Lyceo Heerde -
De Noordgouw

Arianne Veninga-Rekelhof

Vestigingsmanager

Mijn naam is Arianne en ik ben vestigingsmanager op de Noordgouw in Heerde. Samen met mijn team sta ik voor alle leerlingen klaar. Ik heb de docentenopleiding Engels gedaan en veel ervaring voor de klas. Leerlingen helpen in hun persoonlijke ontwikkeling, dat is waar ik blij van word. Ik vind het een uitdaging, om samen met mijn team, de leerlingen handvatten te geven die ze ook in hun latere leven nog toe kunnen passen. Benieuwd naar wat wij kunnen betekenen? Neem dan gerust contact op.

Over deze locatie

Huiswerkbegeleiding in Heerde

Op de Noordgouw vinden we het belangrijk dat je de begeleiding krijgt die jij nodig hebt. Daarom maken we samen een plan om toe te werken naar de doelen die jij graag wilt behalen. De professionele begeleiders zorgen ervoor dat je rustig kunt werken en bieden jou de hulp die je nodig hebt om naar je doelen toe te werken. We zorgen er samen voor dat je effectief gaat leren en je goed voorbereid bent voor toetsen. Hierdoor heb je meer rust en heb je vaak thuis voldoende tijd om te ontspannen. Bovendien streven we naar betere resultaten, meer zelfvertrouwen en zelfstandigheid in het maken en leren van je huiswerk. We vinden het belangrijk om goed contact te houden met je ouders en docenten zodat je, je van alle kanten gesteund voelt en we met zijn allen naar dezelfde doelen toe werken. Via ons online leerlingvolgsysteem kunnen je ouders meelezen met je vorderingen bij de begeleiding. Door deze nauwe samenwerking weten we continu hoe goed je op weg bent om je doelen te halen en kunnen het plan aanpassen waar nodig. Ook je docenten helpen ons hier in mee door aan te geven welke vakken moeilijk voor jou zijn en wat er bijvoorbeeld niet goed ging op die lastige toets. Hier kunnen we dan tijdens de begeleiding extra naar kijken om te zorgen dat dit de volgende keer beter gaat.

Heb je vragen of wil je meer informatie? Loop dan even langs of neem contact met ons op via de e-mail of telefoon. Graag nodigen we je dan uit om kennis te maken en te kijken hoe we jou het beste kunnen helpen.

Let op: deze locatie is alleen toegankelijk voor leerlingen van de Noordgouw in Heerde.

Onze diensten

  • Huiswerkbegeleiding >
  • Bijles >
  • Studiecoaching >
  • Het Lyceo Examenjaar >
  • Toetsweek Ondersteuningsklas >

Huiswerkbegeleiding

Belangrijke uitgangspunten in de huiswerkbegeleiding zijn structuur, rust en duidelijkheid. Dit geldt voor de leerlingen, ouders, begeleiders en natuurlijk ook voor de vestigingsmanager. We hebben een gezamenlijk doel: betere schoolresultaten. Daarnaast wordt er gewerkt aan de persoonlijke doelen van jouw zoon of dochter. Tijdens de huiswerkbegeleiding wordt de nadruk gelegd op het plannen van het huiswerk, de voorbereiding en het overhoren van proefwerken en schriftelijke overhoringen én het leren zelfstandig te werken. Je kind kan altijd terecht met vragen bij het team van begeleiders en de vestigingsmanager.

Bijles

Heeft je zoon of dochter moeite met een bepaald vak? Dan is bijles wellicht de juiste oplossing! Tijdens onze bijles geeft een vaste begeleider jouw kind extra uitleg bij een specifiek vak en helpt hem of haar bij het voorbereiden van toetsen. Onze bijlessen zijn zowel op locatie als online te volgen en zijn flexibel in te plannen.

Studiecoaching

Efficiënt huiswerk maken en toetsen voorbereiden zijn voor sommige leerlingen grote uitdagingen. Waar begin je? Hoe behoud je structuur? En hoe zorg je ervoor dat je je huiswerk op tijd afrondt én de stof onder de knie hebt? Daar willen wij jouw zoon of dochter graag bij helpen! Je kind gaat gedurende 10 weken, 1 uur per week aan de slag met een studiecoach om effectieve studievaardigheden te ontwikkelen. De zelfstandigheid, het zelfinzicht en het zelfvertrouwen groeien hierdoor. Meer weten? Neem dan contact op met onze vestigingsmanager.

Het Lyceo Examenjaar

Wil je er zeker van zijn dat jouw kind het maximale uit het examenjaar haalt? Dan is het Lyceo Examenjaar echt iets voor jou! Het doel is om op een fijne manier het examenjaar door te komen. Mét mooi resultaat, zelfvertrouwen en goede cijfers. Tijdens het Lyceo Examenjaar helpen we jouw kind met een combinatie van bijvoorbeeld huiswerkbegeleiding, coaching, bijlessen en examentrainingen. Dit is een op maat gemaakt programma, afgestemd op zijn of haar behoeften en wensen. Samen met een persoonlijke Lyceo-begeleider wordt gewerkt aan het einddoel: het behalen van het diploma. En het mooie is dat jouw zoon of dochter hiervoor niet naar een andere school hoeft maar de begeleiding aansluit bij het programma van jouw eigen school.

Toetsweek Ondersteuningsklas

Om rustig te kunnen leren voor een toets, kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van onze Toetsweek Ondersteuningsklas (TWOK). Wij bieden leerlingen voorafgaand aan en tijdens de toetsweek een ruimte waarin ze rustig en zelfstandig kunnen studeren voor hun toetsen, met minimale afleiding. Het doel is om ervoor te zorgen dat je kind al flink wat leerwerk heeft verricht voordat hij of zij naar huis gaat. Onze begeleider staat klaar om eventuele vragen te beantwoorden, te helpen bij het overhoren en te assisteren bij de planning van de toetsen. Heb je interesse? Neem dan gerust contact op met de vestigingsmanager.

Vestiging op kaart