat is nu precies wat je bij ons gaat leren. Na afloop van het CodeLab heb jij je eigen game ontwikkeld en kun je deze met trots aan je familie en vrienden laten zien.

In de verschillende hoofdstukken doorloop jij samen met leeftijdgenoten de theorie. Per hoofdstuk zal één van onze enthousiaste begeleiders een korte introductie geven over het onderwerp. Daarnaast wordt ieder hoofdstuk voorzien van een demonstratie, waarbij de begeleider zelf laat zien hoe je bepaalde processen in een stuk code kunt omzetten. Uiteindelijk ga je zelf aan de slag en werk je aan alle ‘skills’ die je nodig gaat hebben voor je eigen game. De verschillende cursussen leren programmeren staan dus helemaal in dienst van jouw ideeën. Dit is de reden waarom het Lyceo CodeLab voor iedereen leuk en uitdagend is.

Vraag een informatiepakket aan

Wanneer?

De CodeLabs worden online en op Lyceo vestigingen door heel Nederland aangeboden in de gehele zomervakantie óf op woensdagmiddag, zaterdag of zondag. De cursus is voor leerlingen tussen de 10 en 18 jaar en wordt gegeven op verschillende niveaus: groep 7/8, vmbo en havo/vwo.

Zomervakantie, ook online!
Wij bieden de gehele zomervakantie een vier- én vijfdaagse en online CodeLabs aan. Bekijk hier alle data.

8 weken vanaf de start van het schooljaar tot de herfstvakantie
Ook bieden wij een 8-weekse CodeLab aan vanaf de start van het schooljaar tot de herfstvakantie op woensdagmiddag, zaterdag of zondag. Bekijk hier alle data.

Indien het, door maatregelen van de overheid, niet mogelijk is om de CodeLabs op onze vestigingen plaats te laten vinden, bieden wij de lessen op dezelfde data en tijden online aan.

Bekijk alle data of meld je aan

Verschillende niveaus Games maken

Het maakt hierbij niet uit in welke klas je zit en welk niveau je doet. Iedereen kan op zijn/haar manier een game afronden en hiermee indruk maken op zijn/haar omgeving.

  • Games maken level 1. Tijdens de CodeLab games maken in processing leer je de basis van programmeren en maak je je eigen game. De cursus wordt aangeboden op vmbo of havo/vwo niveau. Je leert onder andere over variabelen en if-statements, welke verschillende programmeertalen er zijn, tekenen met code, en nog veel meer. Aan het eind van deze training ben je thuis in de Processing-omgeving en maak je als eindopdracht een eigen game! Kan je niet wachten om te starten? Meld je dan snel aan!
  • Games maken level 2. Tijdens de CodeLab games maken in processing level 2 leer je nog betere games te maken. Je kunt in principe pas aan dit level meedoen als je level 1 hebt volbracht. De cursus wordt aangeboden op havo/vwo niveau. Je leert over arrays, loops en if-statements met meerdere voorwaarden. Je gebruikt deze kennis om een side-scrolling game te maken met meerdere vijanden, power-ups en levels! Wil jij jouw programmeer skills verder ontwikkelen? Meld je dan snel aan!
  • Games maken level 1 groep 7/8. Samen met leeftijdgenoten en enthousiaste begeleiders ga jij aan de slag met je eigen game. Je leert de basisvaardigheden van het programmeren waarmee je aan het einde van de cursus je eigen spel kunt maken. Stel je eens voor, jouw klasgenoten, vrienden en familie die jouw spel spelen. Met deze vaardigheden maak je natuurlijk pas echt indruk en leg je tevens de basis voor nog veel meer programmeerwerk! Meld je dus snel aan!

Bekijk alle mogelijkheden

Eigen ontwikkeld lesmateriaal

Je krijgt, in kleine groepen, les van professionele begeleiders die op een leuke en duidelijke manier uitleg geven. Je wordt persoonlijk begeleid en werken met eigen ontwikkeld lesmateriaal. Je hebt alle ruimte om vragen te stellen en leert alle geheimen van het programmeren. Het Lyceo CodeLab wordt gegeven verspreid over heel Nederland. Er is dus altijd een locatie bij jou in de buurt. Iedereen tussen de 10 en 18 jaar kan meedoen! Heb je nooit eerder geprogrammeerd? Geen probleem, want dat is nu precies wat je bij ons gaat leren.

Boek nu

Informatiepakket aanvragen?

Wil je een informatiepakket ontvangen over het Lyceo CodeLab leren programmeren? Vraag deze hieronder aan.

Informatiepakket

Contact

Heb je een vraag over het Lyceo CodeLab? Of wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van het CodeLab Neem dan gerust contact op via organisatie@lyceo.nl. Bellen kan natuurlijk ook op 071 79 000 40.

Cookie instellingen

Voordat je verder gaat vragen wij toestemming voor het plaatsen van cookies.
Meer informatie