Lyceo Hilversum – Noordse Bosje

Lyceo Hilversum – De beste begeleiding gewoon bij jou om de hoek

Onze vestiging van Lyceo in Hilversum bevindt zich vlakbij het centrum van Hilversum en ligt de buurt van meerdere scholen. We beschikken over meerdere ruimtes waar je in rust kan werken tijdens huiswerkbegeleiding en bijles in Hilversum. Elk lokaal heeft 1 of meerdere begeleiders klaarstaan om je te begeleiden en te helpen waar mogelijk. Deze ervaren begeleiders kunnen je zowel op vakinhoudelijk als op het gebied van studievaardigheden ondersteunen. 

Openingstijden

Maandag t/m donderdag: 10.00 uur tot 19.00 uur.
Vrijdag: 10.00 uur tot 18.00 uur.
Zondag: 11.00 uur tot 17.00 uur. 

Onze individuele begeleiding kan op afspraak ook plaatsvinden buiten deze tijden. We zijn op deze dagen telefonisch bereikbaar van 08.00 tot 19.00 uur.

Franca Duym

Vestigingscoördinator

Mijn naam is Franca Duym, vestigingscoördinator van Lyceo Hilversum. Tijdens mijn studie Engelse Taal en Cultuur ben ik vrijwillig betrokken geweest bij verscheidene organisaties waar ik me heb ingezet ten behoeve van de educatie van jongeren. Samen met mijn team zorg ik voor een positieve, comfortabele en gestructureerde sfeer waarin we de leerling helpen het beste uit zichzelf te halen. Door persoonlijke aandacht en goed contact met leerling, school en ouders werken we aan goede resultaten met een positieve instelling!

  • Lyceo Hilversum – Noordse Bosje
  • Noordse Bosje 18 a
  • 1211BG Hilversum
  • Franca Duym
  • Vestigingscoördinator
+31630371388

Over deze locatie

Met een goed gevoel aan de slag

Leerlingen komen bij ons binnen en kunnen rustig beginnen met een drankje en een gezonde snack. Wij creëren een veilige en rustige omgeving waar je je prettig voelt. Er is altijd ruimte voor een praatje, maar tevens wordt er op toegezien dat je aan het werk kan en gaat. We ondersteunen je in eigen maken van studievaardigheden waar je de rest van je schoolcarrière wat aan hebt.

Centrale locatie
Onze vestiging zit op een centrale plek en hierdoor zijn we goed bereikbaar voor leerlingen van verschillende scholen. Zit je op het Roland Holst college, St Aloysius College, Het Gemeentelijk Gymnasium, Hilvertsheem College, International School of Hilversum, Comenius College of het Alberdingk Thijm College? Dan ben je binnen 15 minuten fietsen bij ons aanwezig.

We ontmoeten je graag
Lyceo biedt huiswerkbegeleiding in Hilversum, bijles, coaching en basisschoolbegeleiding aan. Zoek je examentrainingen in Hilversum, kan je ook bij ons terecht.  Op maandag tot en met donderdag zijn we geopend van 14:00 tot 19:00 uur, op vrijdag van 14:00 tot 18:00 en zondag van 11:00 tot 17:00 uur. Onze individuele begeleiding kan op afspraak ook plaatsvinden buiten deze tijden. We zijn op deze dagen telefonisch bereikbaar van 08.00 tot 19.00 uur.

Mocht je meer willen weten, kom gerust langs op onze vestiging. Op woensdag hebben we een inloopspreekuur van 17:00 tot 19:00 uur. Uiteraard zijn wij ook ook via mail of telefoon te bereiken. Er kan een vrijblijvend kennismakingsgesprek ingepland worden.

Op deze vestiging in Hilversum kun je terecht voor:

Huiswerkbegeleiding

Tijdens de huiswerkbegeleiding kan je in een veilige en rustige omgeving aan de slag met je huiswerk. Ervaren begeleiders zullen je ondersteunen in het maken van een planning, het controleren van huiswerk en je overhoren voor toetsen. Loop je ergens vast, dan kan je altijd met vragen terecht bij een van hen.
Samen met de begeleiders wordt er aandacht besteed aan studievaardigheden, plannen, huiswerk maken en voorbereiden, en het leren van toetsen. Samen werken we aan je zelfstandigheid. Je vorderingen worden bijgehouden in ons leerlingvolgsysteem, waar ouders ook thuis inzage in hebben.

Bijles

Blijf je maar vastlopen bij geschiedenis? Valt het kwartje bij wiskunde maar niet? Dan kan je bij ons terecht voor bijles. Vakbekwame bijlesbegeleiders zullen je met je knelpunten helpen. De bijles zal 1 op 1 plaatsvinden in een aparte ruimte zodat je ongestoord en ontspannen aan de slag kan met je probleemvak. Door uitleg en samen te oefenen, groeit het zelfvertrouwen, wat een positieve invloed heeft op de resultaten!

Examentraining

Wil je goed voorbereid zijn op je examens of wil je meer zekerheid in bepaalde examenvakken? Lyceo Hilversum biedt examentraining in alle vakken en op alle niveau’s. In een examentraining krijg je op een heldere en overzichtelijke manier uitleg en kun je voldoende oefenen met de stof. Ben je op zoek naar intensieve begeleiding tijdens je examenjaar? Neem contact op met vestigingscoördinator Fiona Meester (+31356215407) en bespreek de mogelijkheden.

Leren programmeren

Tijdens een Lyceo CodeLab leren kinderen op een leuke en toegankelijke wijze digitale vaardigheden. Zij leren niet alleen technologie gebruiken, maar ook zelf technologie creëren. Naast het leren programmeren maken de kinderen een eigen game of website die ze op laatste dag mogen presenteren aan familie en vrienden.

Basisschoolbegeleiding

Zit uw zoon of dochter in groep 8 en komt de CITO er aan? Of zit uw kind in groep 3 en heeft hij of zij moeite met bijvoorbeeld taal? Dan kunt u ook bij ons terecht. Basisschoolleerlingen uit groep 3 tot en met groep 8 kunnen ook bij ons terecht voor basisschoolbegeleiding. Samen met een ervaren begeleider en ons lesmateriaal: Lyceo Junior, gaat uw zoon of dochter aan de slag met datgene waar hij of zij moeite mee heeft. Voelt de CITO wel heel erg spannend? Dan kan uw kind samen met een begeleider 1 op 1 de stof doornemen en doorspreken. Samen maken ze opdrachten op gebied van taal, rekenen en studievaardigheden. Bij deze begeleiding besteden we veel aandacht aan de inhoud, maar ook aan het zelfvertrouwen van onze leerlingen. Zo zorgen we dat er plezier in het leren komt!

Het Lyceo Examenjaar

Wil je er zeker van zijn dat je het maximale uit het examenjaar haalt? Dan is het Lyceo Examenjaar echt iets voor jou! Het doel is om op een fijne manier het examenjaar door te komen. Mét mooi resultaat, zelfvertrouwen en goede cijfers. Tijdens het Lyceo Examenjaar helpen we jou met een combinatie van bijvoorbeeld huiswerkbegeleiding, coaching, bijlessen en examentrainingen. Dit is een op maat gemaakt programma, afgestemd op jouw behoeften en wensen. Samen met een persoonlijke Lyceo-begeleider wordt gewerkt aan het einddoel: het behalen van je diploma. En het mooie is dat je hiervoor niet naar een andere school hoeft maar de begeleiding aansluit bij het programma van jouw eigen school.

StudieKeuzeAdvies

Ben jij van plan om volgend schooljaar te starten met een opleiding aan een hogeschool of universiteit in Nederland? Wanneer je nog niet weet wat je wil gaan studeren, is het mogelijk om professionele hulp in te schakelen. Bij StudieKeuzeAdvies word je in vier bijeenkomsten begeleid bij het maken van een passende studiekeuze. Samen met een deskundige studiekeuzecoach ga je aan de slag om te ontdekken wie je bent en welke studiemogelijkheden er zijn. Aan het einde van het traject heb je een weloverwogen studiekeuze gemaakt voor een opleiding die écht bij je past.

Cookie instellingen

Voordat je verder gaat vragen wij toestemming voor het plaatsen van cookies.
Meer informatie