Waarom een Lyceo zomertraining volgen?

 • Een goede voorbereiding op je examenjaar
 • Alle belangrijke lesstof voor het examenjaar wordt behandeld
 • Lyceo is als enige bewezen effectief: scoor gemiddeld 0,9 punt hoger
 • Altijd bij jou in de buurt
 • Mogelijk voor vmbo-tl, havo en vwo in alle vakken
Boek direct

Zomertraining - start je examenjaar goed!

Voor leerlingen die van 5 naar 6 vwo, van 4 naar 5 havo of van 3 naar 4 vmbo-tl gaan, organiseren we in de zomervakantie examentrainingen. Met zo’n zomertraining bereid jij je goed voor op dat ene vak in jouw examenjaar. Met goede cijfers voor je eerste schoolexamens, sta je straks sterker in je schoenen bij het eindexamen. De zomertrainingen vinden plaats in juli en augustus en worden aangeboden voor vmbo-tl, havo en vwo in bijna alle vakken. Klik hier om de beschikbare trainingen te bekijken.

Waarom een zomertraining?

Met een zomertraining bereid jij je zo goed mogelijk voor op het belangrijkste jaar van je middelbare schoolcarrière: je examenjaar. Doordat je alvast een voorproefje krijgt van wat gaat komen, ben je beter voorbereid op de eerste schoolexamens die op de meeste scholen in oktober al plaatsvinden. Wanneer een vak je minder goed ligt of wanneer je in het voorgaande jaar een achterstand hebt opgelopen door bijvoorbeeld ziekte of familieomstandigheden, kun je hier tijdens de zomertraining aan werken. Zo begin je met meer zelfvertrouwen en kennis aan je examenjaar en zul je ook merken dat je nieuwe onderwerpen makkelijker begrijpt. Met een Lyceo zomertraining maak jij een vliegende start in je examenjaar.

Hoe werkt een examentraining?

Tijdens een tweedaagse training behandelen we, in kleine groepjes, de belangrijkste stof van het examenjaar van het door jou gekozen vak. We geven tips en tricks hoe je het beste alle examenstof tot je kunt nemen en je gaat onder persoonlijke begeleiding zelf aan de slag. Na de training mag je de Lyceo examenbundel waarmee je hebt gewerkt, mee naar huis nemen. Je krijgt ook een proefexamen waarmee je kunt oefenen.

Een tweedaagse zomertraining bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Doel en voorkennis
  Welke lesstof gaan we behandelen? En wat weet je al van dit onderwerp? De begeleider activeert de voorkennis van de leerlingen.
 • Theorie
  De begeleider behandelt de theorie van één van de examendomeinen. De stof wordt volledig doorgenomen, inclusief toelichting en voorbeelden.
 • Zelfstandige opdrachten
  Echt aan de slag. De uitleg doen we samen, de opdrachten maakt iedereen individueel. Dit geeft de trainer inzicht: wie heeft waar extra hulp bij nodig? Waar nodig geeft hij of zij individueel extra uitleg.
 • Totaalopdracht
  Tijd om zelfstandig te oefenen met een aantal totaalopdrachten. We bespreken ze klassikaal, in kleine groepen of individueel na. Maar altijd met hetzelfde doel: kan je de lesstof van de dag helemaal overzien en toepassen?

Waar en wanneer?

Data en locaties volgen later

Wie zijn onze begeleiders?

Onze studentbegeleiders zijn vakkundig en zeer bekwaam in de examenstof die jij wilt leren. Al onze examentrainers zijn zorgvuldig geselecteerd en staan qua leeftijd en belevingswereld dicht bij jou. Ze leggen de stof wellicht net iets anders uit dan je gewend bent en kunnen jou goed inspireren en motiveren. Tijdens de examentraining maken we gebruik van ons eigen lesmateriaal, ontwikkeld in samenwerking met hogescholen en universiteiten.

Als enige bewezen effectief

Jaarlijks laten wij de effectiviteit van onze examentrainingen wetenschappelijk toetsen door SEO Economisch Onderzoek, gelieerd aan de Universiteit Amsterdam. Daaruit blijkt dat de Lyceo examentrainingen in 2019 zorgden voor een gemiddelde verbetering van 0,9 punt op het centraal examencijfer voor vmbo-tl, havo, én vwo leerlingen. Daarbij worden de houding en kennis van onze begeleiders beoordeeld met gemiddeld een 8,3!

Zomertraining volgen?

Resultaten laten zien dat leerlingen die in de zomer een examentraining volgen:

 • Meer zelfvertrouwen hebben
 • Minder snel een achterstand oplopen
 • Een grotere kans van slagen hebben

Via onderstaande knop kun je direct een examentraining in de zomervakantie boeken. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice via 071-7900040.

Boek een zomertraining