Lyceo/AFTER'S COOL Den Haag -
Frederik Hendriklaan

Marlies van Eck van der Sluijs

Vestigingsmanager

Mijn naam is Marlies, en ik ben het aanspreekpunt voor alle diensten die Lyceo aanbiedt op de Frederik Hendriklaan. Met een vast team van ervaren begeleiders biedt de huiswerkbegeleiding leerlingen structuur en ondersteuning bij het ontwikkelen van studievaardigheden. Zo stimuleren wij een goed verloop van hun schoolcarrière. We zorgen voor een prettige sfeer waar de leerlingen kunnen werken aan hun dagelijkse huiswerk, zich voor kunnen bereiden op hun toetsen en waar er uiteraard ook ruimte is voor gezelligheid.

Vragen? Neem contact op!

Over deze locatie

Onze vestiging bevindt zich aan de Frederik Hendriklaan in Den Haag. Middenin Statenkwartier, niet ver van het strand van Scheveningen, bieden wij passende begeleiding voor iedere leerlingen! Onze locatie in Den Haag is gelegen op 3 minuten loopafstand van bushalte Frederik Hendriklaan. We zijn niet alleen met het openbaar vervoer goed bereikbaar. Zit je kind bijvoorbeeld op het Maris College Statenkwartier, Vrijzinnig Christelijk Lyceum of Christelijk College De Populier? Dan kan je kind binnen 10 minuten fietsen vanaf school bij ons aan de slag.

Naast het bieden van inhoudelijke ondersteuning hebben wij als doel door positieve stimulans het zelfvertrouwen van jouw kind te vergroten. Door begeleiding op maat, het bieden van structuur en het aanreiken van handvatten streven wij ernaar dat je kind voldoende instrumenten heeft zodat hij of zij zelfstandig leert werken. Onze begeleiding vindt plaats in een leeromgeving die zich kenmerkt door rust. In diverse lokalen kan je werken in groepen of is juist plek voor individuele begeleiding. Ook voor de broodnodige ontspannende activiteiten tussen het studeren door zijn ruimtes beschikbaar.

Voor meer informatie kan je contact opnemen via de e-mail of telefoon. We kunnen ook een kennismakingsgesprek inplannen om de mogelijkheden te bespreken!

Onze diensten

  • Huiswerkbegeleiding >
  • Bijles >
  • Basisschool bijles >
  • Remedial teaching >
  • Studiecoaching >

Huiswerkbegeleiding

Minimaal 3 middagen per week werkt je kind aan het plannen en maken van huiswerk. We maken een persoonlijk ontwikkelingsplan, dat specifiek wordt samengesteld voor de doelstellingen en wensen van jouw zoon of dochter. Hij of zij maakt hiervoor de Studievaardigeden- en Motivatietest. Onze begeleiders focussen op het aanleren van studievaardigheden: plannen, structureren, herhalen en reflecteren. We helpen bij het voorbereiden en overhoren van toetsen en we leren je kind zelfstandig en gestructureerd te werken. Het streven is om tijdens de huiswerkbegeleiding het maak- en leerwerk volledig af te ronden. Dat geeft rust thuis.

Bijles

Heeft jouw kind behoefte aan individuele begeleiding voor een bepaald vak? Dan ben je bij Lyceo aan het juiste adres! Onze ervaren begeleiders bieden de persoonlijke ondersteuning die jouw kind nodig heeft in alle vakken en op alle niveaus. Na een intakegesprek maken we een plan om doelgericht zijn of haar vak bij te spijkeren. De bijlessen vinden plaats in een aparte ruimte en na iedere bijles rapporteren we in ons leerlingvolgsysteem. Al vele leerlingen hebben dankzij onze bijlessen meer zelfvertrouwen gekregen en hun cijfers aanzienlijk verbeterd.

Basisschool bijles

We bieden leerlingen van groep 3 tot en met groep 8 ondersteuning aan op reken-, taal en studievaardigheden. Dit doen wij op maat door middel van een-op-een ondersteuning. Zelfvertrouwen en het ontwikkelen en plezier krijgen in leren staan bij ons centraal! We werken met de door Lyceo ontwikkelde methode Lyceo Junior. Het lesmateriaal uit deze methode komt overeen met de stof die kinderen in groep 3 tot en met groep 8 moeten beheersen.
Tevens hebben we de handen ineengeslagen met een aantal basisscholen in Den Haag. Op deze scholen wordt begeleiding voor diverse onderdelen aan kleine groepjes leerlingen verzorgd. Hiermee reiken wij leerlingen laagdrempelige ondersteuning aan naast het reguliere onderwijs.

Remedial teaching

Heb je het gevoel dat jouw kind niet optimaal presteert en er meer inzit? Of is er bijvoorbeeld een extra steuntje in de rug nodig om met zelfvertrouwen de midden- eind en doorstroomtoetsen te maken? Remedial teaching biedt uitkomst als leren niet vanzelf gaat. Bij RT pakken we blokkades en achterstanden aan en proberen we verdere leerachterstanden te voorkomen. Aan de hand van een handelingsplan werken we gericht aan een onderwerp. Uiteindelijk is het de bedoeling dat jouw kind om leert gaan met zijn of haar leerprobleem, weer mee kan doen met de groep en met zelfvertrouwen in de klas zit.

Studiecoaching

Wil jouw zoon of dochter extra ondersteuning om goed zelfstandig te kunnen werken? Studiecoaching bij Lyceo is een persoonlijke vorm van begeleiding waarbij de nadruk niet ligt op vakinhoudelijke kennis, maar op het ontwikkelen van studievaardigheden. We focussen hierbij op het plannen, herhalen en structureren van het huiswerk. En daar heeft jouw zoon of dochter voor de rest van hun leven plezier van. Interesse? Neem dan contact op met onze vestigingsmanager.

Vestiging op kaart