Lyceo Alphen aan den Rijn – President Kennedylaan

De beste begeleiding gewoon bij jou om de hoek!

Onze begeleiding in Alphen aan den Rijn volgt je kind bij Lyceo aan de President Kennedylaan 20. Je kind kan hier in een fijne en rustige sfeer werken. Met ’t Groene Hart, Het Scala College en het Ashram College om de hoek, is onze vestiging voor de meeste leerlingen heel dichtbij. Deze vestiging in Alphen aan den Rijn is gelegen op 1 minuut loopafstand van winkelcentrum Ridderhof. Lekker makkelijk dus op de route van school naar huis. Hier staat onze vestigingsmanager met het team aan ervaren begeleiders voor jouw kind klaar om hem of haar te helpen met inhoudelijke vragen of met het maken van een goede planning. Deze vestiging in Alphen aan den Rijn biedt huiswerkbegeleiding, bijles, basisschool bijles, faalangsttraining en Het Lyceo Examenjaar.

Op veel locaties in het land organiseren wij examentrainingen. Benieuwd naar locaties bij jou in de buurt? Klik dan hier.

We zijn op werkdagen en in het weekend de hele dag telefonisch bereikbaar.

Vetiging afbeelding
 • Lyceo Alphen aan den Rijn – President Kennedylaan
 • President Kennedylaan 20
 • 2403DP Alphen aan den Rijn
 • Pieter Verleng
 • Vestigingsmanager

Openingstijden

 • -
 • -
 • -
 • -
 • -
 • Gesloten
 • Gesloten
 • Over deze locatie

  Huiswerkbegeleiding in Alphen aan den Rijn

  Lyceo Alphen aan den Rijn is een ruime vestiging met veel licht. Met 2 aparte ruimtes voor huiswerkbegeleiding én 3 bijleslokalen kan elke leerling rustig huiswerk maken. Samen stellen we realistische doelen en bieden we handvatten waarmee jouw kind direct zelf aan de slag kan gaan. Ook hebben we regelmatig momenten waarop we evalueren hoe het gaat. We staan nooit stil.

  Wil je meer weten? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur een mailtje voor meer informatie. We kunnen een vrijblijvend kennismakingsgesprek inplannen om de mogelijkheden te bespreken.

  Pieter Verleng

  Vestigingsmanager

  Mijn naam is Pieter en ik sta klaar om jouw kind te helpen. Vanuit mijn ervaring met het begeleiden van leerlingen weet ik dat een positieve benadering en persoonlijke aandacht onmisbaar zijn. Daarbij leert mijn ervaring met het begeleiden van kinderen dat iedere leerling uniek is. Ik maak leerlingen bewust van vier bewezen effectieve studievaardigheden: plannen, structureren, herhalen en reflecteren. Met die basis ga ik aan de slag. Het doel is om ervoor te zorgen dat jouw kind de studievaardigheden ontwikkelt om het in de toekomst zonder onze hulp te kunnen.

  Huiswerkbegeleiding

  huiswerkbegeleiding

  Heeft jouw kind moeite met het plannen en maken van huiswerk? Krijgt je kind het vaak niet op tijd af en is hij of zij het overzicht kwijt? Goed je huiswerk maken is niet voor iedereen makkelijk. Gelukkig kunnen wij jouw kind helpen. Met huiswerkbegeleiding bij Lyceo krijgt jouw kind de controle terug.

  Bijles

  Bijles

  Heeft jouw kind moeite met een bepaald vak en wil hij of zij daar graag beter in worden? Dat kan met bijles! Samen met een begeleider gaat jouw kind één tot twee uurtjes geconcentreerd aan de slag, zodat hij of zij het vak snel onder de knie heeft. Zo wordt dat lastige vak een stuk leuker!

  Basisschool bijles

  Basisschoolbegeleiding

  Niet ieder kind is hetzelfde, de een blinkt uit in rekenen en de ander is goed in begrijpend lezen. Soms kan een leerling wel een steuntje in de rug gebruiken bij een bepaald vak. Daarom is er basisschool bijles. Hier werken we samen aan de vakken die jouw kind lastig vindt, zodat jouw zoon of dochter meer zelfvertrouwen krijgt.

  Faalangsttraining

  Vindt jouw kind het eng om te presenteren? Is jouw kind altijd erg zenuwachtig voor een aankomende toets? Of blijft jouw zoon of dochter, ondanks uitgebreide voorbereidingen, niet goed presteren? Dan kan je kind bij ons terecht voor faalangsttraining. In zes bijeenkomsten van drie kwartier zorgen we ervoor dat hij of zij grip op zijn of haar faalangst krijgt. Leerlingen leren wat faalangst is, hoe het werkt en hoe ze ermee om moeten gaan, waarbij we werken aan een helder doel: vol zelfvertrouwen aan een toets, presentatie of opdracht beginnen. Meer weten over deze training? Dan kun je contact opnemen met onze vestigingsmanager.

  Het Lyceo Examenjaar

  Met zelfvertrouwen, goede resultaten en de juiste studievaardigheden het examenjaar doorkomen? Geef jouw kind een steuntje in de rug met Het Lyceo Examenjaar. Samen met een persoonlijke Lyceo-begeleider stellen we een op maat gemaakt programma op, afgestemd op de behoeften en wensen van jouw kind. Heb je interesse? Neem dan gerust contact op met de vestigingsmanager.

  Vestiging op kaart