Lyceo Alphen aan de Rijn – Ashram College

Lyceo Alphen aan den Rijn – De beste begeleiding gewoon bij jou om de hoek

Op het Ashram College in Alphen aan den Rijn verzorgt Lyceo de huiswerkbegeleiding en bijles. Heb jij moeite met het maken van een planning, heb je vragen over de lesstof of zoek je een plekje om geconcentreerd te werken? Dan is onze begeleiding wel iets voor jou. Je komt na schooltijd naar huiswerkbegeleiding en als je naar huis gaat, is het schoolwerk ook echt af en is er tijd voor ontspanning. 

Onze openingstijden vindt u in het blok rechts. Telefonisch is de Vestigingsmanager op werkdagen de hele dag bereikbaar.

Steven Boonk

Vestigingsmanager

Ik ben David Dutrieux en ik coördineer met veel plezier de bijlessen en huiswerkbegeleiding op het Ashram College in Alphen aan den Rijn. Vanuit mijn studie communicatie en mijn ervaring met het begeleiden van leerlingen weet ik dat een positieve benadering en persoonlijke aandacht onmisbaar zijn. Iedere leerling vraagt om een andere aanpak en ik speel daar met mijn team graag op in. Het doel is om ervoor te zorgen dat jij de studievaardigheden ontwikkelt om het in de toekomst zonder onze hulp te kunnen.

 • Lyceo Alphen aan de Rijn – Ashram College
 • Marsdiep 289
 • 2401XH Alphen aan den Rijn
 • Steven Boonk
 • Vestigingsmanager
+31630707835

Over deze locatie

Huiswerkbegeleiding in Alphen aan den Rijn

Wij zijn dagelijks aanwezig op het Ashram College en hebben korte lijnen met je mentoren, coördinatoren en docenten. Daardoor kunnen wij de begeleiding nog beter afstemmen op je behoeften. Tijdens de informatie- en tafeltjesavonden van school zijn wij ook altijd aanwezig en beschikbaar voor een tussentijds gesprek. Maar ook buiten deze momenten hebben wij regelmatig contact met je ouders: persoonlijk, telefonisch of per e-mail.

Ons doel is onszelf misbaar te maken. We werken naar zelfstandigheid toe en reiken je hulpmiddelen aan, zoals het maken van planningen en het uitproberen van studievaardigheden. Naast de huiswerkbegeleiding bieden wij ook bijles en coaching.

Denk je dat wij jou kunnen helpen? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur een mailtje voor meer informatie. We kunnen een vrijblijvend kennismakingsgesprek inplannen om de mogelijkheden te bespreken.

Openingstijden

 • 14:00 - 18:00
 • 14:00 - 18:00
 • 14:00 - 18:00
 • 14:00 - 18:00
 • 14:00 - 18:00
 • Gesloten
 • Gesloten
 • Huiswerkbegeleiding

  We zorgen voor een dagelijkse structuur en voor een rustige leeromgeving. Wij werken met een vast team van begeleiders, zodat jullie elkaar snel kunnen leren kennen. Wij werken met een persoonlijke aanpak: geen leerling is hetzelfde en ieder heeft een andere benadering nodig. Wij willen graag een vertrouwde plek zijn voor jou. In de pauzes is er even tijd voor limonade en een koekje, maar zeker ook voor een informeel praatje of een spelletje aan de tafelvoetbaltafel.
  De begeleiders overhoren je leerwerk, controleren je maakwerk en kunnen je ook uitleg geven als je een vakinhoudelijke vraag hebt. Daarnaast leren we je plannen en leren, zodat je makkelijker en beter je toetsen kan voorbereiden. Je ouders kunnen je ontwikkelingen volgen in ons leerlingvolgsysteem, we hebben ook regelmatig contact over je voortgang.

  Bijles

  Werk je heel hard, maar blijf je steken bij één bepaald vak? Heb je meer oefening nodig? Kom je er met je ouders niet uit? Dan kunnen bijlessen je helpen! Tijdens de bijles (van een uur) krijg je 1-op-1 begeleiding voor een vak waar je moeite mee hebt. Je krijgt extra uitleg en oefent met het toepassen van de stof. Dit kan net het duwtje in de rug geven en meer zekerheid en zelfvertrouwen tot gevolg hebben. De bijlessen kunnen wekelijks plaatsvinden, of gepland worden vlak voor een toets. Ze zijn te koop in de vorm van een strippenkaart van 5 of 10 lessen.

  Basisschoolbegeleiding

  Tijdens de basisschoolbegeleiding werken we samen met uw kind aan de vakken waar hij of zij moeite mee heeft. Niet ieder kind is hetzelfde en sommige kinderen kunnen met bepaalde vakken een steuntje in de rug gebruiken. Daar zijn wij voor. Bij Lyceo leren wij uw kind geen trucjes aan om zo hoog mogelijk te scoren bij de eindtoetsen, maar leggen we de focus op het verbeteren van de kennis en vaardigheden zodat uw kind er zo lang mogelijk profijt van heeft.