Lyceo Alphen aan de Rijn – Ashram College

Lyceo Alphen aan den Rijn – De beste begeleiding gewoon bij jou om de hoek

Op het Ashram College in Alphen aan den Rijn verzorgt Lyceo de huiswerkbegeleiding en bijles. Heeft jouw kind moeite met het maken van een planning, heeft hij of zij vragen over de lesstof of zoekt hij of zij een plekje om geconcentreerd te werken? Dan is onze begeleiding wel iets voor jouw zoon of dochter. Je kind komt na schooltijd naar huiswerkbegeleiding en als hij of zij naar huis gaat, is het schoolwerk ook echt af en is er tijd voor ontspanning. 

We zijn op werkdagen en in het weekend de hele dag telefonisch bereikbaar.

David Dutrieux

Vestigingsmanager

Ik ben David Dutrieux en ik ben vestigingscoördinator op het Ashram College. Samen met een team van gedreven begeleiders creëer ik een sfeer waarin iedere leerling optimaal kan presteren. Met mijn team van begeleiders zorg ik ervoor dat de leerlingen effectieve studievaardigheden aanleren en hierdoor vooruit gaan. Op de korte termijn streven we naar een verbetering in cijfers, maar het einddoel is een hoge mate van zelfstandigheid en bewustzijn bereiken waar de leerling een leven lang profijt van heeft. Wil je meer weten? Dan kan je altijd contact opnemen.

 • Lyceo Alphen aan de Rijn – Ashram College
 • Marsdiep 289
 • 2401XH Alphen aan den Rijn
 • David Dutrieux
 • Vestigingsmanager

Over deze locatie

Huiswerkbegeleiding in Alphen aan den Rijn

Wij zijn dagelijks aanwezig op het Ashram College en hebben korte lijnen met de mentoren, coördinatoren en docenten van je kind. Daardoor kunnen wij de begeleiding nog beter afstemmen op de behoeften van jouw zoon of dochter. Tijdens de informatie- en tafeltjesavonden van school zijn wij ook altijd aanwezig en beschikbaar voor een tussentijds gesprek. Maar ook buiten deze momenten hebben wij regelmatig contact met jullie als ouders: persoonlijk, telefonisch of per e-mail.

Ons doel is onszelf misbaar te maken. We werken naar zelfstandigheid toe en reiken je kind hulpmiddelen aan, zoals het maken van planningen en het uitproberen van studievaardigheden. Naast de huiswerkbegeleiding bieden wij ook bijles en coaching.

Denk je dat wij jouw kind kunnen helpen? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur een mailtje voor meer informatie. We kunnen een vrijblijvend kennismakingsgesprek inplannen om de mogelijkheden te bespreken.

Openingstijden

 • -
 • -
 • -
 • -
 • -
 • Gesloten
 • Gesloten
 • Huiswerkbegeleiding

  We zorgen voor een dagelijkse structuur en voor een rustige leeromgeving. Wij werken met een vast team van begeleiders, zodat jouw kind en begeleider elkaar snel kunnen leren kennen. Wij werken met een persoonlijke aanpak: geen leerling is hetzelfde en ieder heeft een andere benadering nodig. Wij willen graag een vertrouwde plek zijn voor jouw kind. In de pauzes is er even tijd voor limonade en een koekje, maar zeker ook voor een informeel praatje of een spelletje aan de tafelvoetbaltafel.
  De begeleiders overhoren het leerwerk, controleren het maakwerk en kunnen je kind ook uitleg geven als hij of zij een vakinhoudelijke vraag hebt. Daarnaast leren we je kind plannen en leren, zodat hij of zij makkelijker en beter je toetsen kan voorbereiden. Ouders kunnen de ontwikkelingen volgen in ons leerlingvolgsysteem, we hebben ook regelmatig contact over de voortgang.

  Bijles

  Werkt je kind heel hard, maar blijft hij of zij steken bij één bepaald vak? Heeft je kind meer oefening nodig? Komt jouw kind er met jullie als ouders ook niet uit? Dan kunnen bijlessen hem of haar helpen! Tijdens de bijles (van een uur) krijgt je kind 1-op-1 begeleiding voor een vak waar hij of zij moeite mee heeft. Je zoon of dochter krijgt extra uitleg en oefent met het toepassen van de stof. Dit kan net het duwtje in de rug geven en meer zekerheid en zelfvertrouwen tot gevolg hebben. De bijlessen kunnen wekelijks plaatsvinden, of gepland worden vlak voor een toets.

  Basisschoolbegeleiding

  Tijdens de basisschoolbegeleiding werken we samen met uw kind aan de vakken waar hij of zij moeite mee heeft. Niet ieder kind is hetzelfde en sommige kinderen kunnen met bepaalde vakken een steuntje in de rug gebruiken. Daar zijn wij voor. Bij Lyceo leren wij uw kind geen trucjes aan om zo hoog mogelijk te scoren bij de eindtoetsen, maar leggen we de focus op het verbeteren van de kennis en vaardigheden zodat uw kind er zo lang mogelijk profijt van heeft.