Huiswerkbegeleiding Maastricht

Zoek jij huiswerkbegeleiding in Maastricht?

Heb je hulp nodig met het plannen van je huiswerk of het leren voor je toetsen? Of ben je op zoek naar een rustige plek in Maastricht of omgeving om geconcentreerd te kunnen werken? Huiswerkbegeleiding is dan de ideale ondersteuning. De begeleiding zorgt ervoor dat je meer zelfvertrouwen krijgt en met meer structuur aan de slag gaat.

Op welke locaties kan ik in Maastricht en omgeving terecht?

Kom jij uit de omgeving binnenstad, Jekerkwartier, Kommelkwartier, Villpark, Belfort, Pottenberg, Beatrixhaven, Vroendaal, Limmel, Heugem of Bieslanden ben je op zoek naar extra ondersteuning met je maak- of leerwerk? Lyceo biedt huiswerkbegeleiding op verschillende scholen in Maastricht en omgeving. Je vindt onze schoollocatie op het Bonnefanten College. Woon jij buiten Maastricht zoals in Meerssen, Bunde, Valkenburg, Margraten, Gulpen of Vaals? Wij zijn goed te bereiken met het openbaar vervoer. Wij werken ook samen met scholen in Meerssen, Hoensbroek en Heerlen.

Daarnaast hebben we zelfstandige Check5 locaties. Deze locaties zijn gevestigd op de Scharnerweg en Wilhelminastraat. Op onze zelfstandige vestigingen zijn leerlingen van alle scholen welkom. We hebben leerlingen van de scholen Porta Mosana, Sint-Maartenscollege, VMBO Maastricht en Terra Nigra Praktijkonderwijs.

Voor wie is huiswerkbegeleiding?

Onze huiswerkbegeleiding is geschikt voor iedere leerling. Na de les kom je bij ons om aan je schoolwerk te werken. We begeleiden leerlingen die:

  • Moeite hebben met leren,
  • Moeite hebben om ‘s middags thuis weer aan de slag te gaan,
  • Te weinig discipline hebben of niet gemotiveerd zijn,
  • De lesstof niet (goed) begrijpen,
  • Hogere cijfers willen halen,
  • Zelfverzekerder willen worden of
  • In hun vrije tijd echt vrij willen zijn.

Waarom bij Lyceo?

Leerlingen werken tijdens onze begeleiding met oefen- en voorbeeldmateriaal van onze eigen Lyceo Leren Leren-methode, die we hebben ontwikkeld met Tilburg University. Ze krijgen ook een overzichtelijk planboek, waarin ze hun persoonlijke doelen, weekplanning, studievoortgang en reflectie bijhouden. Ook helpen we hen met leermethodes zoals samenvatten, mindmapping en het creëren van tijdlijnen.

Ervaringen van leerlingen of ouders

“Ik heb altijd al moeite gehad met plannen. Maar sinds een tijdje volg ik huiswerkbegeleiding op de locatie Scharnerweg. Het fijne aan de huiswerkbegeleiding vind ik dat ik me er goed kan concentreren. Ik kan hier vragen stellen en krijg meer gedaan dan thuis. De begeleiders op de huiswerkbegeleiding helpen me goed bij mijn vragen en leren me beter plannen. Hierdoor heb ik ook minder stress met het maken van mijn huiswerk.”

Leerling met huiswerkbegeleiding

“Ik volg sinds een tijdje huiswerkbegeleiding op het Bonnefanten College. Bij de huiswerkbegeleiding kan ik mijn huiswerk veel beter maken dan thuis. Ik vind het fijn dat ik mijn vragen kan stellen en dat de begeleiders mij helpen met het plannen van mijn huiswerk. Door de huiswerkbegeleiding heb ik geleerd om mijn huiswerk en leerwerk beter te plannen. Ik kom nu minder in de knoei om én al mijn huiswerk af te krijgen én goed te leren voor een toets. Daarnaast vind ik het fijn dat ik overhoord kan worden over de stof die ik leer.”

Leerling met huiswerkbegeleiding