Lyceo Hilversum – Noordse Bosje

Lyceo Hilversum – De beste begeleiding gewoon bij jou om de hoek

Onze vestiging van Lyceo in Hilversum is gevestigd op het Noordse Bosje 18a. De vestiging bevindt zich vlakbij het centrum van Hilversum en ligt de buurt van meerdere scholen. We beschikken over meerdere ruimtes waar je in rust kan werken. Elk lokaal heeft 1 of meerdere begeleiders klaarstaan om je te begeleiden en te helpen waar mogelijk. Deze ervaren begeleiders kunnen je zowel op vakinhoudelijk als op het gebied van studievaardigheden ondersteunen.

Mijn naam is Fiona Meester, vestigingscoördinator van Lyceo Hilversum. Tijdens mijn studie Biomedische Wiskunde ben ik huiswerkbegeleiding gaan geven. Ik heb Pedagogische Wetenschappen gestudeerd en ben vestigingsmanager van een huiswerkbureau geworden. Ook heb ik een aantal jaren mijn eigen huiswerkbureau gerund. Lesgeven en alles rondom de begeleiding is echt mijn passie.

Wat ik heel belangrijk vind, is dat leerlingen zoveel mogelijk uit zichzelf halen, zodat zij hun droomtoekomst tegemoet kunnen gaan. Hierbij leg ik veel de nadruk op een persoonlijk plan, dat in overleg met de leerling, ouders en leerkrachten gemaakt wordt. Elke leerling denkt en leert anders en daar spelen we erg op in bij deze vestiging, opdat het optimale uit de begeleiding gehaald wordt.

Over deze locatie

Met een goed gevoel aan de slag

Leerlingen komen bij ons binnen en kunnen rustig beginnen met een drankje en een gezonde snack. Wij creëren een veilige en rustige omgeving waar je je prettig voelt. Er is altijd ruimte voor een praatje, maar tevens wordt er op toegezien dat je aan het werk kan en gaat. We ondersteunen je in eigen maken van studievaardigheden waar je de rest van je schoolcarrière wat aan hebt.

Lyceo te Hilversum biedt huiswerkbegeleiding, bijles, coaching, examentrainingen en basisschoolbegeleiding aan. Op maandag, dinsdag en donderdag zijn we geopend van 14:00 tot 20:00 uur, op woensdag en vrijdag van 14:00 tot 18:00 en zondag van 13:00 tot 17:00 uur. Onze individuele begeleiding kan op afspraak ook plaatsvinden buiten deze tijden. We zijn op deze dagen telefonisch bereikbaar van 08.00 tot 19.00 uur en in het weekend tot 13.30 uur.

We ontmoeten je graag
Mocht je meer willen weten, kom gerust langs op onze vestiging. Op dinsdag hebben we een inloopspreekuur van 15:00 tot 17:00 uur. Uiteraard zijn wij ook ook via mail of telefoon te bereiken. Er kan een vrijblijvend kennismakingsgesprek ingepland worden.

Op deze vestiging in Hilversum kun je terecht voor:

Huiswerkbegeleiding

Tijdens de huiswerkbegeleiding kan je in een veilige en rustige omgeving aan de slag met je huiswerk. Ervaren begeleiders zullen je ondersteunen in het maken van een planning, het controleren van huiswerk en je overhoren voor toetsen. Loop je ergens vast, dan kan je altijd met vragen terecht bij een van hen.
Samen met de begeleiders wordt er aandacht besteed aan studievaardigheden, plannen, huiswerk maken en voorbereiden, en het leren van toetsen. Samen werken we aan je zelfstandigheid. Je vorderingen worden bijgehouden in ons leerlingvolgsysteem, waar ouders ook thuis inzage in hebben.

Bijles

Blijf je maar vastlopen bij geschiedenis? Valt het kwartje bij wiskunde maar niet? Dan kan je bij ons terecht voor bijles. Vakbekwame bijlesbegeleiders zullen je met je knelpunten helpen. De bijles zal 1 op 1 plaatsvinden in een aparte ruimte zodat je ongestoord en ontspannen aan de slag kan met je probleemvak. Door uitleg en samen te oefenen, groeit het zelfvertrouwen, wat een positieve invloed heeft op de resultaten!

Examentraining

Wil je goed voorbereid zijn op je examens of wil je meer zekerheid in bepaalde examenvakken? Lyceo Hilversum biedt examentraining in alle vakken en op alle niveau’s. In een examentraining krijg je op een heldere en overzichtelijke manier uitleg en kun je voldoende oefenen met de stof. Ben je op zoek naar intensieve begeleiding tijdens je examenjaar? Neem contact op met vestigingscoördinator Fiona Meester (+31356215407) en bespreek de mogelijkheden.

Basisschoolbegeleiding

Zit uw zoon of dochter in groep 8 en komt de CITO er aan? Of zit uw kind in groep 3 en heeft hij of zij moeite met bijvoorbeeld taal? Dan kunt u ook bij ons terecht. Basisschoolleerlingen uit groep 3 tot en met groep 8 kunnen ook bij ons terecht voor basisschoolbegeleiding. Samen met een ervaren begeleider en ons lesmateriaal: Lyceo Junior, gaat uw zoon of dochter aan de slag met datgene waar hij of zij moeite mee heeft. Voelt de CITO wel heel erg spannend? Dan kan uw kind samen met een begeleider 1 op 1 de stof doornemen en doorspreken. Samen maken ze opdrachten op gebied van taal, rekenen en studievaardigheden. Bij deze begeleiding besteden we veel aandacht aan de inhoud, maar ook aan het zelfvertrouwen van onze leerlingen. Zo zorgen we dat er plezier in het leren komt!
  • Lyceo Hilversum Noordse Bosje
  • Noordse Bosje 18 A
  • 1211BG Hilversum
  • Fiona Meester
  • Vestigingscoördinator
+31630371388