Huiswerkbegeleiding Alphen aan den Rijn

Zoek jij huiswerkbegeleiding in Alphen aan den Rijn?

  • Kan jij een extra steuntje in de rug gebruiken?
  • Heb jij behoefte aan meer structuur bij het maken van je huiswerk?
  • Of ben je op zoek naar een rustige plek in de omgeving van Alphen aan den Rijn om na je laatste les aan de slag te gaan?

Dan is huiswerkbegeleiding van Lyceo de ideale oplossing! Het doel van huiswerkbegeleiding bij Lyceo is om scholieren te helpen hun academische prestaties te verbeteren en hen de vaardigheden en het zelfvertrouwen te geven die ze nodig hebben om succesvol te zijn op school. Op onze vestigingen staan enthousiaste, ervaren begeleiders klaar om alle leerlingen te ondersteunen. 

Waar vind je huiswerkbegeleiding in Alphen aan den Rijn?

Kom jij uit de omgeving Alphen aan den Rijn Oudshoorn, Ridderveld, Zegersloot, Lage Zijde, Steekterpolder, Kerk en Zanen, Rietveld, Aarlanderveen of Zwammerdam en ben je op zoek naar extra ondersteuning met je maak- of leerwerk? Lyceo biedt huiswerkbegeleiding op verschillende scholen in Alphen aan den Rijn en omgeving. Je vindt onze schoollocatie op het Ashram College.

Daarnaast hebben we een zelfstandige vestiging in Alphen aan den Rijn, deze locatie is gevestigd op de President Kennedylaan. Op onze zelfstandige vestigingen zijn leerlingen van alle scholen welkom. We hebben leerlingen van de scholen Groene Hart Praktijkschool/Leerpark/Topmavo/Lyceum, Scala college en Yuverta.

Wat is huiswerkbegeleiding?

Huiswerkbegeleiding is er voor leerlingen uit alle leerjaren en van alle niveaus. Je bent in de middag na school aanwezig om je huiswerk te maken. Je wordt begeleid met je planning, je leert “leren” en je leert structuur aan te brengen. Ook is er ruimte om je te overhoren voor toetsen en proefwerken. We streven ernaar om tijdens de begeleiding al het huiswerk af te ronden. Dan houd je thuis tijd over voor andere, leuke dingen.

Waarom bij Lyceo?

Leerlingen werken tijdens onze begeleiding met oefen- en voorbeeldmateriaal van onze eigen Lyceo Leren Leren-methode, die we hebben ontwikkeld met Tilburg University. Ze krijgen ook een overzichtelijk planboek, waarin ze hun persoonlijke doelen, weekplanning, studievoortgang en reflectie bijhouden. Ook helpen we hen met leermethodes zoals samenvatten, mindmapping en het creëren van tijdlijnen.

Ervaringen van ouders

“Een onvoldoende resultaat in cijfers om over te gaan naar 3 havo was voor ons de aanleiding om de huiswerkbegeleiding bij Lyceo op te starten.

Als er aanleiding was om contact met ons te hebben, bijvoorbeeld als onze zoon niet al zijn boeken ter voorbereiding bij zich had, waren de lijnen altijd kort en duidelijk; een telefoontje en we waren op de hoogte.

Niet alleen is Quint overgegaan naar 3 havo, hij heeft belangrijke ondersteuning gekregen in het ontwikkelen van vaardigheden als plannen, prioriteiten stellen, hoofd- en bijzaken van elkaar scheiden en variatie in leerstrategieën.

Zijn zelfstandigheid versterkt zijn zelfvertrouwen en andersom.

De inzet van Lyceo heeft meer structuur, rust en ontspanning voor Quint en onszelf gecreëerd .”

Rob van de Wiel en Danielle van Basten