Lyceo Hengelo Centrum – Burgemeester Jansenplein

Huiswerkbegeleiding HengeloDe beste begeleiding gewoon bij jou om de hoek

Onze vestiging bevindt zich in het centrum van Hengelo aan het Burgemeester Jansenplein. Ons instituut is centraal gelegen binnen 5 tot 10 minuten fietsafstand van de meeste scholen. Op onze locatie bieden wij huiswerkbegeleiding en bijles aan voor leerlingen van alle niveau’s in iedere jaarlaag. 

We zijn op werkdagen en in het weekend de hele dag telefonisch bereikbaar.

Vetiging afbeelding
 • Lyceo Hengelo Centrum – Burgemeester Jansenplein
 • Burgemeester Jansenplein 31
 • 7551ED Hengelo
 • Angélique Buijs
 • Vestigingsmanager

Openingstijden

 • -
 • -
 • -
 • -
 • -
 • Gesloten
 • Gesloten
 • Over deze locatie

  Huiswerkbegeleiding in Hengelo

  Lyceo heeft inmiddels duizenden leerlingen succesvol door zien stromen naar het vervolgonderwijs. Ons studielandschap is voorzien van moderne apparatuur en lesmateriaal. Onze docenten zijn stuk voor stuk erg ervaren en beschikken over de meest recente vakkennis die nodig is om onze leerlingen de beste begeleiding te kunnen bieden.

  De studiebegeleiders zullen je helpen met het plannen en organiseren van je huiswerk, daarnaast zijn zij er ook voor vragen en overhoringen. Het uiteindelijke doel van de begeleiding is dat je zelfstandig wordt in je schoolse vaardigheden. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het maken van een planning en het effectief leren voor een specifiek vak.

  Op onze locatie kunnen we ook onderzoek aanbieden; intelligentieonderzoek, dyslexie- en dyscalculieonderzoek, onderzoek naar executieve functies, (psycho)didactisch onderzoek en screeningsonderzoek op sociaal-emotioneel gebied.

  Wil je graag meer informatie? We zijn bereikbaar via e-mail en telefoon. Er kan natuurlijk een kennismakingsafspraak worden ingepland om te kijken welke begeleiding het beste bij je past.

  Angélique Buijs

  Vestigingsmanager

  Ik ben Angélique Buijs en ik ben vestigingsmanager bij Lyceo Hengelo Centrum.
  Al meerdere jaren werk ik als manager. Met mijn pedagogische en NLP achtergrond heb ik geleerd dat vertrouwen, plezier en leer mij het zelf doen erg belangrijk is.
  Samen met mijn team hebben wij als doel dat leerlingen zelfvertrouwen krijgen en dat wij hen leren het zelf te doen. Wij bieden in een veilige, prettige en plezierige leeromgeving ondersteuning aan bij het maken van huiswerk, het voorbereiden van toetsen en daar waar nodig bijles en of examentrainingen. Onze orthopedagoge biedt coaching voor basisschoolleerlingen.

  Heb jij nog vragen of ben je nieuwsgierig naar wat wij bieden, neem dan contact met mij op.

  Huiswerkbegeleiding

  huiswerkbegeleiding

  Tijdens de huiswerkbegeleiding is er aandacht voor planning, overzicht en structuur. Jouw kind krijgt bij ons de mogelijkheid om op een rustige plek huiswerk te maken en vragen te stellen. Tijdens de huiswerkbegeleiding wordt de nadruk gelegd op het plannen van het huiswerk, de voorbereiding en het overhoren van toetsen en het leren zelfstandig te werken.

  Bijles

  Bijles

  Werkt jouw kind heel hard, maar blijft hij of zij steken bij één bepaald vak? Heeft je kind meer oefening nodig? Komen jullie er samen ook niet uit? Dan kunnen bijlessen hem of haar helpen! Tijdens de bijles (van een uur) krijgt je kind een-op-een begeleiding voor een vak waar hij of zij moeite mee heeft. Je zoon of dochter krijgt extra uitleg en oefent met het toepassen van de stof. Dit kan net het duwtje in de rug geven en meer zekerheid en zelfvertrouwen tot gevolg hebben. De bijlessen kunnen wekelijks plaatsvinden of gepland worden vlak voor een toets.

  Examentraining

  examentraining
  Nog even dat extra steuntje in de rug nodig? Met een examentraining ga je goed voorbereid het examen in. Bekijk hieronder welke examentrainingen worden aangeboden in Hengelo.

  Basisschool bijles

  Basisschoolbegeleiding

  Wij merken dat kinderen op steeds jongere leeftijd behoefte hebben aan persoonlijke begeleiding. Kinderen van de basisschool, variërend van groep 3 tot en met groep 8, hebben wij de afgelopen jaren extra ondersteund op onze vestiging. De bijles wordt wekelijks gegeven op een vast tijdstip en door een vaste begeleider. In overleg met jullie als ouders wordt een lespakket op maat gemaakt. Naast de afwisselende lessen wordt er veel aandacht besteed aan het zelfvertrouwen van de leerling. Is dit ook iets voor jouw kind? Kom gerust langs om een keer kennis te maken.

  StudieKeuzeAdvies

  Er zijn zoveel studies om uit te kiezen, maar welke past nou het beste bij jouw zoon of dochter? Bij StudieKeuzeAdvies helpen we bij het maken van deze keuze. In vier sessies met een persoonlijke studiecoach komen we erachter hoe de persoonlijkheid van jouw kind is, waar zijn of haar interesses liggen en welke studiemogelijkheden er zijn. We maken gebruik van de studiekeuzetesten van Talentfocus. Deze bestaan uit een persoonlijkheidstest en een studie-interessetest die kijkt naar de inhoud van opleidingen en hoe deze aansluit op de interesses van de studiekiezer. Ook ontvangt je kind de Keuzegids, welke een overzicht geeft van alle mogelijke opleidingen die er zijn. We maken een eindrapport met de samenvatting van het persoonlijke traject en aan het einde van het traject heeft jouw kind een weloverwogen studiekeuze gemaakt die écht bij hem of haar past.

  Studiecoaching

  Wil jouw zoon of dochter extra ondersteuning om goed zelfstandig te kunnen werken? Studiecoaching bij Lyceo is een persoonlijke vorm van begeleiding waarbij de nadruk niet ligt op vakinhoudelijke kennis, maar op het ontwikkelen van studievaardigheden. We focussen hierbij op het plannen, herhalen en structureren van het huiswerk. En daar heeft jouw zoon of dochter voor de rest van hun leven plezier van. Interesse? Neem dan contact op met onze vestigingsmanager.

  Brugklastraining voor groep 8

  Van groep 8 naar de brugklas is een grote stap. Het brengt veel veranderingen mee voor leerlingen. Ze krijgen ineens iedere dag veel huiswerk. Hoe moet je dit aanpakken en plannen? De training bereidt leerlingen individueel voor op de overstap van groep 8 naar de brugklas. De volgende onderwerpen komen o.a. aan bod: uitleg over de middelbare school, werken met een lesrooster en (digitale) agenda, kennismaking met nieuwe vakken en materialen, leerstijlen, en leren plannen.

  Onderzoek leerprobleem & second opinion

  Als de leerling niet optimaal functioneert, dan kunnen wij proberen de oorzaken te ontdekken door middel van een pedagogisch-didactisch-, sociaal-, emotioneel-, intelligentieonderzoek waarom hij of zij niet lekker in zijn vel zit. Door een diagnostisch onderzoek kunnen wij de problemen in kaart brengen en advies geven. Door afname van de WISC-V hebben wij ook de mogelijkheid om meer inzicht te krijgen in de capaciteiten van het kind, wat kan/mag er van hem of haar gevraagd worden.
  Daarnaast kunnen remedial teachers of orthopedagogen individuele begeleiding bieden. De orthopedagoog onderzoekt wat de leerling al wel of juist niet beheerst. Met gerichte individuele oefenprogramma’s worden achterstanden ingelopen op de voor de leerling de beste wijze. Hiermee bereikt hij of zij het niveau dat bij zijn of haar aanleg en mogelijkheden past.

  Dyslexie en dyscalculie testen

  Bij Lyceo Hengelo kunnen leerlingen terecht voor diagnostiek van de niet-vergoede dyslexiezorg. Bij een vermoeden van dyslexie of dyscalculie kunnen we ook eerst een dyslexie- of dyscalculiescreening uitvoeren.

  Vestiging op kaart