CodeLab games maken
Direct aanmelden
Direct aanmelden
Maak je eigen game in de herfstvakantie!

  • Leer alle geheimen van het programmeren
  • Vier of vijf dagen in alle schoolvakanties
  • Het CodeLab wordt aangeboden op verschillende niveaus voor groep 7/8, vmbo en havo/vwo
  • Boek een CodeLab in Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Den Bosch, Haarlem, Dordrecht, Breukelen, Zutphen & Nijmegen
  • Wil jij graag een CodeLab volgen op een andere locatie? Meld je dan aan voor het online CodeLab
BOEK NU

Maak in een paar dagen je eigen game

op een van onze vestigingen of online!

Kan jij geen genoeg krijgen van jouw favoriete game? En vraag jij je weleens af hoe zo’n game gebouwd wordt? Je leert het tijdens het CodeLab games maken. In plaats van dat je in je vrije tijd thuis gaat gamen, leer je tijdens het CodeLab games maken hoe je zelf een game kunt bouwen. Hoe gaaf is dat! Na afloop van het CodeLab heb jij je eigen game ontwikkeld en kun je deze met trots aan je familie en vrienden laten zien.

In de verschillende hoofdstukken doorloop jij samen met leeftijdgenoten de theorie. Per hoofdstuk zal één van onze enthousiaste begeleiders een korte introductie geven over het onderwerp. Daarnaast wordt ieder hoofdstuk voorzien van een demonstratie, waarbij de begeleider zelf laat zien hoe je bepaalde processen in een code kan omzetten. Uiteindelijk ga je zelf aan de slag in Processing en werk je aan alle ‘skills’ die je nodig gaat hebben voor je eigen game. Processing is een programmeertaal die goed geschikt is voor beginnende programmeurs. Het is gebaseerd op Java en bevat daardoor de belangrijkste concepten om je eigen game te maken. De verschillende cursussen leren programmeren staan dus helemaal in dienst van jouw ideeën. Dit is de reden waarom het Lyceo CodeLab voor iedereen leuk en uitdagend is.

Informatiepakket aanvragen?

Wil je een informatiepakket ontvangen over het CodeLab games maken? Vraag deze hieronder aan.

Vraag een informatiepakket aan

Verschillende Codelabs games maken

Het maakt hierbij niet uit in welke klas je zit en welk niveau je doet. Iedereen kan op zijn/haar manier een game afronden en hiermee indruk maken op zijn/haar omgeving.

  • Games maken level 1 groep 7/8. Samen met leeftijdgenoten en enthousiaste begeleiders ga jij aan de slag met je eigen game. Je leert de basisvaardigheden van het programmeren waarmee je aan het einde van de cursus je eigen spel kunt maken. Stel je eens voor, jouw klasgenoten, vrienden en familie die jouw spel spelen. Dan maak je natuurlijk echt indruk!
  • Games maken level 1. Tijdens de CodeLab games maken in processing leer je de basis van programmeren en maak je je eigen game. De cursus wordt aangeboden op vmbo of havo/vwo niveau. Je leert onder andere over variabelen en if-statements, welke verschillende programmeertalen er zijn, tekenen met code, en nog veel meer. Aan het eind van deze training ben je thuis in de Processing-omgeving en maak je als eindopdracht een eigen game!
  • Games maken level 2. Tijdens de CodeLab games maken in processing level 2 leer je nog betere games te maken. Je kunt in principe pas aan dit level meedoen als je level 1 hebt volbracht. De cursus wordt aangeboden op havo/vwo niveau. Je leert over arrays, loops en if-statements met meerdere voorwaarden. Je gebruikt deze kennis om een side-scrolling game te maken met meerdere vijanden, power-ups en levels!

Nieuw vanaf de kerstvakantie:

  • Games maken level 2 groep 7/8 & vmbo én games maken level 3 havo/vwo. Wil jij je game nog verder uitbreiden? En je programmeerskills verder ontwikkelen? Volg dan het CodeLab games maken level 2 of 3.

Bekijk alle mogelijkheden

Waar en wanneer?

Het CodeLab games maken wordt op vestigingen door heel Nederland en online aangeboden in alle schoolvakanties en op woensdagmiddag, zaterdag of zondag.

In alle schoolvakanties
Wij bieden in alle vakanties vier- én vijfdaagse CodeLabs games maken aan. Bekijk hier alle data.

8 weken op woensdag, zaterdag of zondag
Ook bieden wij een 8-weekse CodeLab aan op woensdagmiddag, zaterdag of zondag. Bekijk hier alle data.

Bekijk alle locaties en data

Eigen ontwikkeld lesmateriaal

Je krijgt, in kleine groepen, les van professionele begeleiders die op een leuke en duidelijke manier uitleg geven. Je wordt persoonlijk begeleid en we werken met eigen ontwikkeld lesmateriaal. Je hebt alle ruimte om vragen te stellen en leert alle geheimen van het programmeren. Het Lyceo CodeLab wordt gegeven verspreid over heel Nederland. Er is dus altijd een locatie bij jou in de buurt. Iedereen tussen de 10 en 18 jaar kan meedoen!

Heb je nog nooit eerder geprogrammeerd? Of heb je juist al enige ervaring met programmeren? Geen probleem! Tijdens CodeLab werken we namelijk in kleine groepen, zodat je persoonlijke aandacht krijgt en aan de slag kan op jouw eigen niveau. Zo houden we, ongeacht jouw ervaring, het CodeLab voor iedereen uitdagend.

Boek nu

Contact

Heb je een vraag over het Lyceo CodeLab? Of wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van het CodeLab? Neem dan gerust contact op via info@lyceo.nl. Bellen kan natuurlijk ook op 071 79 000 40.

Cookie instellingen

Voordat je verder gaat vragen wij toestemming voor het plaatsen van cookies.
Meer informatie