Lyceo Alphen aan den Rijn – President Kennedylaan

Lyceo Alphen aan den Rijn – President Kennedylaan

Huiswerkbegeleiding in Alphen aan den Rijn volgt je kind bij Lyceo aan de President Kennedylaan 20. Met ’t Groene Hart, Het Scala College en het Ashram College om de hoek, is onze vestiging voor de meeste leerlingen heel dichtbij. Lekker makkelijk dus op de route van school naar huis. Hier staat onze Vestigingsmanager met het team aan ervaren begeleiders voor jouw kind klaar om he of haar te helpen met inhoudelijke vragen of met het maken van een goede planning. 

We zijn op werkdagen en in het weekend de hele dag telefonisch bereikbaar.

Pieter Verleng

Vestigingsmanager

Mijn naam is Pieter en ik sta klaar om uw kind te helpen. Vanuit mijn ervaring met het begeleiden van leerlingen weet ik dat een positieve benadering en persoonlijke aandacht onmisbaar zijn. Daarbij leert mijn ervaring met het begeleiden van kinderen dat iedere leerling uniek is. Ik maak leerlingen bewust van vier bewezen effectieve studievaardigheden: plannen, structureren, herhalen en reflecteren. Met die basis ga ik aan de slag. Het doel is om ervoor te zorgen dat jij de studievaardigheden ontwikkelt om het in de toekomst zonder onze hulp te kunnen.

 • Lyceo Alphen aan den Rijn – President Kennedylaan
 • President Kennedylaan 20
 • 2403DP Alphen aan den Rijn
 • Pieter Verleng
 • Vestigingsmanager

Over deze locatie

Huiswerkbegeleiding in Alphen aan den Rijn

Lyceo Alphen aan den Rijn is een ruime vestiging met veel licht. Met 2 aparte ruimtes voor huiswerkbegeleiding én 3 bijleslokalen kan elke leerling rustig huiswerk maken. Samen stellen we realistische doelen en bieden we handvatten waarmee jij direct zelf aan de slag kan gaan. Ook hebben we regelmatig momenten waarop we evalueren hoe het gaat. Zo sta je nooit stil.

Wil je meer weten? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur een mailtje voor meer informatie. We kunnen een vrijblijvend kennismakingsgesprek inplannen om de mogelijkheden te bespreken.

Openingstijden

 • -
 • -
 • -
 • -
 • -
 • Gesloten
 • Gesloten
 • Op deze vestiging in Alphen aan den Rijn kun je terecht voor:

  Huiswerkbegeleiding

  Plannen, samenvatten, lezen, opdrachten maken, presentaties voorbereiden, woordjes leren, grammatica oefenen... Er komt een hoop kijken bij al dat huiswerk en wij bieden de uitkomst! Een groep vaste begeleiders gaat samen met jouw kind aan de slag met de dag- of weekplanner. Er wordt aandacht besteed aan belangrijke studievaardigheden zoals plannen, samenvatten en het ‘echt’ leren van een tekst. Iedere leerling is anders, daarom vinden wij samen met jouw kind een passende aanpak en leerstrategie om samen te ontdekken wat het beste werkt. In de huiswerkbegeleiding leert je kind om zelfstandig zijn of haar werk aan te pakken, zodat hij of zij het uiteindelijk zelf kan.

  Bijles

  Heeft je kind hulp nodig bij één bepaald vak omdat hij of zij achterloopt of heeft je kind nog even een extra duwtje in de rug nodig voor een proefwerk? Dan is bijles de uitkomst! Tijdens een bijles krijgt je zoon of dochter één-op-één uitleg van een begeleider die aan strenge criteria is onderworpen en ruime kennis heeft van één of meerdere vakken. Een begeleider zal samen met jouw kind een uur aan de slag gaan om over een lastig vak meer uitleg te geven. Het fijne hieraan is, dat de begeleider de volle aandacht voor jouw kind heeft! Zo worden de moeilijke vakken weer beter te doen.

  Basisschoolbegeleiding

  Tijdens de basisschoolbegeleiding werken we samen met uw kind aan de vakken waar hij of zij moeite mee heeft. Niet ieder kind is hetzelfde en sommige kinderen kunnen met bepaalde vakken een steuntje in de rug gebruiken. Daar zijn wij voor. Bij Lyceo leren wij uw kind geen trucjes aan om zo hoog mogelijk te scoren bij de eindtoetsen, maar leggen we de focus op het verbeteren van de kennis en vaardigheden zodat uw kind er zo lang mogelijk profijt van heeft.

  StudieKeuzeAdvies

  Is jouw kind van plan om volgend schooljaar te starten met een opleiding aan een hogeschool of universiteit in Nederland? Wanneer je kind nog niet weet wat hij of zij wil gaan studeren, is het mogelijk om professionele hulp in te schakelen. Bij StudieKeuzeAdvies wordt je kind in vier bijeenkomsten begeleid bij het maken van een passende studiekeuze. Samen met een deskundige studiekeuzecoach gaat je kind aan de slag om te ontdekken wie hij of zij is en welke studiemogelijkheden er zijn. Aan het einde van het traject heeft hij of zij een weloverwogen studiekeuze gemaakt voor een opleiding die écht bij je zoon of dochter past.