Vestiging afbeelding
 • Lyceo Gouda Bloemendaal
 • Vuurdoornlaan 2
 • 2803BB Gouda

Openingstijden

 • -
 • -
 • -
 • -
 • -
 • Gesloten
 • Gesloten
 • Lyceo Gouda Bloemendaal

  Sterre de Ruiter

  Vestigingsmanager

  Mijn naam is Sterre de Ruiter en ik ben de vestigingsmanager van de locatie Bloemendaal. Op deze locatie staat het in het teken van uw zoon en/of dochter en een fijne werksfeer. Samen met een enthousiast en ervaren team van begeleiders kijken we naar wat uw kind nodig heeft en hem daarbij ondersteunen. Voorafgaand zullen we een persoonlijk gesprek voeren, zodat we de hulpvraag kunnen vaststellen en uw kind zo goed mogelijk kunnen begeleiden. Naast het begeleiden van uw kind is er ook altijd ruimte voor een praatje, gezelligheid en humor! Heeft u vragen of wilt u de locatie even bekijken? Aarzel dan niet om mij te bellen, appen of een mailtje te sturen!

  Over deze locatie

  Ons team staat voor je klaar
  Wij helpen graag leerlingen die hulp nodig hebben met het maken van hun huiswerk. Onze Vestigingsmanager en begeleiders staan vijf dagen per week voor je klaar om je te helpen. Wij zijn met de telefoon te bereiken via het nummer 0182 57 08 87.

  Centrale locatie
  Lyceo Gouda Bloemendaal ligt boven de dierenwinkel, dichtbij de COOP, op fietsafstand van het Driestar College, het Wellant College, GSG Leo Vroman en De Goudse Waarden. Hierdoor zijn wij goed bereikbaar voor veel leerlingen uit Gouda en omgeving.

  Het intakegesprek
  Voordat je begint met huiswerkbegeleiding, kom je samen met je ouder(s) op intakegesprek. Zo weet je wat Lyceo precies inhoudt en kan de Vestigingsmanager je advies geven over de begeleiding die goed bij je past.

  Onze diensten

  • Huiswerkbegeleiding >
  • Bijles >
  • Basisschool bijles >
  • Het Lyceo Examenjaar >
  • StudieKeuzeAdvies >
  • Studiecoaching >
  • Brugklastraining >

  Huiswerkbegeleiding

  Minimaal 3 middagen per week werkt je kind aan het plannen en maken van huiswerk. We maken een persoonlijk ontwikkelingsplan, dat specifiek wordt samengesteld voor de doelstellingen en wensen van jouw zoon of dochter. Hij of zij maakt hiervoor de Studievaardigeden- en Motivatietest. Onze begeleiders focussen op het aanleren van studievaardigheden: plannen, structureren, herhalen en reflecteren. We helpen bij het voorbereiden en overhoren van toetsen en we leren je kind zelfstandig en gestructureerd te werken. Het streven is om tijdens de huiswerkbegeleiding het maak- en leerwerk volledig af te ronden. Dat geeft rust thuis.

  Bijles

  Wil jouw kind meer zekerheid over bepaalde vakken? Loopt hij of zij achter met de lesstof? Heeft jouw kind behoefte aan individuele begeleiding? Dan is bijles bij Lyceo een goed idee! Bij onze zorgvuldig geselecteerde begeleiders kan jouw kind met al zijn of haar vragen terecht. De bijlessen worden gegeven in een aparte ruimte, zonder afleiding, en in een ontspannen sfeer. Wij bieden de persoonlijke ondersteuning die jouw kind nodig heeft.

  Basisschool bijles

  Soms heeft een kind op de basisschool extra hulp nodig met taal of rekenen, maar daar is in de klas niet altijd genoeg tijd en ruimte voor. Met persoonlijke en positieve aandacht helpen wij leerlingen van groep 3 tot en met 8 met hun schoolwerk.

  Het Lyceo Examenjaar

  Een compleet en persoonlijk ondersteuningspakket voor examenkandidaten tijdens het laatste schooljaar, waarmee jij en je kind volledig worden ontzorgd. Dat is het Lyceo Examenjaar. We begeleiden je kind op de eigen school of op een van onze vestigingen met een combinatie van huiswerkbegeleiding, bijles, examentraining en coaching. Daarnaast krijgt je kind een Lyceo Samenvatting en toegang tot ons digitale leerplatform Lyceo Examen Oefenen. Dit kan desgewenst worden aangevuld met StudieKeuzeAdvies en examenvreesreductietraining. Je kind krijgt kosteloos de Keuzegids voor wo, hbo of mbo én krijgt toegang tot onze digitale leeromgeving, vol extra oefenmateriaal voor alle examenvakken. Samen met een persoonlijke begeleider werken we aan het einddoel: het diploma behalen! Heb je interesse? Neem dan gerust contact op met de vestigingsmanager.

  StudieKeuzeAdvies

  Is jouw kind van plan om volgend schooljaar te starten met een opleiding in Nederland? Wanneer je kind nog niet weet wat hij of zij wil gaan studeren, is het mogelijk om professionele hulp in te schakelen. Bij StudieKeuzeAdvies wordt je kind in vier bijeenkomsten begeleid bij het maken van een passende studiekeuze. Dit begint bij een vrijblijvend intakegesprek waarna besloten kan worden om het traject te starten. Samen met een deskundige studiekeuzecoach gaat je kind aan de slag om te ontdekken wie hij of zij is en welke studiemogelijkheden er zijn door middel van een persoonlijkheidstest en een studieinteresssetest. Aan het einde van het traject is er een weloverwogen studiekeuze gemaakt voor een opleiding die écht bij je kind past. Heb je interesse? Neem dan gerust contact op met de vestigingsmanager of plan het intakegesprek via onderstaande knop!

  Studiecoaching

  Efficiënt huiswerk maken en toetsen voorbereiden zijn voor sommige leerlingen grote uitdagingen. Waar begin je? Hoe behoud je structuur? En hoe zorg je ervoor dat je je huiswerk op tijd afrondt én de stof onder de knie hebt? Daar willen wij jouw zoon of dochter graag bij helpen! Je kind gaat gedurende 10 weken, 1 uur per week aan de slag met een studiecoach om effectieve studievaardigheden te ontwikkelen. De zelfstandigheid, het zelfinzicht en het zelfvertrouwen groeien hierdoor. Meer weten? Neem dan contact op met onze vestigingsmanager.

  Brugklastraining

  De overgang van basisschool naar brugklas is een grote stap die veel leerlingen spannend vinden. Deze training is speciaal voor brugklassers die extra goed voorbereid willen zijn op deze nieuwe periode. Je oefent veel met studievaardigheden en je krijgt handige tips, zodat jij een goede start maakt op je nieuwe school! Interesse? Voor meer informatie kan je contact opnemen met onze vestigingsmanager.

  Vestiging op kaart