Haags Studiepunt Den Haag – Frederik Hendriklaan

Frederik Hendriklaan Den Haag– De beste begeleiding gewoon bij jou om de hoek

Onze vestiging bevindt zich aan de Frederik Hendriklaan in Den Haag, omringt door scholen en op loopafstand van tram- en bushalte. Op deze locatie begeleidt Haags Studiepunt leerlingen tijdens hun gehele schoolcarrière; van Cito tot aan het afstuderen. Basisschoolleerlingen van groep 3 t/m 8, middelbare scholieren en studenten voor elk type onderwijs kunnen bij ons voor begeleiding terecht. Voor de diverse groepen wordt onderscheid gemaakt in basisschoolbegeleiding, huiswerkbegeleiding, eindexamentraining en individuele bijles.

 

Mijn naam is Nadine van Brakel en ik ben werkzaam als vestigingcoördinator voor Haags Studiepunt Frederik Hendriklaan in Den Haag. Tijdens het volgen van een sociale en een juridische studie in Leiden heb ik met veel plezier op mijn sportclub een huiswerkbegeleidingstraject voor jonge deelnemers aan een sporttalentprogramma opgezet.  Door op persoonlijke en positieve wijze leerlingen te begeleiden geven we graag ruimte waar mogelijk en sturing waar nodig. Samen met een ervaren team begeleiders werken wij met uw zoon of dochter aan studievaardigheden, inhoud en planningen ter ondersteuning van de ontwikkeling van uw kind.

Over deze locatie

Huiswerkbegeleiding in Den Haag
Naast het bieden van inhoudelijke ondersteuning hebben wij als doel door positieve stimulans jouw zelfvertrouwen te vergroten. Door begeleiding op maat, het bieden van structuur en het aanreiken van handvatten streven wij ernaar dat je voldoende instrumenten hebt zodat je zelfstandig leert werken. Onze begeleiding vindt plaats in een leeromgeving die zich kenmerkt door rust. In diverse lokalen kan je werken in groepen of is juist plek voor individuele begeleiding. Ook voor de broodnodige ontspannende activiteiten tussen het studeren door zijn ruimtes beschikbaar.

Wij zijn zes dagen in de week geopend om je ondersteuning te bieden. Voor huiswerkbegeleiding zijn we maandag tot en met donderdag geopend van 14:00 uur tot 20.00 uur, op vrijdag van 14.00 uur tot 18.00 uur en op zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur. Onze individuele begeleiding kan buiten deze tijden plaatsvinden op afspraak. We zijn op deze dagen telefonisch bereikbaar van 08.00 tot 19.00 uur en in het weekend tot 13.30 uur.

Op dinsdagen kun je van 17.00 – 19.00 uur ook terecht op onze inloopspreekuren. Je bent van harte welkom om langs te komen en kennis te maken met onze medewerkers.

Voor meer informatie kan je ook contact opnemen via de e-mail of telefoon. We kunnen een kennismakingsgesprek inplannen om de mogelijkheden te bespreken. Voor meer informatie over onze vestiging kan je ook kijken op de website haagsstudiepunt.nl.

Op deze vestiging in Den Haag kun je terecht voor:

Huiswerkbegeleiding

Huiswerk maken hoort bij school en je wil graag goede cijfers halen. Maar hoe pak je dat nou aan als je naast school ook graag naar dat leuke bijbaantje en sport gaat? Hoe combineer je het voorbereiden op belangrijke proefwerken op de juiste manier met je vrije tijd? Hier kunnen wij je bij Haags Studiepunt mee helpen!
Tijdens onze huiswerkbegeleiding werk je in een groep van maximaal zeven leerlingen na schooltijd met ondersteuning van een begeleider aan je huiswerk. Naast het maak- en leerwerk kan je bij ons werken aan studievaardigheden en is er extra aandacht voor jouw zwakke vakken. Daarnaast bieden we hulp bij plannen. We zorgen voor een fijne leeromgeving zodat jij je goed kan concentreren en je huiswerk zo effectief mogelijk kan maken. Zo hou je ook nog tijd over voor leuke dingen!

Bijles

Heb je bij een vak achterstand opgelopen of begrijp je nét dat ene onderdeel nog niet zo goed en ben je daardoor onzeker in de voorbereiding op je toets? Dan kan ondersteuning door bijles net dat steuntje in de rug geven bij het verbeteren van je cijfers! Haags Studiepunt biedt individuele bijlessen voor elk vak en elk niveau. Tijdens een bijles krijg je gedurende een uur individuele uitleg van een gespecialiseerde bijlesdocent over het vak of onderdelen die jij graag wil behandelen. Zo krijg je weer vertrouwen in jezelf en in dat lastige vak!

Examentraining

Wil je extra goed voorbereid zijn op je examens of wil je meer zekerheid over bepaalde examenvakken? Met een examentraining bij krijg je meer zelfvertrouwen en werken we samen aan het beste resultaat.

Basisschoolbegeleiding

Haags Studiepunt biedt leerlingen van groep 3 tot en met groep 8 ondersteuning aan op reken-, taal en studievaardigheden. Dit doen wij op maat door middel van één-op-één ondersteuning. Zelfvertrouwen en het ontwikkelen en plezier krijgen in leren staan bij ons centraal! Haags Studiepunt werkt met de door Lyceo ontwikkelde methode Lyceo Junior. Het lesmateriaal uit deze methode komt overeen met de stof die kinderen in groep 3 tot en met groep 8 moeten beheersen. Tevens biedt Haags Studiepunt als voorbereiding op de Eindtoets in groep 8 de Eindtoets Scan aan. Deze scan geeft een concreet inzicht in de kennis die uw zoon of dochter heeft op het gebied van taal, lezen en rekenen. Aan de hand van dit inzicht wordt bepaald op welke onderdelen eventueel nog geoefend kan worden.
Tevens heeft Haags Studiepunt de handen ineengeslagen met een aantal basisscholen in Den Haag. Op deze scholen wordt begeleiding voor diverse onderdelen aan kleine groepjes leerlingen verzorgd. Hiermee reiken wij leerlingen laagdrempelige ondersteuning aan naast het reguliere onderwijs. Voor meer informatie kijkt u op www.haagsstudiepunt.nl .
  • Haags Studiepunt Den Haag Frederik Hendriklaan
  • Frederik Hendriklaan 85 A
  • 2582BV Den Haag
  • Nadine van Brakel
  • Vestigingscoördinator
+31642337961