games maken
Direct aanmelden
Direct aanmelden

Cusus zelf games maken

Tijdens het Lyceo CodeLab Games Maken zullen begeleiders presentaties geven, ga je zelf aan de slag met oefenopgaven en werk je uiteindelijk aan je eigen game. Na afloop van het CodeLab heb jij je eigen game ontwikkeld en kun je deze met trots aan je familie en vrienden laten zien. Het maakt hierbij niet uit in welke klas je zit en welk niveau je doet. Iedereen kan op zijn/haar manier een game afronden en hiermee indruk maken op zijn/haar omgeving.

In de verschillende hoofdstukken doorloop jij samen met leeftijdgenoten de theorie. Per hoofdstuk zal één van onze enthousiaste begeleiders een korte introductie geven over het onderwerp. Daarnaast wordt ieder hoofdstuk voorzien van een demonstratie, waarbij de begeleider zelf laat zien hoe je bepaalde processen in een stuk code kunt omzetten. Uiteindelijk ga je zelf aan de slag en werk je aan alle ‘skills’ die je nodig gaat hebben voor je eigen game. De verschillende cursussen leren programmeren staan dus helemaal in dienst van jouw ideeën. Dit is de reden waarom het Lyceo CodeLab voor iedereen leuk en uitdagend is. Je leert namelijk programmeren op je eigen niveau.

Verschillende niveaus Games maken

  • Games maken level 1. Tijdens de CodeLab games maken in processing leer je de basis van programmeren en maak je je eigen game. De cursus wordt aangeboden op vmbo of havo/vwo niveau. Je leert onder andere over variabelen en if-statements, welke verschillende programmeertalen er zijn, tekenen met code, en nog veel meer. Aan het eind van deze training ben je thuis in de Processing-omgeving en maak je als eindopdracht een eigen game! Kan je niet wachten om te starten? Meld je dan snel aan!
  • Games maken level 2. Tijdens de CodeLab games maken in processing level 2 leer je nog betere games te maken. Je kunt in principe pas aan dit level meedoen als je level 1 hebt volbracht. De cursus wordt aangeboden op havo/vwo niveau. Je leert over arrays, loops en if-statements met meerdere voorwaarden. Je gebruikt deze kennis om een side-scrolling game te maken met meerdere vijanden, power-ups en levels! Wil jij jouw programmeer skills verder ontwikkelen? Meld je dan snel aan!
  • Games maken level 1 groep 7/8. Samen met leeftijdgenoten en enthousiaste begeleiders ga jij aan de slag met je eigen game. Je leert de basisvaardigheden van het programmeren waarmee je aan het einde van de cursus je eigen spel kunt maken. Stel je eens voor, jouw klasgenoten, vrienden en familie die jouw spel spelen. Met deze vaardigheden maak je natuurlijk pas echt indruk en leg je tevens de basis voor nog veel meer programmeerwerk! Meld je dus snel aan!

Bekijk alle mogelijkheden

Wanneer?

Woensdagmiddag en weekenden

Games maken level 1 groep 7/8
Woensdagmiddag
14.00 – 17.00 uur
6 mei t/m 24 juni (8 weken)
Games maken level 1 vmbo of havo/vwo
Zaterdag of zondag
10.00 – 13.00 uur of 14.00 – 17.00 uur
9/10 mei t/m 4/5 juli (8 weken)
Games maken level 2 havo/vwo
Zaterdag of zondag
10.00 – 13.00 uur of 14.00 – 17.00 uur

9/10 mei t/m 4/5 juli (8 weken)
Kan je een les niet? Geen probleem! In overleg met de begeleider(s) kun je thuis aan de slag met de lesstof.

Drie dagen in de vakantie

We bieden naast onze 8-weekse variant ook een driedaagse CodeLab aan in de vakantie. In drie dagen leer je de basis van het programmeren en maak je je eigen game. Het CodeLab duurt drie dagen van 09.30 – 16.30 uur, op de laatste dag zijn er vanaf 16.30 uur demonstraties voor vrienden en familie en kun je laten zien wat je gemaakt hebt.

Meld je nu aan

Eigen ontwikkeld lesmateriaal

Je krijgt, in kleine groepen, les van professionele begeleiders die op een leuke en duidelijke manier uitleg geven. Je wordt persoonlijk begeleid en werken met eigen ontwikkeld lesmateriaal. Je hebt alle ruimte om vragen te stellen en leert alle geheimen van het programmeren. Het Lyceo CodeLab wordt gegeven verspreid over heel Nederland. Er is dus altijd een locatie bij jou in de buurt. Iedereen tussen de 10 en 18 jaar kan meedoen! Heb je nooit eerder geprogrammeerd? Geen probleem, want dat is nu precies wat je bij ons gaat leren.

Boek nu

Informatiepakket aanvragen?

Wil je een informatiepakket ontvangen over het Lyceo CodeLab leren programmeren? Vraag deze hieronder aan.

Informatiepakket

Contact

Heb je een vraag over het Lyceo CodeLab? Of wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van het CodeLab Neem dan gerust contact op via organisatie@lyceo.nl. Bellen kan natuurlijk ook op 071 79 000 40.

Cookie instellingen

Voordat je verder gaat vragen wij toestemming voor het plaatsen van cookies.
Meer informatie