Waarom het Lyceo Examenjaar?

 • Het hele jaar persoonlijke begeleiding, zo werkt je kind al zijn of haar achterstanden weg
 • Optimale voorbereiding op zowel de SE’s en het CE
 • Een combinatie van huiswerkbegeleiding, bijles, examentraining en coaching
 • Voor vmbo-tl, havo en vwo
 • Op de eigen school of een van onze eigen locaties
 • Het is mogelijk om in termijnen te betalen

Schrijf je kind nu vast in voor volgend schooljaar!

Gratis informatiepakket >

Het Lyceo Examenjaar

Het Lyceo Examenjaar is een combinatie van huiswerkbegeleiding, examentrainingen, bijlessen en coaching in het examenjaar. Van het eerste schoolexamen tot het laatste centraal examen. 

De optimale voorbereiding op je examens

Wil je er zeker van zijn dat jouw zoon of dochter het maximale uit het examenjaar haalt? Dan is Het Lyceo Examenjaar echt iets voor jouw kind! Het doel is om op een fijne manier het examenjaar door te komen. Mét mooi resultaat, zelfvertrouwen en goede cijfers.

Tijdens Het Lyceo Examenjaar helpen we met een combinatie van bijvoorbeeld huiswerkbegeleiding, bijlessen, examentrainingen en coaching. Dit is een op maat gemaakt programma, afgestemd op de behoeften en wensen van jouw kind. Samen met een persoonlijke Lyceo-begeleider wordt gewerkt aan het einddoel: het behalen van het diploma. En het mooie is dat je kind hiervoor niet naar een andere school hoeft maar de begeleiding aansluit bij het programma van zijn of haar eigen school.

Vraag een gratis informatiepakket aan
Aanmelden voor een vrijblijvend adviesgesprek

Hoe werkt Het Lyceo Examenjaar en wat zijn de kosten?

 1. In een persoonlijk gesprek brengen wij de wensen en behoeften in kaart.
 2. Op basis van dit gesprek stelt de vestigingscoördinator een persoonlijk begeleidingsplan op voor de maanden tot aan het eindexamen.
 3. Tot aan het eindexamen houden wij de ouders continu op de hoogte van de voortgang en resultaten.
 4. Wij kijken gericht naar eventuele knelpunten en sturen, indien nodig, het plan van aanpak bij.
 5. Als het eindexamen in zicht is, maken wij samen met de leerling een dagelijkse planning die loopt tot en met de examens.
 6. Ook tijdens de examens kan je kind bij ons terecht.
 7. Aan het eind gaat je kind vol vertrouwen en goed voorbereid zijn of haar examens in. 

Elk kind is anders en daarom gaan wij graag samen in gesprek om een pakket te vormen dat past bij de (leer)behoeften van jouw kind. Omdat voor iedereen een andere aanpak geldt, worden de prijzen per pakket berekend. Betalen in termijnen is mogelijk.

Het programma

Het Lyceo Examenjaar is een op maat gemaakt pakket en is dus voor ieder kind anders. Onderstaand is een indicatie van hoe het programma kan worden vormgegeven. 

Huiswerkbegeleiding
Hulp bij studievaardigheden, bijhouden van de planning, tijd om inhoudelijke vragen te stellen en een plek om geconcentreerd en gestructureerd te studeren. Ook tijdens de schoolvakanties.

+

Examentraining
Onderdeel van dit pakket zijn een of meer Lyceo examentrainingen; de enige bewezen effectieve examentrainingen in Nederland. Ook hiervoor wordt een planning gemaakt. Tijdens deze trainingen word je kind in kleine groepen klaargestoomd voor een bepaald vak. Moet je zoon of dochter onverhoopt een herexamen doen? Dan is de herexamentraining gratis.

+

Bijles
Eén op één begeleiding waarbij het kennisniveau van jouw kind het uitgangspunt is. Er is volop ruimte om inhoudelijke vragen te stellen.

+

Coaching
Tijd voor persoonlijke aandacht met als doel overzicht, rust en structuur te bieden waardoor het zelfvertrouwen wordt vergroot. Ook wordt hier aandacht besteed aan de studievaardigheden.

+

Thuis extra oefenen

Met Lyceo Examen Oefenen krijgt je kind voor alle examenvakken toegang tot onze digitale leeromgeving met uitlegfilmpjes, aanvullende theorie, oefenopgaven en een eindtoets. We geven uitgebreide feedback zodat je kind weet aan welke onderdelen nog wat extra aandacht moet worden besteed. Zo kan hij of zij thuis online verder oefenen. Daarnaast kun je er ook nog voor kiezen om Lyceo Samenvatting aan te schaffen. Hiermee heeft je kind een compleet en compact overzicht van de examenstof per vak.

Faalangstreductietraining en StudieKeuzeAdvies
Het Lyceo Examenjaar programma wordt aangepast op de behoefte van de leerling. We bieden daarom de optie om ook faalangstreductietraining en studiekeuzeadvies op
te nemen in het pakket. Bij StudieKeuzeAdvies gaat je kind in vier sessies aan de slag met een persoonlijke studiekeuzecoach om een studiekeuze te maken die echt bij jouw zoon of dochter past. De faalangstreductietraining is gericht op het vergroten van het zelfvertrouwen en het leren omgaan met faalangst.

Ook ontvangt hij of zij gratis de Keuzegids wo, hbo of mbo. De Keuzegids is de enige echt onafhankelijke consumentengids die de kwaliteit van alle opleidingen in Nederland beoordeelt en vergelijkt.

Waar volg ik het Lyceo Examenjaar?

Het Lyceo Examenjaar kan je kind op zijn of haar eigen school volgen of op één van onze eigen vestigingen door heel Nederland, voor vmbo-tl, havo en vwo. Benieuwd of wij ook bij jou in de buurt zijn? Via onze huiswerkbegeleiding pagina kun je alle locaties bekijken.

Vragen of direct aanmelden?

Voor vragen of om jouw kind direct aan te melden kun je contact opnemen met onze klantenservice via 071 – 79 000 40 of info@lyceo.nl. Het Lyceo Examenjaar is een op maat gemaakt programma, wij stemmen de invulling dus samen met de ouders en kinderen af. Wil je alle informatie zelf nog even doornemen? Vraag dan een informatiepakket aan.

Lyceo Eindexamensprint

Speciaal voor de eindsprint in de laatste maanden richting het eindexamen.

De laatste maanden richting het centraal schriftelijk eindexamen zijn voor veel leerlingen bijzonder spannend. Speciaal voor die leerlingen bieden wij een op maat gemaakt ‘eindexamensprint-pakket’ aan.

Het eindexamensprintpakket lijkt op het Lyceo Examenjaar maar over een kortere periode. Leerlingen krijgen een op maat gemaakt programma, afgestemd op specifieke behoeften en wensen. Samen met een persoonlijke Lyceo-begeleider wordt gewerkt aan het einddoel: het behalen van het diploma. De begeleiding wordt aangeboden als aanvulling op het onderwijs dat op school wordt gegeven.

De Lyceo Eindexamensprint is een aangepaste versie van het Lyceo Examenjaar, afhankelijk van de beschikbare tijd tot het eindexamen. Let op: na 1 maart kan er niet meer gestart worden met de Lyceo Eindexamensprint.