Lyceo Hoorn – Copernicus College

Hoorn De Copernicus – De beste begeleiding gewoon bij jou om de hoek

Lyceo verzorgt de huiswerkbegeleiding en bijlessen op de Copernicus in Hoorn. Alle leerlingen van de school kunnen bij ons terecht: van klas 1 tot en met klas 6 en van vmbo tot en met vwo. Wij zitten in een centraal gelegen lokaal dichtbij de computers, zodat je hierop ook je huiswerk kunt maken. Doordat we in de school aanwezig zijn, hebben we regelmatig contact met de mentoren. In het lokaal heerst een rustige ontspannen sfeer. 

Onze openingstijden vindt u in het blok rechts. Telefonisch is de Vestigingsmanager op werkdagen de hele dag bereikbaar.

Melissa Gramsma

Vestigingsmanager

Mijn naam is Melissa Gramsma en ik ben de Vestigingsmanager van Lyceo op de Copernicus in Hoorn. Met een achtergrond in de Toegepaste Psychologie houd ik mij graag bezig met het gedrag van leerlingen en aanpassingsstrategieën voor leerlingen, om zo een optimale leeromgeving te creëren. Ook probeer ik zoveel mogelijk te investeren in een goede werkrelatie, zodat leerlingen en hun omgeving zich open durven te stellen en de samenwerking gestimuleerd kan worden. Tijdens de begeleiding leg ik de focus op passende en positieve begeleiding, het activeren van motivatie en hierbij oplossingsgericht te werk gaan. Communicatie is wat mij betreft het allerbelangrijkste.

 • Lyceo Hoorn – Copernicus College
 • Nieuwe Steen 11
 • 1625HV Hoorn
 • Melissa Gramsma
 • Vestigingsmanager
+31630371318

Over deze locatie

Huiswerkbegeleiding in Hoorn

De huiswerkbegeleiding is er voor iedereen. Iedere leerling kan onverhoopt tegen omstandigheden aanlopen die het leren en presteren op school tijdelijk moeilijk maken. Door het bieden van actieve en persoonlijke begeleiding, stimuleren de begeleiders van de Copernicus jou het beste uit jezelf te halen en je ambities waar te maken. Wij zijn beschikbaar op die momenten dat tijdelijk extra inzet wordt gevraagd voor de begeleiding van een kind. Het doel van deze begeleiding is het zelfstandig leren werken, met meer motivatie naar school gaan en het verbeteren van de resultaten.

Ben je benieuwd geworden? Loop eens langs of neem contact op via de telefoon of e-mail voor meer informatie.

 

Openingstijden

 • 14:00 - 17:00
 • 14:00 - 17:00
 • 14:00 - 17:00
 • 14:00 - 17:00
 • 14:00 - 17:00
 • Gesloten
 • Gesloten
 • Op deze vestiging in Hoorn kun je terecht voor:

  Huiswerkbegeleiding

  Soms heb je wat extra ondersteuning nodig bij je huiswerk. Weet je niet hoe je je leerwerk effectief moet aanpakken? Heb je moeite met plannen? Wij staan voor je klaar! We bieden hulp en aandacht bij het maken van een planning, totdat je dit zelfstandig kan doen. De begeleiders kunnen vakinhoudelijke vragen beantwoorden en kijken je maakwerk na. Ze overhoren ook je leerwerk. We besteden daarnaast onder meer aandacht aan studievaardigheden, agenda gebruik, het maken van verslagen en het evalueren van behaalde cijfers. In ons lokaal hangt een rustige werksfeer zodat iedereen zich goed kan concentreren. Natuurlijk is er in de pauze genoeg ruimte voor een gezellig gesprek of het halen van een frisse neus op het schoolplein. We werken met ons eigen leerlingvolgsysteem; hierin wordt je huiswerk genoteerd en wordt je ontwikkeling bijgehouden. Thuis kan er door jou en je ouders ook in dit systeem gekeken worden.

  Bijles

  Sta je voor een specifiek vak een onvoldoende? Dan kan je bij ons bijles volgen. Hierbij krijg je een uur één op één begeleiding. Je kan al je vragen stellen en je eventuele achterstanden wegwerken. Doordat je de stof beter gaat begrijpen, zal je zien dat je het vak je beter af zal gaan! Op de Copernicus zijn de bijlessen niet verbonden aan een vaste tijdstip. We gaan samen met jou kijken wanneer je bijles het beste kan plaatst vinden.

  Basisschoolbegeleiding

  Tijdens de basisschoolbegeleiding werken we samen met uw kind aan de vakken waar hij of zij moeite mee heeft. Niet ieder kind is hetzelfde en sommige kinderen kunnen met bepaalde vakken een steuntje in de rug gebruiken. Daar zijn wij voor. Bij Lyceo leren wij uw kind geen trucjes aan om zo hoog mogelijk te scoren bij de eindtoetsen, maar leggen we de focus op het verbeteren van de kennis en vaardigheden zodat uw kind er zo lang mogelijk profijt van heeft.