Lyceo Den Haag -
Christelijk College De Populier

Coordinator van Lyceo

Vestigingsmanager

Hallo! Mijn naam is Laura Staal, als vestigingsmanager op De Populier vind ik het belangrijk een veilige omgeving te bieden voor de leerlingen. Wanneer je op je gemak bent, presteer je namelijk beter! Samen met mijn begeleiders werken we naar zelfstandigheid van de leerling, hierin is persoonlijke aandacht van groot belang want elke leerling is anders.

Benieuwd welke steun wij jouw kind kunnen bieden? Neem dan gerust contact met mij op.

Over deze locatie

Lyceo bevindt zich binnen de muren van het Christelijk College De Populier. In het karakteristieke schoolgebouw in Segbroek, bieden wij elke doordeweekse middag begeleiding aan voor jouw kind. Na de laatste les kunnen de leerlingen direct bij ons aanschuiven. Let op: deze locatie is alleen toegankelijk voor leerlingen van De Populier. Leerlingen van andere scholen kunnen terecht bij een van onze dichtstbijzijnde locaties: Lyceo Wassenaarseweg of Lyceo/AFTER’S COOL Frederik Hendriklaan

Wij bieden een veilige en vertrouwde leeromgeving, waarin jouw kind zich thuis voelt. Door de proactieve houding van begeleiders creëren wij een omgeving, waarin je kind alle vragen durft te stellen en elke leerling zich op deze manier goed kan voorbereiden op het huiswerk en de toetsen. Door structuur en ondersteuning bij het ontwikkelen van studievaardigheden aan te bieden, stimuleren we een goed verloop van de schoolcarrière! Wij bieden ondersteuning op vakinhoudelijk gebied, bij het creëren van overzicht, studievaardigheden en/of bij het maken van een goede planning. Het doel van de huiswerkbegeleiding is het zelfstandig leren plannen en het leren van het huiswerk. Daarnaast is het ons doel om samen met de leerling de resultaten te verbeteren!

Mocht je vragen hebben, loop gerust eens langs! Je kan ook contact opnemen via de e-mail of telefoon. Of we plannen een vrijblijvend kennismakingsgesprek in!

Onze diensten

  • Huiswerkbegeleiding >
  • Bijles >
  • Studiecoaching >
  • Het Lyceo Examenjaar >
  • Toetsweek Ondersteuningsklas >

Huiswerkbegeleiding

Plannen, samenvatten, lezen, opdrachten maken, presentaties voorbereiden, woordjes leren, grammatica oefenen... Er komt een hoop kijken bij al dat huiswerk en wij bieden de oplossing! Een groep vaste begeleiders gaat samen met jouw kind aan de slag met de dag- of weekplanner. Er wordt aandacht besteed aan belangrijke studievaardigheden zoals plannen, samenvatten en het 'echt' leren van een tekst. Iedere leerling is anders, daarom vinden wij samen met jouw zoon of dochter een passende aanpak en leerstrategie om samen te ontdekken wat het beste werkt. In de huiswerkbegeleiding leert je kind om zelfstandig zijn of haar werk aan te pakken, zodat hij of zij het uiteindelijk zelf kan.

Bijles

Werkt jouw kind heel hard, maar blijft hij of zij steken bij één bepaald vak? Heeft je kind meer oefening nodig? Komen jullie er samen ook niet uit? Dan kunnen bijlessen hem of haar helpen! Tijdens de bijles (van een uur) krijgt je kind een-op-een begeleiding voor een vak waar hij of zij moeite mee heeft. Je zoon of dochter krijgt extra uitleg en oefent met het toepassen van de stof. Dit kan net het duwtje in de rug geven en meer zekerheid en zelfvertrouwen tot gevolg hebben. De bijlessen kunnen wekelijks plaatsvinden of gepland worden vlak voor een toets.

Studiecoaching

Is jouw kind nog niet helemaal klaar om het zelf te doen, maar wel bijna? Wil jouw zoon of dochter extra ondersteuning om goed zelfstandig te kunnen werken? Leer plannen met studiecoaching. Dit is een persoonlijke vorm van begeleiding waarbij het draait om het aanleren van studievaardigheden in plaats van vakinhoudelijke kennis. Met slechts één uur per week heeft jouw kind precies dat extra steuntje in de rug dat hij of zij nodig heeft. Wil je graag meer informatie? Dan kun je contact opnemen met onze vestigingsmanager.

Het Lyceo Examenjaar

Met zelfvertrouwen, goed resultaat en de juiste studievaardigheden het examenjaar doorkomen. Ga er maar aan staan! Geef jouw kind daarom een steuntje in de rug met Het Lyceo Examenjaar. Samen met een persoonlijke Lyceo-begeleider stellen we een op maat gemaakt programma op, afgestemd op de behoeften en wensen van jouw kind.

Toetsweek Ondersteuningsklas

Om rustig te kunnen leren voor een toets, kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van onze Toetsweek Ondersteuningsklas (TWOK). Wij bieden leerlingen voorafgaand aan en tijdens de toetsweek een ruimte waarin ze rustig en zelfstandig kunnen studeren voor hun toetsen, met minimale afleiding. Het doel is om ervoor te zorgen dat je kind al flink wat leerwerk heeft verricht voordat hij of zij naar huis gaat. Onze begeleider staat klaar om eventuele vragen te beantwoorden, te helpen bij het overhoren en te assisteren bij de planning van de toetsen. Heb je interesse? Neem dan gerust contact op met de vestigingsmanager.

Vestiging op kaart